Niedorozrywkowany Posted March 11, 2010 Report Share Posted March 11, 2010 Mam takie pytanie... nie mam zamiaru tego robić, więc lepiej kupić ten http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=6014 czy dołożyć pare złociszy i ten? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4321 Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 11, 2010 Report Share Posted March 11, 2010 "Parę złociszy", gdyby ów różnicy między jednymi a drugimi dystanserami to było "parę" to AEG'a można by złożyć za parędziasiąt złociszy :F. Nie, to jeden pies, a różnią ceną tylko. Te tańsze mają czasami tylko zadziory jakieś, ale łatwo to usunąć. Quote Link to post Share on other sites
Morpheus Posted March 12, 2010 Report Share Posted March 12, 2010 Teoretycznie to co to jest 7zł za dystanser ale jeśliby doliczyć cene przesyłki to mamy nieciekawą sumę za tak właściwie nic. Więc lepiej takie rzeczy kupować przy okazji z innymi. Ale ten za 39zł to chyba przesada? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 12, 2010 Report Share Posted March 12, 2010 Już to "właściwie nic" sobie daruj. Wyciągnij dystanser z komory HU i zobacz ile to jest "coś" minus "nic"... Quote Link to post Share on other sites
st45 Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 A właściwie to jak ten dystanser powinien być umieszczony w stosunku do lufy, wzdłuż czy w poprzek, czy może bez różnicy byleby tylko nie wyleciał? Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 :poddanie: jak chcesz włożyć dystanser pod dźwignię dociskową wzdłuż lufy? widziałeś kiedyś jak wygląda mechanizm hop-up? Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 :poddanie: jak chcesz włożyć dystanser pod dźwignię dociskową wzdłuż lufy? widziałeś kiedyś jak wygląda mechanizm hop-up? Widziałeś kiedyś hu inny niż w mce? Do komory hu od ak ktoś z "talentem" technicznym mógłby włożyć dystanser równolegle do lufy. Quote Link to post Share on other sites
st45 Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 No dobra, rozumiem. Po prostu jak umieszczałem dystanser poprzecznie to przy wsuwaniu lufy był przez nią wypychany. A jak się wkurzyłem i go w końcu wsadziłem wzdłuż, to lufa ładnie się wsunęła i nic nie wyleciało. Stąd wątpliwość. Nie wiem, może trzeba go tam wcisnąć, wepchać jakoś głębiej. Wieczorem spróbuję jeszcze raz to zrobić. Dobra, dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 to włóż w poprzek i skręć hopka na minimum, wtedy nie będzie problemu, bo ten 'brzuszek' będzie schowany. Quote Link to post Share on other sites
Morpheus Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 Już to "właściwie nic" sobie daruj. Wyciągnij dystanser z komory HU i zobacz ile to jest "coś" minus "nic"... Nic miałem na myśli to że ten dystanser jest bardzo mały i sprzedawanie go za cenę 40zł jest wedłóg mnie przesadą. Kiedyś zgubiłem dystanser i wiem że bez niego Hop-up nie działa. Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 wedłóg słownik Quote Link to post Share on other sites
st45 Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 Jeszcze słowo o mocowaniu dystansera. Przeczytałem rady, ale też sam doszedłem do tego, że dystanser wkładamy przy odkręconym hop-up. Było to z mojej strony niedopatrzenie takie. Uf, myślałem że grzebanie w replikach będzie trochę łatwiejsze. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 Zależy co znaczy łatwe, dla mnie tam jest łatwe :). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts