Gekon_1 Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/...ercel-1668.html Miał już ktoś z tym do czynienia ? Ciekawe jak to się będzie miało do innych produktów (bell,WE) Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 Też właśnie się nad tym zastanawiam. Czy ktoś już to kupił? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 15, 2009 Report Share Posted November 15, 2009 Recenzja i zdjęcia: http://www.gasguns.info/forum/viewtopic.php?f=8&t=1598 Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted November 15, 2009 Author Report Share Posted November 15, 2009 W niedługim czasie przejadę się do krakmana i zobaczę jak to wygląda. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Tchames Posted November 18, 2009 Report Share Posted November 18, 2009 Ja mam tego colta tercela ale z allegro,działa jak należy, blow back mocny bo zamek lekki ,spasowanie troche gorzej:zamek lata roche na boki i przód i tył (po przeładowaniu luz zamka przód i tył znika) 1 nabicie gazem magazynka starcza na około 25 BB czasem wiecej czasem mniej ,ale cały mag na jednym solidnym nabiciu gazem wystrzeli te 26 kulek. Ja mam wersje bez oznaczeń na zamku wiec jak na krakmanie sprzedają wersje z oznaczeniami na zamku i korpusie to ja polecam jak najbardziej. I z Tąd pytanie czy ktoś już miał wersje z krakamana (nie z allegro) niech sie wypowie bo cena kusi ... pozdro Quote Link to post Share on other sites
Mr Willson Posted November 20, 2009 Report Share Posted November 20, 2009 (edited) Właśnie dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem M1911 firmy [TERCEL] :-P Replikę kupiłem w sklepie stacjonarnym taiwanguna , w cenie 219 zł. I szczerze powiem że jestem naprawdę zaskoczony jakością wykonania oraz co chyba ważniejsze kulturą pracy jakby nie patrzeć chińskiego wynalazku. Jako posiadacz wcześniejszych wersji chińskiego colta produkowanych pod szyldem bell'a przyzwyczaiłem się do nie najlepszej pracy zaworów , gubienia gazu już przy napełnianiu i małej wydajności, mój bell z trudem oddawał 15 strzałów na jednym magazynku. M1911 tercela wystrzelił 31 ,co wydaje mi się świetnym wynikiem. Celność zadowalająca jak na broń boczną , nawet bez jakiejkolwiek ingerencji w hop-up. Spasowanie elementów jest w moim egzemplarzu na wysokim poziomie, zamek siedzi bardzo sztywno, trochę straszy lufa wewnętrzna po odciągnięciu zamka do tyłu, pistolecik nie świeci się , fakturą przypomina markowe produkty. Jak widać replika posiada oznaczenia (za to oczywiście wielki +) , trochę dziwne bo na stronie sklepu pistolet oznaczeń nie posiada. Wraz z repliką otrzymujemy wycior , zestaw zapasowych uszczelek i trochę kuleczek. W sklepie sprawdziliśmy kwestie kompatybilności pistoletu z magazynkami firmy bell i niestety nie pasują, wydaje się że jest to kwestia blokady magazynka i po drobnej ingerencji w magazynek będą śmigać. Świetna replika za rozsądne pieniądze ;-) Ode mnie tyle Edited November 20, 2009 by Mr Willson Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted November 20, 2009 Report Share Posted November 20, 2009 Wie ktoś, czy są do niego dostępne jakieś magazynki? Mr Willson, możesz powiedzieć, na czym owa modyfikacja ma polegać? :) Quote Link to post Share on other sites
Mr Willson Posted November 20, 2009 Report Share Posted November 20, 2009 Nie mam teraz dostępu do magów bell'a za tydzień dokładnie napisze co i jak. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 20, 2009 Report Share Posted November 20, 2009 Świetna replika za rozsądne pieniądze Poczekajmy teraz miesiąc- dwa i wtedy zobaczymy bo na razie to- sam wiesz. Mnie raczej interesuje jak wypada w porównaniu z markowymi wyrobami... Quote Link to post Share on other sites
konvi Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Według informacji które znalazłem w necie odnośnie tego M1911 to pasować powinny magazynki od TM, KJW, Bell, Army. Podobno nie pasują magi od WE. Tutaj link do opisu "wersji srebrnej" że tak ją określę: Sam's Airsoft - M1911 Tercel Review Opis z forum gasguns.info: Gasguns - M1911 Tercel Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 (edited) Bo magi 1rzędowe do coltów 1911 WE to inna konstrukcja niż te od TM... Edited November 23, 2009 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted November 29, 2009 Author Report Share Posted November 29, 2009 I co ? Są już jakieś wady tego colta ? Quote Link to post Share on other sites
nocaster Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 Dziwna sprawa z tymi oznaczeniami Colta z Taiwangun.com; na stronie pistolet ma 'goły' zamek, bez żadnych napisów, wysłałem zapytanie co do obecności oznaczeń, odpowiedzieli że produkt wygląda tak jak na zdjęciach. Mr Willson pisze że jego Colt z taiwanguna ma oznaczenia, więc... Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 Większość replik z taiwanganu ma oznaczenia a na zdjęciach na stronie są one porostu zamazane. Quote Link to post Share on other sites
quba40 Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 Mój też ma oznaczenia od Krakmana. Pistolet godny polecenia, stosunek jakości do ceny bardzo dobry ;) Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 Coś już wiadomo na temat dodatkowych magazynków? Czy od WE wchodzą? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 Coś już wiadomo na temat dodatkowych magazynków? Czy od WE wchodzą? Post nr.11 Quote Link to post Share on other sites
volf13 Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 Dzisiaj jeszcze prawdopodobnie zamawiam :D więcej o Tercelu http://www.boards.ie/vbulletin/showthread.php?t=2055652416 Quote Link to post Share on other sites
volf13 Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 kurcze zapomniałem zmienić a nie mogę edytować :( Czy pistolet posiada bezpiecznik w rękojeści? (tj w ostrym odpowiedniku) Quote Link to post Share on other sites
Trykulec Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 może ktoś podać efektywny oraz całkowity zasięg owej repliki? Quote Link to post Share on other sites
Mr Willson Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 (edited) Tutaj macie porównanie magazynków bella i tercela, generalnie wydają się być takie same. Zwrócić uwagę trzeba na ostatnie 2 zdjęcia , ostatnie zdjęcie to mag bella i krawędź nad zaworem jest jest inna niż w przypadku tercela (zdjęcie wcześniej). Spiłowanie krawędzi w bellu zlikwiduje problem braku kompatybilności z tercelem. Oznaczenia jak już wspomniałem i co widać na zdjęciach tercel posiada. Bezpieczniki działają tak jak w oryginale. Zasięg repliki taki jak każdego innego gaziaka z 280 fps , 20 metrów pewniak a na 30 może coś się uda trafić. Edited December 7, 2009 by Mr Willson Quote Link to post Share on other sites
Styper Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 kurcze zapomniałem zmienić a nie mogę edytować :( Czy pistolet posiada bezpiecznik w rękojeści? (tj w ostrym odpowiedniku) Ma :) Quote Link to post Share on other sites
volf13 Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 (edited) Właśnie doszedł do mnie Tercel. Pistolet zachwyca od początku- 215zł za taką giwere! Większy opis postaram się dać jutro albo w sobotę. Pistolet ma dosyć mocnego blow backa i jak w oryginalne- przed strzelaniem należy napiąć kurek własnoręcznie. Ogólne wrażenie: 5+. Jest dosyć ciężki, masywny, wszystko spasowane, nic nie telepie (lufa MINIMALNIE 1mm max). Jedynie gdzie w moim widać ślad produkcyjny to spód kurka; widać lekko zaznaczone miejsce zgrzewania czy prasowania (lub jakkolwiek to łączą). Pistolet posiada oczywiście bezpiecznik w uchwycie :D. Niestety nie jestem przyzwyczajony do Coltów i pistolet się trzyma nieco inaczej niż taką berette 92F, jest o wiele smuklejszy być może jest to spowodowane tym, że to mój pierwszy pistolet z serii 1911. Na jednym pełnym nabiciu wystrzeliłem 41 strzałów do tarczy w temp. pokojowej 20/21 stopni. Pistolet ogólnie sprawia wrażenie świetnej kopii a dodatkowo ryżowcy pokwapili się, aby zrobić kopię znaku markowego tokyo marui (TOKTO MARUI MADE IN JAPAN) :wink: Szerszy zapis z zastosowania bojowego powinienem sporządzić w niedziele ale jest na to 50% szans bo temperatura jest dosyć niska. EDIT: Pistolet posiada oznaczenia oryginału Edited December 9, 2009 by volf13 Quote Link to post Share on other sites
Styper Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 (edited) Właśnie wpadł moje ręce magazynek do Colta M1911 od Tokyo Marui. Wchodzi i wychodzi bez problemu co mnie zresztą nie zdziwiło :) Więc "MYTH CONFIRMED" Edited December 10, 2009 by Styper Quote Link to post Share on other sites
grnape Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Serio jest takiej dobrej jakości? To metal czy shitmetal? Da radę przerobić spust na taki jak jest w MEU (ten z otworami)? Czy oprócz okładzin wszystko 100% metal? I czy warto dołożyć 40 PLN i kupić używanego Glocka KSC zamiast tego Colta? Korpus jest malowany czy pokryty jakoś galwanicznie ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts