Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Długość lufy

Recommended Posts

W książce autor Szramus „Techniki strzelania i obezwładniania” natknąłem się na rozdział poświęcony zagadnieniu pistolet czy rewolwer i autor twierdził po wyliczeniu wszystkich za i przeciw, że rewolwer jest lepszy. Osobiście uważam, że jest dokładnie na odwrót, choć nie można zaprzeczyć, że ideału nie ma. :wink:

W ogóle cała pozycja mnie nie bardzo zachwyciła i raczej bym jej nie polecał choć kilku ciekawostek się z niej dowiedziałem.

Teraz odnośnie pozostawania łusek w bębenku. Oglądałem kiedyś reportaż o odpowiedniku naszego SOK’u w Rosji. Często muszą czynnie ochraniać składy towarowe przed całymi zorganizowanymi i uzbrojonymi bandami przestępców, a muszą rozliczać się z każdej łuski nie mając często nawet możliwości powrotu na miejsce zdarzenia – używają z tego powodu tylko staruszków rewolwerów Nagant.

Pozdrawiam

Medium

no tak, tylko Medium przyznasz chyba ze nie jest to argument do wyboru typu broni do samoobrony ;)

acha dodatkowa wada rewolwerow - zadko bo zadko ale zdaza sie ze luska zaklinuje sie w komorze bebenka i nawet wyrzutnikiem jej nie wyrzucisz i trzeba uzyc jakiegos narzedzia...

jesli bedziesz miec zaciecie w pisotlecie to nie zawsze "zerwanie" zamka jest najmadrzejszym pomyslem...
Wiesz, strzelanie sportowe czy rekreacyjne, to jedno, ale jak Ci się coś takiego zatnie w czasie akcji, to pierwsza rzecz, to (oczywiście, jeżeli wizualnie wszystko z zewnątrz jest OK) odciągasz zamek. Nie ma po prostu czasu na nic innego.
Mozna nazwac osobe ktora posiada bron do celow ochrony osobistej amatorem...
Wszystko zależy od tego, jak i ile z tą bronią ćwiczy.