Buck Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 Witam już jakiś czas temu zakupiłem M15A4 Ca. Od początku już coś było nie tak... Po drobnych wymianach części raz jest wszystko dobrze raz nie a teraz np nie działa mi... Moim problemem jest głównie zasięg repliki i celność zasięg to około 30metrów a kulki rozrzuca na bok jak nie wiem co... Używam kulek G&G 0,25g lub Madbula 0,25g Do emki wrzuciłem zestaw tuningowyo taki: -Element - FTK - All Tune Up Kit - Level 1 spręzynę taką: -MadBull - Sprężyna M120 Elektryka niskooporowa bateria 9,6 2300(mniejsza nie dawała rady) osiągłem na tym 420 fpsów dal mnie w zupełności starczy lecz zasięg jest nie do zniesienia. Dodam że do zestawu kupiłem lufe precyzyjną 6.04 systemy i gumke HU systemy nie mam pojęcia co może być nie tak... Czy coś z gumką HU lufą komorą, czy dysza(standardowa CA) a może głowicą cylindra nie mam pojęcia.Proszę tutaj kogoś doświadczonego aby mnie naprowadził na dobre rozwiązanie ponieważ już trochę wrzuciłem w tą replikę kasy i chciał bym ją skończyć. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 Wkleiłeś do markowej emki "Czajnis Ekłipment" i dziwisz się czego to nie działa ;) To tak jak byś do Mitsubishi wciskał części od Tata. Gumki systemy są wadliwe i było już o tym wieeeele razy, rozprawiało sie o gumkach HU. Zmień gumkę na zieloną G&G, będziesz w pytę zadowolony. BTW. DO m120 w twojej replice wystarczyło zmienić tłok na upartego ;) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Nawet zmianę tłoka uważam za zbedną w replice CA. Kolega pokombinował i coś nie gra. Ja bym radził poszukać błędu lub uszkodzenia gumki. Róznice fpsów powodują rozrzuty góra-dół. Quote Link to post Share on other sites
Buck Posted December 9, 2009 Author Report Share Posted December 9, 2009 Gumka nowa jest więc uszkodzeń nie ma, a błędy to jakie masz na myśli? Trochę grzebałem i zasięg jest lepsze ale celność słaba. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Przede wszystkim zajrzyj czy lufa nie jest podziargana. Kolega kiedyś się potknął i miał cuda bo napchała mu sie ziemia do końcówki lufy. Wyczyscił ale tak sie zrysowała, ze na 10 metrach był rozrzut na boki po 2 metry. Quote Link to post Share on other sites
Buck Posted December 9, 2009 Author Report Share Posted December 9, 2009 Lufa wyczyszczona już była.Czyszciłem to samo... podziargana nie jest ani nic gladka w srodku(patrzac okiem). Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Szczelności nie masz, popraw tego suprajsa jak pisałem i tyle. Nie ma co się rozwodzić. Quote Link to post Share on other sites
Buck Posted December 22, 2009 Author Report Share Posted December 22, 2009 Tak jak Gogin pisałeś komora kupiłem nową KA i jest szczelna.Dodatkowo zakupiłem uszczelnioną dyszę, głowicę cylindra i cylinder uszczelniony JBU więc szczelnoś jest napewno lepsza jutro jak temperatura będzie dodatnia pójdę przestrzelać. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 22, 2009 Report Share Posted December 22, 2009 Cylinder uszczelniony? Sorry ale czym się różni od nieuszczelnionego? A głowica cylindra uszczelniona czym się różni? Quote Link to post Share on other sites
Buck Posted December 23, 2009 Author Report Share Posted December 23, 2009 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2408 Wzmocniona jest napisane a dzięki uszczelkom jest lepiej szczelna w każdym bądz razie te 3 rzeczy w połączeniu dają 100% szczelnośći tak powiedzieli w specshopie jak na serio jest nie wiem ale to się okaże. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 Wystarczy odrobina teflonu na uszczelkę dodatkowo i każda głowica się "magicznie" robi nader szczelna... Quote Link to post Share on other sites
Buck Posted December 23, 2009 Author Report Share Posted December 23, 2009 aha to na przyszłość wiem już dzięki Tuksiak. Niestety iż nie mam czasu bawić się z emką zawiozłem do znajomego i ma zrobić wszystko na nowych częściach tych co pisałem jak zrobi dam znać co i jak czyli na 90% będzie dobrze.Po świętach dam znać. Pozdrawiam Buck Quote Link to post Share on other sites
Buck Posted December 27, 2009 Author Report Share Posted December 27, 2009 Dzięki za porady Tuksiak,Gogin i Poldecky bardzo pomogliście mi poprawnie zamontowane części które były wymieniane powyżej zmieniłyy działanie repliki i jestem bardzo zadowolony.Zasięg to około 70metrów ,a skuteczyn zasięg to 55 do 60 metrów. Temat do zamknięcia\skasowania Pozdrawiam Buck Jeszcze raz Dzięki... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts