Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Konforntacja różnych kopii MICHów 2000

Recommended Posts

Ja, i myślę że wielu innych forumowiczów, od jakiegoś czasu borykam się z nabyciem MICHa 2000. Jako pewna pomoc nie tylko dla mnie, ale też dla ogółu prosił bym w miarę możliwości o porównania kopii (może być też z oryginałem) tych że hełmów.

Mam tu na myśli taki kopie jak Volver, BFT, GFC, P&J, Condor i tak dalej. Jakie tylko kto zna.

Ważne- jeżeli nie widziałeś hełmów na oczy, a tylko czytałeś o nich, staraj się nie wypowiadać na temat porównywania- może będzie mniej spamu.

Ważne 2- mile widziane fotki ;)

Z góry dzięki!

Edited by Hawk14

Foka kiedyś robił porównanie MICHów volvera do oryginalnego. Sporo zdjęć i sporo trafnych przemyśleń.

Osobiście używam BFT ze speca i po kolejnym roku, ganiania, polecam z czystym sumieniem. Do wymiany paski (ale to we wszystkich) i tyle.

Ja obecnie biegam z Volverem. Kiedyś miałem BFT z specshopa i on się przy Volverze chowa. Ogólnie Volver to najlepsza opcji kopii na rynku, ale szkoda ze juz nie jest produkowana.

PS. P&J wydało jakies nowe helmy, w atrakcyjnej cenie i skorzanymi mocowaniami paskow tak jak w volverze

Osobiście używam BFT ze speca i po kolejnym roku, ganiania, polecam z czystym sumieniem. Do wymiany paski (ale to we wszystkich) i tyle.

ja również mam z BFT :) oprócz pasków może być konieczna wymiana nakrętek

no i wytrzymałość na uderzenia dobra :-F

Posiadam BFT. Trzyma już rok, ma się dobrze, nie narzekam. Paski niby do wymiany, ale od biedy dają radę. Skorupa trochę się świeci, więc polecam maznąć farbą, albo kupić pokrowiec. W porównania do Volvera (kumpel posiada) to myślę, że lepsza opcja. Paski są według mnie nie za dobrej jakości i jestem średnio przekonany do tych skórzanych mocowań. JEDNAKŻE gdybym miał teraz wybierać, brałbym volvera. Skorupa genialna (nie wiem jak z wytrzymałością, bo kumpel ma mniejszego pecha do zderzeń/upadków ;) ), ale wygląda solidnie i jest matowa. No i oczywiście jeszcze jeden plus, to fakt, że jest to produkcja polska, szkoda tylko, że już nie produkowana.

• 2 months later...