Foka Posted September 4, 2008 Report Share Posted September 4, 2008 Tylko którego, zwykle sprzedają bawełniane kombinezony treningowe, a nie "bojowe". Jak z nimi gadałem powiedzieli, że mogą sprzedać stary model z resztek magazynowych, a nowych nie sprzedają. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted September 4, 2008 Report Share Posted September 4, 2008 Wyglądał jak ten ze strony która prezentuje atlasa czyli tak: http://www.atlas-system.co.uk/outer.html Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 4, 2008 Report Share Posted September 4, 2008 Byl 2 miechy temu oryginalny ATLAS navy blue. Przegralem o 2 funty..takie zycie. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 To jakies dziwne ceny Wam podali. Jak z nimi korespondowałem to dostałem takie info: > ATLAS - CRW / Police and Special Forces Assault Coveralls / Overalls - Nomex I can't sell you the latest version of these. But I have some older HC versions for L240 + VAT > Anson ATLAS Dupont® Kevlar® Fire Resistant Anti Cut Undersuit (One Piece) BLACK or NATURAL Black L140 + VAT natural L120+ VAT > Anson ATLAS Flame and Cut/Slash Resistant Balaclava - Goggle Slot L30+VAT Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 dziwne bo jestem pewien ze to co typ sprzedawal bylo oznaczone jako nomexowy atlas na 180cm wzrost 105 w klacie dark navy. to byly jakies kombinezony po pokazie czyli tzw "uzywane" ale bez jakiegokolwiek zuzycia. Quote Link to post Share on other sites
Nephilim Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Na ebayju przed paremu tygodniami pozed wlasnie taki nowy bojowy atlas. Anson ma sklep na ebayju. Moze to jakis model z wladami. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Zadnych wad nie mial. Po prostu byl po jakims pokazie. Sprzet po pokazach jest "uzywany" i nie pojdzie do sprzedazy. Albo zalega w magazynie albo pojdzie tak jak ostatnio przez ebay :) Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 [...] Facet ma też filtr CTF-12 (Większość rekonstruktorów używa wielkich i ciężkich wojskowych filtrów CBRN, a tu mamy prawidłowy filtr): http://cgi.ebay.co.uk/SAS-CTF12-Respirator...id=p3911.c0.m14 Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Facet ma też filtr CTF-12 Tak, widziałem i nie pisałem, bo mam zamiar go licytować, więc będę wdzięczny za niepodbijanie w imię rekonstruktorskiej współpracy :) Jeśli ktoś ma na niego ochotę to najpierw dogadajmy się na PW kto ile chce za niego dać i ustalmy "kto wygra" nie podbijając sztucznie ceny... PS To mi przypomina pewną historię, również z ebaya. Pojawiło się tam, o ile pamiętam zdjęcie Łosia (polskiego samolotu sprzed wojny). Zwykłe zdjęcie wylicytowana na grubą kasę, nie wiem czy nie ponad $1000. Po akcji okazało się, że przebijały się dwie grupy miłośników historii. Ludzie dogadali się, że się zrzucają, żeby odzyskać kawałek polskiej historii (praktycznie nie ma zdjęć Łosi, nie mówiąc o czymś więcej). Ale zgadały się dwie takie grupy nie informując o tym na forum historycznym... Jak kacja wyszła na jaw poszło trochę "ciepłych słów". Jeśli pomyliłem jakieś fakty to może mnie ktoś skoryguje, ale sens zachowałem ;) A propo przystawki, to racze jest to mikrofon do clansmanów pozwalający na korzystanie z nich przy założonej masce. Podłącza się to do SSM.Clansman to radio, na aukcji jest mikrofon do maski, więc chyba ok napisałem ;) No ok, nie napisałem wprost, że to mikrofon ;) Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 (edited) Pardon nie wiedziałem, że chcesz licytować (Niestety jeszcze się nie nauczyłem czytać w myślach :-P ). Wiem, wiem.... Clansman to radio, ale SAS używa mikrofonów przy SF10 i z tego co mi wiadomo ich wtyczka nie pasuje do clansmanów tylko do tych motorolek (Czy czego tam używają do czarnej), których tam używają. No chyba, że o czymś nie wiem i okaże się że ów mikrofon jest używany razem z normalnymi S10 do zielonej (Bo szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie ćwiczebnego, czy tam poważnego alarmu p.chem z maską bez systemu wymiany płynów w warunkach Iraku lub Afganistanu). Edited September 5, 2008 by aciepk Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 Skoro juz mowa o MCT vestach to czy ktos wie moze gdzie dorwac mp5 mag pouche ? Moj vest wlasnie dotarl ale zamiast mp5 mag pouch na guziki dotarl mi dropleg do przyczepiania do uda. Nijak nie pasuje Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 Nie pasuje tobie, czy na udo? Bo chłopaki z SBSu jakoś nie narzekają... Szukaj na baju, na pewno coś znajdziesz bo sporo ostatnio MCT i pouchy do niej na baju. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 Bardzo smieszne. potrafie odroznic kieszen z buttonami pasujaca do kamizelki od droplega. Ma tylko mocowania na paski, na uparciocha moge sie przewiazac przez pas jakims paskiem albo bungee ale to nie o to chodzi. Widzialem gdzies na ebayu kamizelki z takimi pouchami z buttonami ale sklep nie wysyla poza Anglie. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 Nie śmieszne tylko piszesz chaotycznie i niezrozumiale. Bardziej się przykładaj do pisania postów to unikniesz nieporozumień. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 (edited) Wybaczta rok w pracy troche uposledzil moja zdolnosc do komunikacji. Tak czy inaczej poucha znalezc nie moge. na ebayu znalazlem tylko ID holder, bottle pouch oraz droplega na mp5. Edited September 8, 2008 by axelrybaczewski Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 9, 2008 Report Share Posted September 9, 2008 No i filtr CTF12 poszedł za ponad Ł53, a maska SF10 za ponad Ł201 :? Dodam, że ciemne szyby do FM12 poszły za Ł104. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 (edited) A mialo byc tak pieknie. 200 funtow rezerwy na maske dalem. Trudno bede biegal w S10, prawie to samo. A przy okazji. na Ebayu znalazlem troche kombinezonow, w wiekszosci nieuzywane. Jak kogos interesuje to daje linka do sklepu goscia. Nieuzywane lub z malymi skazami. Producenta nie jestem pewien, jeszcze nie dostalem odpowiedzi. http://kolekcje.search.ebay.pl/_Militaria_...aberventure2008 Edited September 10, 2008 by axelrybaczewski Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 A wracając do tematu, ktoś dojrzy jakie to maski pgaz? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 Szkla wygladaja na wklesniete jak w S10 ( albo slepy jestem i widze to czego nie ma ) Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 Dokładnie to jest S10. Widać wklęsłe wizjery i SSM zamiast zaślepki też można dojrzeć. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 Czyli wspólnie dochodzimy do wniosku, że S10 też jest koszerna? :) Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 Najwidoczniej :-) Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 (edited) Naprawilem aparata. W koncu moge pokazac co pi razy oko udalo mi sie skombinowac. :) Na fotce nie ma ochraniaczy, flash hooda ani siga. Ledwo obiektyw obial to co bylo na kocyku ( moj pies patrzyl na mnie jak na debila :P ) To quiz dla znawcow : co jest na fotce? :) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...30e4559d94.html Sorki za jakosc , fotosik strzelil focha na fotki 7 mb i przycial ostro. Edited September 12, 2008 by axelrybaczewski Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 Co jest na zdjęciu? -Kombinezon treningowy -S10 z ciemnymi nakładkami -MCT z ładownicami plus kabura na MP5SD3, kabura na pistolet na lewą nogę (Ekstra zwłaszcza jak ktoś jest praworęczny) i ładownice na udo na magazynki do MP5. -Beznadziejne Adidasy GSG 9.2 (Pierwszy model był zajebisty, wiem bo miałem, a te są spartolone totalnie) -No i MP5K-PDW (Marui?) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts