Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

VFC - Scar SSR DX

Recommended Posts

Ja mam.

To zależy co chcesz osiągnąć.

W stocku ma 440fps i niezły ROF.

Silnik to jego mocna strona.

Mój ma teraz 500fps, nowy silnik, zębatki, lufe, tłok, łożyska, springa, okablowanie itp. - czyli to wszystko co wymieniasz w każdej replice gdy ją upgrade'ujesz na snajpe/parasnajpe.

Do roli wsparcia daje rade w stocku.

Oczywiście potrzebna będzie optyka - replika nie ma celownika.

Jak chcesz zgłębiać temat to uderz do serwisuASG - tam się mścili nad moją.

Pozdrawiam,

Lambert

Edited by Lambert
  • 7 months later...
  • 3 weeks later...

Ja mam.

To zależy co chcesz osiągnąć.

W stocku ma 440fps i niezły ROF.

Silnik to jego mocna strona.

Mój ma teraz 500fps, nowy silnik, zębatki, lufe, tłok, łożyska, springa, okablowanie itp. - czyli to wszystko co wymieniasz w każdej replice gdy ją upgrade'ujesz na snajpe/parasnajpe.

Do roli wsparcia daje rade w stocku.

Oczywiście potrzebna będzie optyka - replika nie ma celownika.

Jak chcesz zgłębiać temat to uderz do serwisuASG - tam się mścili nad moją.

Pozdrawiam,

Lambert

Lambert z tego co widzę na twoim koncie to już nie masz tej repliki. Pisałeś, że z 440 fps wykręcili ci 500. A podzielisz się informacja co oprócz sprężyny wymieniano aby uzyskać 500 fps? Jak rof był po tej wymianie i na jakiej baterii to u ciebie latało?

Będę wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam Chlor.

• 1 year later...

Witam.

Sorki za odkopywanie tematu ale nigdzie nie mogę znalezć żadnych konkretnych informacji o tej replice.

Chciałbym dowiedzieć się czegoś o niej od osób które ją posiadają / posiadały.

Jak z awaryjnością i dostępnością części zamiennych ,jakie ma osiągi w stocku i ogólne wrażenia.

• 3 weeks later...

Moja Mała Recenzja:

Kupiłem ją 2 tygodnie temu, wiec można powiedzieć że na razie ją testuje. Prezentuje się świetnie! Po zamontowaniu lunety i dwójnogu wygląda jak rasowy DMR. Sprawdziłem ja na chrono na 0.2kach - pokazał 450fpsów (mile zaskoczenie, oczekiwałem maks 400). Celność na 0.25tkach naprawdę niezła, ale wg mnie będzie dużo lepiej na 0.28kach (nie miałem żadnych, już kupiłem ale jeszcze nie miałem okazji sprawdzić). Z tego co ja szukałem o tej replice na amerykańskich forach, to ludzie mowia ze podstawowym upgrejdem jest dobra precka, dobra gumka i dystanser typ H a najlepiej o łukowatym kształcie (do dostania tylko w stanach - PCS). Po 2 tygodniach użytkowania trudno mówić o awaryjności, na razie działa bez zarzutu:) Używam go na baterii 9,6V NiMH. High-cap z zestawu miał problem żeby zaskoczyć w gnieździe, ale minimalne odgięcie blaszki na której się zaczepia załatwiło sprawę. Co ciekawe, highcap ma minimalne luzy, a 3 mid-capy które dokupiłem, też od VFC, zaskakują w gnieździe bez żadnych problemów i nie maja absolutnie żadnych luzów. Po wadze podanej na stronie sklepów spodziewałem się ze będzie lekka, ale myliłem się, jest w sam raz. Dźwięk zwalnianego bolt catch'a jest absolutnie boski!

Z rzeczy ktore mnie irytują:

•  
  • 1)na zwolnionym bolt catch'u sprężyna która go trzyma telepie sie w korpusie (na zablokowanym nie ma tego problemu). Nie jest to glośny ani upierdliwy dźwięk, ale jednak.
  • 2)wyjmowanie tego narzędzia do regulacji hopsiupa/odkręcania śrubek jest dość ciężkie, ale po paru razach przestałem mieć z tym problem:) hopsiup można bez problemu wyregulować bez tego dynksa, jednak oczywiście wygodniej jest z nim:)
  • 3)miejsce na baterie - 9,6 mini mieści sie bez problemu, ale tylko na wyciągniętej prawie na maksa kolbie. Wszystko przez gigantyczny samochodowy bezpiecznik. Po pozbyciu sie bezpiecznika i zmiany wtyków z Tamiya Small na Deans T nie ma żadnych problemów z włożeniem baterii, a kolbę można wyregulować łatwo w 5ciu pozycjach, 6ta wymaga użycia siły (gięcia kabli w środku kolby:P). Mam 1.90wzrostu, dla mnie optymalna jest pozycja 3 (6-najkrótsza, 1-najdłuższa), wiec nie potrzebuje najbardziej skróconej kolby.
  • 4)Niezgodność kolby z oryginałem - wiem ze to narzekanie, ale trochę przeszkadza ze a) firmie się nie chciało/opłacało tego robić b) real-steel ma inna kolbę:) Wiem ze da się zamontować kolbę która wygląda prawie identycznie jak oryginalna - Magpul PRS PTS, jest nawet zdjęciowy tutorial jak to zrobić. Jednak wymaga to wiercenia, ciecia itd itp.

Z rzeczy które mi sie podobają:

•  
  • 1)Wygląda B.O.S.K.O. po zamontowaniu lunety i dwójnogu - wiadomo rzecz gustu, mi sie strasznie podobają SCARy.
  • 2)Osiągi po wyjęciu z pudełka po prostu niesamowite
  • 3)Dźwięk bolt-catch'a
  • 4)bardzo dobra celność. lufa ma długość 50Xmm, ale 509mm bez problemu się mieści (po odkręceniu tłumika płomienia, stockowa lufa i tak wystaje poza lufę zewnętrzną
  • 5)Duuużo szyn RIS - nie lubię broni na których nie mogę zamontować czegoś tam gdzie bym chciał to mieć:)
  • 6)Solidne wykonanie z zewnątrz - naprawdę sprawia wrażenie bycia "prawdziwa" :)
  • 7)Unikalność - raczej nie jest to replika z która biega co drugi ASG-wiec:P także +5 do szpanu.
  • 8)Gearbox v.2, wiec prawdopodobnie przyszłe modyfikacje nie będą takie trudne.
  • 9)brak drutów idących z kolby do main body, dzięki czemu wierniej odwzorowywuje oryginał:)
  • 10)Bardzo proste rozkładanie broni, przy okazji następuje praktycznie identycznie jak w wersji palnej

Podsumowanie: Bardzo fajna replika dla tych którzy lubią SCARy. Świetny wygląd i osiągi po wyjęciu z pudła. Zewnętrzne wykonanie perfekcyjne, a wewnętrzne - czas pokaże. Z tego co mówią amerykanie na swoich forach, jeśli ktoś szuka auto-snajpy, to dobrze trafił. Jesli chodzi o moje doświadczenia do tej pory, w pełni się z tym zgadzam. Jak większości replik są pewne niedociągnięcia czy problemy wychodzące od razu po zakupie, ale w tym przypadku nie są to usterki których byśmy samemu/w serwisie bardzo tanim kosztem byśmy nie zlikwidowali. Gorąco polecam, jak narazie dla mnie VFC staneło na wysokosci zadania!

Moja ocena na start: 9/10 - przez tą kolbę i drobne problemy z kompartmentem na baterię.

Replikę kupiłem na RedWolfie za 420$, dostałem 4% zniżki za to że płaciłem przelewem. Przesyłka kosztowała 55$. Cło, podatek i oplaty magazynowe wyniosły mnie 400zł bez paru groszy. Ogólnie koszt ~1800zł, i tak 150-200zł taniej niż na specshopie (1999zł).

Jeśli macie jakieś pytania, postaram się odpowiedzieć:)