bubolec_911 Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 Witam. Potrzebuję kamizelkę taktyczną najlepiej w brytyjskim DPM'ie ew. oliwkowa lub czarna, z ładownicami na magazynki od AK-47/74, itd itp. Chciałbym żeby była tania i w miarę wygodna... Może być jakiś demobil... Link to post Share on other sites
Errhile Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 Sprecyzuj. Zwłaszcza cenę. Mam wrażenie, że chestrig Arktisa mieści magazynki do AK, ale to tylko wrażenie, a nie mam możliwosći sprawdzenia. Bywa dostępny na Allegro po ok.100zł. Generalnie masz kolego problem, Brytyjczycy nie przewidzieli korzystania z karabinków systemu AK, i oporzadzenie dla nich robione odpowiednich łaodwnic nie ma. IMHO najsensowniej będize kupić coś od krajowych krawców. Coś modułowego, w DPM i z odpowiednimi ładownicami. Wybór na rynku, na szczęście, jest. Tylko kwestia ceny. Link to post Share on other sites
bubolec_911 Posted November 21, 2009 Author Report Share Posted November 21, 2009 max 200zł... Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 Do 200 to może coś z miwo w DPM trafisz popatrz po stronie. Chest: http://sklep.fort.send.pl/go/_info/?id=1361 ale nie mam pojęcia jak z magami. WYGLĄDA że wejdą. Napisz do sklepu. Mają magazynki od ostrego AK to sprawdzą czy pasują. Errhill o tym mówiłeś? Link to post Share on other sites
bubolec_911 Posted November 21, 2009 Author Report Share Posted November 21, 2009 (edited) no może i wejdą, ale nie bardzo widzi mi się chestrigg... na miwo praszka jest kamizelka KP-8 za 135zł tak myślę że tą bym kupił i potem bym sobie kompletował ładownice. Tam jest możliwość wyboru kamuflażu i jest też DPM, czyli mogę sobie sprawić i kamizelkę i ładownice na magi od ak w DPM'ie tylko czy to wpływa jakoś na cenę że wezmę w innym kamuflażu??? Edited November 21, 2009 by bubolec_911 Link to post Share on other sites
Errhile Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 @ Kalashnikov - tak, dokładnie toto miałem na myśli. @ Bubolec - będzie o całą złotówkę droższe :) To niezły wybór - dłuższą chwilę biegałem w KP-9 (prawie to samo + panel tylny). Tera sztuką będize dobrać do tego rozsądnie łaodwnice - na szczęscie, jak zauwazyłeś, da się je dokupować sztuka po sztuce :) Link to post Share on other sites
bubolec_911 Posted November 21, 2009 Author Report Share Posted November 21, 2009 a co myślicie o tej kamizelce i dokupywaniu do niej ładownic do ak w dpm? http://www.vest.pl/product-pol-153-Kamizel...inalna-DPM.html i czy te ładownice będą pasować pod system LC2 ? Link to post Share on other sites
Jangi Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 Nie dostaniesz ładownic do AK w dpm w systemie LC2 to raz. Dwa to to, że ta kamizelka jest niewygodna i niewarta inwestowania w nią tych 50zł. Lepiej dołożyć i kupić coś w systemie taśm 25mm (zwane także MOLLE, PALS etc). Link to post Share on other sites
Guest british Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 Zamiast tego czegoś poszukaj holenderskiej kamizelki w standardzie molle. Link to post Share on other sites
bubolec_911 Posted November 22, 2009 Author Report Share Posted November 22, 2009 Zamiast tego czegoś poszukaj holenderskiej kamizelki w standardzie molle. Ale holenderski dpm jest brzydki... ;) Link to post Share on other sites
Guest british Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 :wink: Zapewne nie wiesz, że ten szajs , do którego dałeś odnośnik wyżej jest holenderski? No tak, ale przynajmniej jest tani (i jeszcze raz :wink: ) Link to post Share on other sites
bubolec_911 Posted November 22, 2009 Author Report Share Posted November 22, 2009 kurde, nie przyjrzałem się, faktycznie holender... :wink: Link to post Share on other sites
bubolec_911 Posted November 23, 2009 Author Report Share Posted November 23, 2009 Wpadłem na jeszcze inny pomysł, istnieje kamizelka amerykańska oliwkowa z możliwością odczepienia ładownic na magi od M4 i doczepienia ładownic od AK na ich miejsce ? Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Ty tak na serio czy se jaja robisz? Link to post Share on other sites
michalll Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Hmm... każda w standardzie molle na przykład? Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Forumowy Order Uśmiechu, mówiłem! Znów zmieniłem gatki ze śmiechu. bubolec_911 przestań pisać posty które mają namawiać ludzi do potwierdzenia twoich zachcianek i utwierdzenia cię we własnych, bzdurnych, poszukiwaniach. Sprzęt i oporządzenie kosztuje o wiele więcej niż obsrana replika. Nie oszczędzisz na tym polu. Jeśli chcesz koniecznie to wpisz na allegro "FLC", na Miwo kup ładownice AK w DPM i przykryj nimi woodland w dolnej partii kamizelki. I błagam cię, przestań miauczeć na forum - jeśli nie uzmysłowisz sobie , że przed tobą dopiero początkowe wydatki to kariery w tym hobby ci nie wróże. Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 ja myśle ze ma 14 lat Link to post Share on other sites
bubolec_911 Posted November 24, 2009 Author Report Share Posted November 24, 2009 @ Wukasz - moje posty nie mają na celu namawiania ludzi do moich zachcianek, ale nie chcę wyrzucać kasy w błoto bo to ma być tylko tymczasowe rozwiązanie na 3-4 miesiące... @ gall_anonim - nie wyjeżdżaj mi tu z tekstami że mam 14 lat i niby nie jestem doświadczony w militariach, bo Ja zajmowałem się tym wszystkim kiedy Ty oglądałeś królika baksa i jeździłeś na nocniku... Link to post Share on other sites
Guest british Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 nie chcę wyrzucać kasy w błoto bo to ma być tylko tymczasowe rozwiązanie na 3-4 miesiące... Sam sobie przeczysz. Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 (edited) @ gall_anonim - nie wyjeżdżaj mi tu z tekstami że mam 14 lat i niby nie jestem doświadczony w militariach, bo Ja zajmowałem się tym wszystkim kiedy Ty oglądałeś królika baksa i jeździłeś na nocniku... To skoro jesteś taki obcykany i od tak dawna się tym zajmujesz to po co ten temat? Edited November 24, 2009 by MartiN_BB Link to post Share on other sites
Foka Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 Einstein twierdził, że ludzka głupota nie ma granic. Nie wiem, może miał rację, ale to nie znaczy, że na forum nie możemy sobie jakiejś granicy wyznaczyć. Link to post Share on other sites
Recommended Posts