Narn Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Witam! Ostatnio nurtuje mnie pewne pytanie. Słyszałem że gaz w zimie (kupiłem swoją snajperkę tuż przed zimą) zamarza,rozpręża się (nie wiem jak się to fachowo nazywa). Słyszałem jednak że jak ma się szczelny magazynek i się go ogrzeje w dłoni to można strzelać dalej. I tu właśnie następuje moje pytanie: Jeżeli gaz "ucieka" z maga to czy ucieka z oryginalnego "opakowania" ? (po prostu nie chciałbym stracić całej butli green gazu przez niewiedze). Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 (edited) chodzi o to że w niskich temperaturach gaz nie paruje jak trzeba i nie wytwarza odpowiedniego do strzału ciśnienia nie masz się więc co obawiać z butli ci nic nie ucieknie (chyba żepodczas napełniania maga zamrozisz zawór) natomiast z maga może ci uciekać gaz w niskich temperaturach z powodu że uszczelki w magu robią się zbyt twarde i mogą niewłaściwie układać się w swoich gniazdach Edited November 8, 2009 by arend Quote Link to post Share on other sites
Narn Posted November 8, 2009 Author Report Share Posted November 8, 2009 (edited) Wielkie dzięki za info. Chciałbym jeszcze dodać pytanie: W jakiej temperaturze można strzelać "spokojnie" tj. żeby gaz nie sprawiał kłopotów(jak wspomniałem używam green gazu). Edited November 8, 2009 by Narn Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Wielkie dzięki za info. Chciałbym jeszcze dodać pytanie: W jakiej temperaturze można strzelać "spokojnie" tj. żeby gaz nie sprawiał kłopotów(jak wspomniałem używam green gazu). dzisiaj już były kłopoty znaczy w moim klocku :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 9, 2009 Report Share Posted November 9, 2009 gnaty bez bb mogą więcej :) a snajperka bb nie posiada. Ale nie licz na poprawne dzialanie. Generalnie z repliki gazowej możesz strzelać tak długo jak długo działa jeszcze, niema reguły. Quote Link to post Share on other sites
eso Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 Specjalnie na zime kupiłem rugera (od tak za 50zł) i przy 3'C ma 350fps :o Hop kręci i celność jest zarąbista :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts