Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Dobasowanie body - kombinacje roznych firm...

Recommended Posts

Witam

Mam plan wymienic swoje metal body z CA (stala raczka transportowa - M16A2) na jakies bez raczki transportowej.

I teraz zastanawiam sie czy dobrym pomyslem byloby wymienienie samej gornej czesci body ( chodzi mi o zejscie z kosztow kupowania calego body np. z G&P za 400zl - chcialbym zmiescic sie w polowie tej ceny )

I oto moje pytanie : jakiej firmy body(jego gorna czesc) spasowala by do dolnego body z CA ?

Zasiegnalem juz pare opini od serwisantow sklepow ASG lecz kazdy praktycznie mowil cos innego, jeden ze body z PJ podejdzie, kolejny zas ze nie podejdzie, inny zas ze zadne nie podejdzie o_O

Bardzo bym prosil osobe, ktora orientuje sie w tej sprawie o odpowiedz

Edited by lassal

Znajdź kogoś i się zamień, chyba prostsza metoda ;-) .

Do CA podejdzie nawet i Boyi tylko troszkę rzeźby piniczkiem albo dremelkiem trzeba w tylnej częsci wykonać by "płetwy" wlazły. Najlepsze, zę potem dolne body CA dalej jest kompatybilne z systemem "drucikowo-wypustkowym" :-F .

Edited by poldeck

Zasadniczo boyi skopiowało body G&P, więc powinno podejść. Nawet spasowanie połówek jest podobne :F.

PS. Tak przynajmniej było w nieco starszych modelach. Nie mam pojęcia jak się ma sprawa z nowszymi typu CQB-R RAS II (niby też zerżnięte z G&P) czy HK416, które jest zupełnie z innej bajki.