pidzejfat Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 Możliwe że to nie jest wina magazynka. Sprawdź dyszę (loading nozzle), czy nie jest pęknięta, wtedy objawy są podobne... Quote Link to post Share on other sites
Cruzer69 Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 już sprawdzam, zaraz napisze czy jakaś różnica Dysza jest cała, zmieniłem cały cylinder na drugi dodany do tercela i jest to samo czyli ledwo 20 kulek wypluwa, ale pełnomocne jest tylko 10 pierwszych, reszta już słaaabo leci Quote Link to post Share on other sites
toca5 Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Mam problem z wyjęciem lufy wewnętrznej, z komorą hop up, z lufy zewnętrznej. Czytałem opis jak to zrobić, na wcześniejszych stronach, lecz w moimi Colcie nie można obrócić lufy z komorą hop up, ponieważ nie można jej dostatecznie wysunąć. Na siłę też nie można tego zrobić, wystaje taki jeden mały, metalowy haczyk, który to uniemożliwia. Proszę pomóżcie :) Quote Link to post Share on other sites
patch Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Mam tak samo, tyle że w 1911 KJW. Quote Link to post Share on other sites
toca5 Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Mam pytanko: czy mag KJW na CO2 pasowałby do tercela oraz czy pistolet by to wytrzymał? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Przecież kapsuła Co2 jest szersza od magazynka, więc nie wiem jak Ty chcesz to zrobić? Quote Link to post Share on other sites
toca5 Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Do kjw pasują i na CO2 i na green gas, ten na green gas pasuje też do tercela, więc pomyślałem że może mag na CO2 też pasuje. Quote Link to post Share on other sites
patch Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Ale w KJW masz wcięcia w chwycie na nabój. Quote Link to post Share on other sites
toca5 Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Aha, spoko, dzięki za info :) Quote Link to post Share on other sites
toca5 Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 Czy wie ktoś, jakie opinie zbierają części Elementa do gaziaków np. te do 1911 TM http://www.specshop.pl/index.php?cPath=22_133_227&sort=2a&filter_id=150 ? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 Działają, i to jest chyba ich jedyna zaleta. No w sumie ciężko mi jest coś więcej o nich powiedzieć, taki zamiennik stockowej części z reguły, czasem wymagają "dopasowania" (tak wiem, bardzo szerokie pojęcie-> zależy w sumie od tego jak została dana część, bądź replika zrobiona/złożona)... Quote Link to post Share on other sites
Marcink Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 Pojawił sie u mnie pewen proble. Magazynek z bella gdy wkładam strzelam to strzela kulka i muszę znowu naciągnąć zamek żeby strzelił. I cały czas to samo. Nie można płynnie strzelać. Magazynek cały, trzyma gaz, pistolet na innych magach działa bez zarzutów. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 Ło, odpowiem na posty sprzed roku niemal ale co tam. CYLINDRY ELEMENTA TO ZŁOM. Wszystkie które montowałem zdychały w ciągu maks DWÓCH tygodni normalnego użytku, na GG a nie żadnym CO2 nawet. Nie tykać, trzymac się z daleka. Skoro na innych strzela normalnie to sprawdź zawór, coś z nim nie tak (górny). Quote Link to post Share on other sites
0Szakal0 Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Ktoś się orientuje gdzie ta replika jest jeszcze dostępna? O polskich sklepach raczej można zapomnieć, a ogólnie w europie? Jedynie gdzie znalazłem to na ACMgear... Quote Link to post Share on other sites
Troliku Posted March 14, 2014 Report Share Posted March 14, 2014 Witam, przepraszam za odkopywanie tematu ale nie chciałem zakładać nowego. Parę tygodni temu kupiłem colta od tercela i mogę wystrzelić tylko 7-11 strzałów. Cylinder nie jest pęknięty, magazynek nie przecieka i nie wiem co zrobić by zwiększyć wydajność. Quote Link to post Share on other sites
0Szakal0 Posted March 29, 2014 Report Share Posted March 29, 2014 Tak z ciekawości, gdzie go kupiłeś? Co do wydajności z maga, to nie była przypadkiem jedynie wina temperatury? Też tak miałem ze swoim, niby wszystko było okej ale nie chciał strzelać więcej, potem mu przeszło więc uznałem, że to po prostu temperatura. Quote Link to post Share on other sites
mrerol Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 No i panowie jak z tymi magami? czytałem całe mnóstwo tematów i wciąż nie zanlazłem odpowiedzi. Jak zwiększyć wydajność magów w tercelu? Mój wystrzeliwuje 13-15 kulek i koniec gazu w magu. Magazynek oryginalny od tercela a green gas Puff Dino. Pomożecie? Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted July 23, 2014 Report Share Posted July 23, 2014 Ładyujcie poprostu ciepły gaz ( o normalnej temperaturze) do lekko schłodzonego maga, tak żeby ciśnienie w butli było większe i bez problemu tam przeszło tyle ile ma. Taka moja rada, jak ktoś przetestuje to niech się podzieli czy działa :) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted July 25, 2014 Report Share Posted July 25, 2014 Hmmmm, robiłem tak z propanem, bo strasznie mało go wchodziło go maga w porównaniu z GG, nie wiem czemu, na przykładzie maga w glocku. Do ciepłego maga wchodziło jakieś 4g gazu, na zimny 10 czy nawet 11-12. Ale wtedy pluł gazem :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts