Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4A1 ICS, problem chyba z baterią.

Recommended Posts

Witam właśnie stałem się posiadaczem tej eMki. Problem polega na tym że próbowałem trochę postrzelać i... podłączyłem baterie(taką: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...oducts_id=4876) która była ładowana ta ładowarką (http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_196&products_id=1429) naciskam spust... a tu nic czuje tylko takie małe "rząchenięcie" ale nic dalej... "złamałem" replikę i próbowałem z rozłożoną. Pojawiają się iskry gdy naciskam spust.... ale zębatki w ogóle nie drgną... Powiedzcie mi w czym zawiniłem? Dodam tylko jeszcze że na "dzień dobry" została wymieniona prowadnica sprężyny na metalową w serwisie Mad Onion. :???: :???: :???:

WERSJA UNIVERSAL.

Edited by Czarna Owca

Jak stuka to raczej dokręcony za mocno, efekt niedokręconego silnika to rzężenie - tarcie zębatki osi silnika o silnikową z reguły. Prawdopodobna wersja to też taka o której pisze grzechotnik - zaklinowanie się jednego lub kilku zwojów sprężyny na łożyskowaniu prowadnicy, efekt jest taki, że masz blokadę tłoka w tylniej pozycji, a pomoże tylko rozebranie mechanizmu. Wysyłaj do Wściekłych Cebul bo sam nic nie zdziałasz, nie nadajesz się do grzebania w replikach ;-).

Naładuj batkę. Prawidłowo ustawiłeś pokrętła na ładowarce? Sprawdź na innej baterii. Nie wpadaj w panikę. W ostateczności zadzwoń na serwis.

Mam nadzieję że zapamiętałeś ustawienie regulacji silnika, bo jak pokręciłeś samodzielnie to daję głowę że nie ustawisz go w prawidłowym ustawieniu.

Jak dla mnie wina batki lub (ostatecznie) wada silnika.

Tak na przyszłość, w ICSach są 2 śrubki przy regulacji silnika:

1 - właściwa regulacyjna

2 - zewnętrzna, kontrująca, zabezpieczająca 1 przed odkręcaniem.

Owca, przed wysyłką napisz do Madonionu maila, zadzwoń, lub dokonaj innej formy kontaktu ze sklepem.

Zanim to zrobisz to sprawdź na innym akumulatorze (np. pożycz od kolegi). Upewnij się czy ta ładowarka w ogóle ładuje, bo kupiłeś chyba jeden z największych syfów :roll: