CichyRangerRegiment Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Tak jak w temacie prosze o pomoc w tej sprawie.Mile widziane linki;) Quote Link to post Share on other sites
Artur_ Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 (edited) Witam, mam taki sam karabin. Rozbierałem go już x-razy. Gumka tam jest krótsza jak w standardowym Aeg'u. Szczerze to nie kombinowałem nic ze swoją bo nic się jej nie dzieje narazie. Myślę że wystarczyło by równiótko przyciąć tą od Aeg'a na odpowiedniej długości i po problemie. Nałożyć spowrotem na tą tulejkę, tulejkę z gumką na lufę, skręcić i gotowe. Ja dodatkowo owinąłem sobie zespół gumka-tulejka cieniutką taśmą izolacyjną. Może wydawać się smieszne ale odrazu po pierwszym strzale kulka poleciała ok10m dalej :-P Edited November 25, 2009 by Artur_ Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 Hmm w tej elce na lufe nie ma takiej ,,dziurki'' co tam wchodzi te ,,coś,, podkręcającego, te coś ,,podkręcające'' jest poza lufa więc ucięcie nie wchodzi w grę. Zwykła gumka ma później podkręcanie więc jedyne rozwiązanie jest ucięcie części tego plastiku co wciska te ,,coś podkręcającego'' i przyklejenie go trochę bardziej po lewej stronie ( tego czarnego plastiku co to wciska i odciska ). Bardzo kręcąc mam nadzieje że chociaż trochę wytłumaczyłem o co chodzi, jak coś mogę podesłać foty. ps. z tą izolacją dobry pomysł, ale lepiej teflon zastosować :D pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
dziubeq64 Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 A ja wam powiem tak, nie prawda że do tego karabinu nic sie nie da wsadzić innego oprócz sprężyny. można zmienić komorę na tą od bar'a i prawdopodobnie całą resztę (lufę, cylinder, tłok etc.) Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 To jeżeli sprawdzisz to, przestrzelasz i podasz wyniki, to wtedy napisz, że się da, bo jeśli się nie da - wtedy takim postem możesz wprowadzić kogoś w błąd i ktoś może przez Ciebie stracić czas i pieniądze, a chyba byś tego nie chciał. I weź pod uwagę, że ten wątek ma już ponad rok, a więc od tego momentu coś się mogło (ale nie musiało) zmienić. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 A ja wam powiem tak, nie prawda że do tego karabinu nic sie nie da wsadzić innego oprócz sprężyny. można zmienić komorę na tą od bar'a i prawdopodobnie całą resztę (lufę, cylinder, tłok etc.) Nowi, oni wprowadzają taki chaos... Cylinder w barze (vsr) jest innej długości i średnicy niż w L96, a co za tym idzie ? Różniące się wymiarami elementy wewnętrzne cylindra. Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 Ten cały l96 AGM'u to jeden, wielki, chory wymysł chińczyków i z tego co wiem to nieczego sie nieda zmienić, bez usług tokarza. Quote Link to post Share on other sites
dziubeq64 Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 tak wiem, niepotrzebnie odgrzewam kotleta, ale: tak, miałem tego agm, i niestety pękł mi cylinder (hahaha). pamiętam też jego rozkręcanie i KOMORĘ bo to o niej mowa. nie miałem flaków bar w ręce więc nie wiem, natomiast przeglądając filmy ze strony youtube, natknąłem się na ten obrazujący rozbiórkę komory hop-up bar'a. i dlatego postanowiłem napisać, że coś jeszcze oprócz sprężyny można wsadzić tam do środka tj. komorę. napisałem wcześniej również że PRAWDOPODOBNIE resztę też. więc nie twierdze że tak jest rzeczywiście, sugerowałem się ową instrukcją, że skoro komora jest identiko więc reszta też CHYBA. Więc nie potrzebnie spinacie się. Masz coś do "nowych"? Ty nie zaczynałeś może niby, co? Od razu byłeś pro i wszystko wiedziałeś :D:D:D:D xD nie no żartuję :P Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 Aha, czyli tak naprawdę, to nawet komory od Bara nie włożyłeś, bo tylko widziałeś ją na filmiku i stwierdziłeś, że jest "chyba identyczna" więc "chyba wejdzie"? Masz coś do "nowych"? Ty nie zaczynałeś może niby, co? Od razu byłeś pro i wszystko wiedziałeś :D:D:D:D xD nie no żartuję :P Każdy kiedyś zaczynał i nie wiedzieliśmy wtedy niczego. Najważniejsze przy początkach z ASG jest to, żeby nie doradzać, jeśli samemu się nie wie. A z czasem, jak pojawiała się wiedza, czy to na skutek czytania, czy praktyki - wtedy pojawiało się doradzanie. Nie na odwrót. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Artur_ Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 Nie doradzam, po prostu jak większość próbuję coś wnieść do tematu, bo w przeciwieństwie do niektórych expertów miałem ten karabin i duuużo przy nim kombinowałem, a nie sugerowałem się wyłącznie tym co inni mówili. BTW: komora od bar'a (fakt nie miałem jej i nie montowałem w agm) tutaj są zdjęcia komory od mojego. (to żółte to taśma izolacyjna) komora komora Różnią się minimalnie szczegółami (miejscem na podtoczenie w lufie). Ale myślę że dla chcącego nic trudnego. pozdro. Quote Link to post Share on other sites
danka Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 ja mam l96 od agm i powiem wam ze można wymienić cały cylinder wraz z tłokiem i sprężyną (http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.php?products_id=1268 na polskie kosztuje to jakieś 270-300 zł ) po leciutkiej przeróbce Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 (edited) Bullshit! To jest zestaw cylindra do warrioropodobnych Cannot be used for MP001, VSR or BAR10. 002 to prawie to samo, co mp001, które z kolei jest luźnym nawiązaniem do VSR. Jeśli w ogóle dałoby się to dopasować, to byłby konieczny Zero Trigger. Edited April 17, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 (edited) Tak w gwoli ścisłości, mp002 to mp001 w innym łożu. A ty majster "dla chcącego nic trudnego" może podasz średnice lufy tej całej fantazji na temat l96. Miałem okazję to widzieć i tam była dość wąska lufa zew, i za cholere nie wsadzisz tam komory z BAR'a, który ma komorę o średnicy bodajże 28mm. Edited April 17, 2011 by 50zyt Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 CZepiacie się tego L96 a to replika M700 AICS... Quote Link to post Share on other sites
badger Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 W ogóle nie widziałem jeszcze repliki L96. Nie Arctic Warfare tylko właśnie L96 -PM- kolbą starszego typu. Była w ogóle taka replika? Quote Link to post Share on other sites
MarcinekNu2 Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Gumkę można wykorzystać od AEGa. To znaczy ja dziś założyłem starą niepotrzebną gumkę Hop-Up od Boyi M4. Przyciosałem ją na odpowiednią długość, założyłem na stary plastik trzymający gumkę i zaizolowałem wszystko taśmą teflonową. Trzeba jednak pamiętać o jednym, stara gumka z przodu ma wewnętrzny kołnierz który jest twardy. Mi po kilku pierwszych przeładowaniach gumka od AEG się podwinęła. Po delikatnych poprawkach jest na razie ok a wystrzelałem około 3 magazynków. Aha i jeszcze jedna sprawa, musiałem pod "naciskacz" od HU podkleić kawałek gumki po za słabo podkręcał mi kulki. Po uszczelnieniu całości, w tym głowicy cylindra nową uszczelką zaczęło to trochę lepiej strzelać choć do prawdziwych snajperek dalej temu niż od Ziemi do Księżyca. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts