Tchames Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 (edited) u mnie magazynek nawet po wymianie górnego zaworu i zabawy z uszczelkami puszcza gaz coś chyba nie wymiarowe może felerna partia ,tylko że ja mam wersje bez oznaczeń na zamku ... dolna zatyczka maga z zaworkiem po uszczelnieniu teflonową taśmą nie puszcza gazu a na magu od kjw działa znakomicie :) ps. czu u was też okładziny chwytu mają metalowe dociążające wkładki ? chyba TM takie ma Edited January 7, 2010 by Tchames Quote Link to post Share on other sites
wazba Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 u mnie po czyszczeniu i wymianie uszczelki w zaworze, zero efektów dalej gaz ucieka, teraz będę kombinował z tym smarem sylikonowym zeby po uszczelniać wszystko 'może pomoże' ;p u mnie z tymi okładzinami tak samo ;p Quote Link to post Share on other sites
Mr Willson Posted January 8, 2010 Report Share Posted January 8, 2010 No to miałem farta ;-) Brałem 2 sztuki i magazynki śmigają prawidlowo. Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Pytał ktoś krakmanów kiedy będzie dostawa? Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 Ja pytałem i odpisali że cena się nie zmieni ale data dostawy nie jest im znana... Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Sprawdzał ktoś na chrono rozbieżność fps? Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Są dostępne - zamówiłem sobie jeden egzemplarz. Mam nadzieję że tym razem nie będzie "felerna partia" ;-) Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 EEEE albo jestem głupi i ślepy albo one zniknęły z taiwana :o Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Patrzcie państwo, to się nazywa pech... Dobrze że zdążyłem :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Shiba Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Lol. Pojawiły się i zniknęły, tego jeszcze nie było. :/ Quote Link to post Share on other sites
volf13 Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 (edited) Dlaczego sądzisz, że felerna partia i gdzie pisze, że będą lepsze? To jest jak z bellem- jak sobie zrobisz tak będzie strzelało. Bell też miał ze 2 generacje swoich coltów i różniły się niewielką liczbą dokonanych modyfikacji. Plus dla tercela, że jest solidny i mocno kopie a nawet posiada oznaczenia (lekki grawer jest odczuwalny, można powiedzieć, że oznaczenia zostały wydrapane i pomalowane). Nie mam z nim takich problemów jak z berettą bella :D Edited January 16, 2010 by volf13 Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 No to miałem farta icon_wink3.gifBrałem 2 sztuki i magazynki śmigają prawidlowo. ... i mam nadzieję że również będę miał farta. Na gazówkach za bardzo się nie znam ;-) Quote Link to post Share on other sites
volf13 Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 (edited) No i jest pierwszy fatal error, magazynek się rozszczelnił dosyć mocno, samo dokręcenie nic nie daje a element na górze magazynka (takie 2 skrzydełka) odpowiedzialny za podawanie kulek najzwyczajniej dziwnym trafem się złamał. Swoją drogą ten plastik był bardzo "elastyczny". Ktoś wie gdzie można go dostać? Chodzi o to: http://yfrog.com/eukscmagm1911j Edited February 21, 2010 by volf13 Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 (edited) Szczęki magazynka się to nazywa i w Polsce niestety ciężko. Capri ma, ale do wszystkiego poza 1911. Są do hi-capy, ale na zdjęciu wyglądają podobnie do szczęk maga do 1911? Edit: O linku zapomniałem: http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1084 Edited February 21, 2010 by Soul reaper Quote Link to post Share on other sites
volf13 Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 wyglądają na takie same :uśmiech: dopytam się ich czy pasuje lub może ktoś na forum miał podobny problem a na pewno miał. Szkoda, że 30zł kosztuje bo sam używany mag za 40zł od WE można wyrwać Quote Link to post Share on other sites
Mr Willson Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 A jak to się może samo złamać? raz miałem taki przypadek w chińskiej klamce ale to była Beretta i magazynek spadł na beton... Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 O szczęki zapytaj u Krakmanów. Kiedyś byłem u nich z Coltem Bella i wymienili szczęki, jednak cena jak za taki badziew dość chora, bo 30pln. Czyli tyle samo co w Caprim ;) Quote Link to post Share on other sites
volf13 Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 Niestety porwałem się z motyką na słońce i kupiłem 2 magazynki do 1911 od WE. Dopiero teraz zobaczyłem, że mają różnice konstrukcyjne jak np. szerokość, uchwyt przeładowania montowany po lewej w WE a po środku w Tercelu. Podsumowując: Jeżeli chcesz strzelać z Tercela to kup magi Marui :uśmiech: Może i się da jakoś przypiłować pistolet wewnątrz żeby pasowały ale nie chcę niszczyć wspaniałego tworu jakim jest 1911 Tercel Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted September 13, 2010 Report Share Posted September 13, 2010 Stałem sie szcześliwym posiadaczem colta tercela. Cóż ja mogę powiedzieć. Jestem zaskoczony wykonaniem, spodziewałem sie czegoś gorszego. Zamek ma lekki luz jedynie. Sprawy techniczne, jako, że kupiłem go używanego to spodziewałem się, że coś może być nie tak. Okazało się ze magazynek jest nieszczelny jak nie wiem. Rozebrałem, napsikłem olejku silikonowego bo uszczelki były such jak pieprz i po dwóch kolejnych nabiciach już nie ucieka. Kolejny problem to hop-up, praktycznie nie działa, a właściwe to nie działa regulacja. Tu mam prośbe do was, czy ktoś wie jak wyciagnąc zespól komory HU i lufy wewnętrznej z lufy zewnętrznej? Gumka hopa i tak pojdzie do wymiany, górna uszczelka magazynka także, zastanawiam się jeszcze nad "muzzle loaderem" czy to coś zmieni. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 14, 2010 Report Share Posted September 14, 2010 nie jestem pewien na ile mogę ufac swojej pamięci ale albo wyciągasz lufę wew z komorą z lufy zew na siłę albo odkręcasz lufę zew. od komory "nabojowej" tzn od drugiej częsci lufy zewn. albo też odkręcasz mały "cycek" od komory HU i wtedy wyciagasz. Quote Link to post Share on other sites
Nikaz Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 Można prosić o jakieś komentarze po dłuższym użytkowaniu ? Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 http://www.asg.com.pl/Szczeki_magazynka_do_Colt_1911_KJW,p,5003.php - są przecież szczęki do 1911 w capri od kjw. Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 No teraz są. Rok temu nie było... Quote Link to post Share on other sites
Damian1044 Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=84_38&products_id=1465 <--- magazynki od CA dadzą rade ? Nikt o nich nie wspomniał... Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 powinny dać radę, ale jakością nie powalają... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts