DoW Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Witam, jestem zainteresowany tą repliką i w związku z tym mam pytania. Po pierwsze, jak rozumiem jest to kopia colt 1911 od TM. A skoro tak, to powinna być (przynajmniej w rozmiarach być identyczna jak replika TM). I tu pojawia się pytanie o ten Conversion Kit : http://www.ebairsoft.com/aabb-1911-carbine-conversion-p-3706.html Jest on dedykowany TM i Bella (który również jest kopią TM). Czy wg. was będzie się on nadawał dla Tercela ? I pytanie drugie, które magazynki polecacie do colta ? Widziałem propozycje KJW i TM, ale te są niestety drogie (to znaczy jak na cenę samej repliki, w końcu płacić tyle samo za replikę co za 2 magazynki do niej jest trochę dziwne), jest coś tańszego a jednocześnie wysokiej jakości ? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 ad1. Powinien pasować, bo jest zgodny ze standardem Marui. ad2. Magazynki od Tercel'a widziałem po 15$, w Polsce raczej ciężko (na 4 kupione żaden nie przeciekał) Quote Link to post Share on other sites
DoW Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 (edited) ad1. No to super, jeszcze chciałbym wiedzieć jaka jest jest jakość tego conversion kit. Fajnie by było jak by wmasg zrobiło test czy coś. Na razie można zobaczyć trochę na youtube : . ad2. Ale jak czytałem wcześniej problemy były, no nic zainwestuje chyba w TM. A co o takim myślisz ? : - http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_98_100&products_id=5029&name=Socom_Gear_-_Magazynek_1911,_MEU Edited March 27, 2011 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Nie pasuje WE, to inna konstrukcja itd... Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Ta kompatybilność w praktyce czasem wygląda różnie, w moim Bell'u 1911 zakładałem zamek i szkielet OEM Marui i miałem parę problemów: - godzinę się męczyłem z włożeniem w zamek komory BB; - magazynek nie dawał się zatrzasnąć (trzeba było ostro uderzyć żeby zaskoczył - poradziło podłożenie kawałka cienkiej blaszki pod stopkę maga); - łożysko lufy ma lekkie luzy w zamku; - czasem przy przeładowaniu się zacinał zamek w połowie drogi - teraz się już chyba dotarło bo problem nie występuje; - gdy zamek jest ściągnięty i próbujemy ręcznie odciągnąć loading nozzle to się blokuje o rant okna wyrzutnika łusek (przy strzelaniu spoko); - bezpiecznik nastawny przełącza się o wiele łatwiej niż przedtem i ma krótszy skok; Efekt po przekładce (za OEM Marui body na ehobby dałem 12$ :) ): Quote Link to post Share on other sites
DoW Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Wiesz, spasowanie zewnętrzne to chyba nie ma wpływu na to. Ja w końcu dodaję taką "nakładkę" robiąc z tego karabinek. A w wymiarach zewnętrznych powinno być wszystko takie samo, w końcu jeden jest rozmiar colta 1911. Ewentualnie weźmie się odpowiednie pilniki czy papiery ścierne i będzie się to obrabiać. Ale wg. mnie nie powinno być wymiarowych różnic części zewnętrznych, zwłaszcza iż to kopia jest TM'a. Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Problemów mechanicznych przez te pare miesięcy nie miałem, a już kupiłem używanego. Dzisiaj jakoś mi sie zabrało za wymiane gumki hopa na KM-heada. Cały proces był stresujący, trzeba wyszarpać bebechy z lufy zewnętrznej i komory na siłe. Po kilku próbach udało mi się. Krótko o gumce: kontrukcja jest inna, ciaśniejsza przez co dużo szczelniejsza, posiada cieńki kołnierzyk przytrzymujący kulke (chyba ma za zadanie zwiekszenia ciśnienia za kulką - przez stockowa kulka przelatywała swobodnie) Zasięg podskoczył mi dwukrotnie, celność nie do porównania. Ogólnie wszystko na plus, polecam zmiane. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Param Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Dzisiaj doszedł do mnie colt tercela. Odpakowałem i bardzo ucieszyła mnie jakość wykonania. Replika świetnie strzela, blow-back nawet nieźle kopie, celności nie opisze ponieważ teraz jest dosyć porywczy wiatr :P Ogólnie jestem zadowolony z zakupu. Jedyną wadą jest to, że gaz się szybko kończy. Albo jest tak zawsze, albo magazynek syfonuje podczas szybkiego strzelania, lecz tego nie wiem, musiał bym to sprawdzić. Polecam. Pozdrawiam Param Quote Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 (edited) Dzisiaj doszedł do mnie colt tercela. Odpakowałem i bardzo ucieszyła mnie jakość wykonania. Replika świetnie strzela, blow-back nawet nieźle kopie, celności nie opisze ponieważ teraz jest dosyć porywczy wiatr :P Ogólnie jestem zadowolony z zakupu. Jedyną wadą jest to, że gaz się szybko kończy. Albo jest tak zawsze, albo magazynek syfonuje podczas szybkiego strzelania, lecz tego nie wiem, musiał bym to sprawdzić. Polecam. Pozdrawiam Param Param,możesz napisać czy masz oznaczenia i jeśli tak to gdzie kupiłeś? Od takich rzeczy jest PW... Edited May 4, 2011 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
Paramonov16 Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 U krakmanów sprzedają z oznaczeniami Quote Link to post Share on other sites
Cruzer69 Posted August 14, 2011 Report Share Posted August 14, 2011 Witam, mam problem z moim tercelem. Przy odciąganiu zamka do tyłu kulki z magazynka wyskakują, przy strzale jest to samo. Czy to może być wina szczęk magazynka? Quote Link to post Share on other sites
BlackAlpha1 Posted August 14, 2011 Report Share Posted August 14, 2011 Panowie, był by któryś z was uprzejmy podrzucił linka do jakiegoś materiału, lub po prostu napisać, jak wyciągnąć tą cholerną komorę HU z lufy zewnętrznej? Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted August 14, 2011 Report Share Posted August 14, 2011 @Cruzer69, tak to wina szczęk maga. @BlackAlpha1, komore wyciąga się z lufy zewnętrznej przekręcając ją trochę w bok (żeby nie blokował jej ten wystający ząb) a potem po prostu wyciągasz. Może to wymagać użycia trochę siły. Quote Link to post Share on other sites
Cruzer69 Posted August 23, 2011 Report Share Posted August 23, 2011 Witam, czy te szczęki będą pasowały do maga od tercela? A jak nie to które? Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Szukam w sklepach wersji srebrnej, podobno ma dobre wykonanie. Krakman i Gunfire nie umią jednak jej załatwić. Pomoże ktoś ? Z góry dzieki. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Szukam w sklepach wersji srebrnej, podobno ma dobre wykonanie. Krakman i Gunfire nie umią jednak jej załatwić. Pomoże ktoś ? Z góry dzieki. Wykonanie identyczne, jak w wersji zwykłej, czyli szału nie ma, jaj nie urywa, grawery w stylu "made in japan tokyo marui", ale takiego WE bije na łeb. Jak Ci mamy pomóc? Załatwić za Ciebie? W HK są dostępne. Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Miałeś wersję srebrną w ręku ? Napisz coś więcej. Na ehobby - brak, uncompany - brak, redwolf - brak, wgc - brak, rsov - brak, cobra airsoft - brak. Gdzie konkretnie go widziałeś ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Wykonanie fajne dla każdego, kto wcześniej miał WE i SG. Jeśli posiadałeś te KSC czy inne KWc czy jak mu tam było - jeszcze będziesz w miarę zadowolony. jeśli miałeś Bella (srebrnego czy zwykłego), to będziesz zniesmaczony. ;p Jutro dodam do galerii porównanie srebrnego Bella, Tercella i WE, jeśli tylko brat ze swoimi dwoma wróci. znaj mą łaskę: http://www.boonkrong-comics.com/catalog.php?idp=410 http://www.khmountain.com/airsoft/product_info.php?products_id=1296 Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 (edited) Czyli srebrny bell wypada lepiej ? Obecnie mam 1911 Bella w body OEM Marui. Edited September 5, 2011 by Fboardpro Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Tak, ale mówię o najnowszej generacji. Wypada zdecydowanie lepiej, a szkielet jest anodowany, Pauliny srebrny Bell ma już prawie rok i ani ryski większej, nie mówiąc o jakichś płatach odchodzącej farby. W Polszy nie kupisz, ale na rsovie itp były. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 Skąd wniosek, że anodowany? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 Brak widocznych rys (dosłownie jakby się nie wycierał) i specyficzna gładkość, po prostu w dotyku jest ZUPEŁNIE inny niż jakakolwiek malowana powierzchnia. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 7, 2011 Report Share Posted September 7, 2011 Aha, aha, znaczy po wyglądzie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 7, 2011 Report Share Posted September 7, 2011 Aha, aha, znaczy po wyglądzie. A jak rozpoznajesz stal oksydowaną od malowanej? Różnica między powłoką chemiczną a lakierniczą jest widoczna gołym okiem. Quote Link to post Share on other sites
Cruzer69 Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 Niestety problem z tercelem powraca w innej odsłonie a mianowicie gdy naładuje maga gazem, ''paliwa'' starcza na około 10 strzałów i koniec gazu, na początku nie było tak źle. Występuję tu z pytaniem czy da się to jakoś nareperować? Czy niestety będę zmuszony do kupna nowego maga? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts