Zahir Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 (edited) Witam. Czy ktokolwiek z Was miał, bądź ma ten kolimator. Mam zamiar go kupić a nie chce się później rozczarować. LINK : http://www.taiwangun.com/optyka_kolimatory...em_acm-399.html Chodzi mi o konkrety, mianowicie : - Czy jest wyraźna kropka ? - Deszcz / błoto / śnieg w razie dostania się w okolice szkła czy nie zaszkodzą ? - Jaki kolor ma szkiełko od tej strony nie po której celuje (czerwone, zielone, pomarańczowe ) ? - I najważniejsze czy jak dostane kulką z dość bliskiej odległości w szkiełko to już do śmieci się nadaje ? Czy szkło jest wytrzymałe ? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Edited December 10, 2009 by Kuba_94 Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 12, 2009 Report Share Posted December 12, 2009 :) Tak wytrzyma deszcz i błoto,w każdym razie każdy koli powinien i zależy w jakich ilościach tego deszczu i bota oczywiście. Szkiełko nie wytrzyma strzału z bliskiej odległości czy z większej ale mocniejszą klamką, zaopatrz się w to http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5604 i po kłopocie. Link to post Share on other sites
Kulisz Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 Ja posiadam ten kolimator i go jako tako zabezpieczyłem przed kulką wycinająć z kawałka plexi 2 kółeczka, które włożyłem w plastikowe osłony kolimatora, które dostajemy w zestawie z kolimatorem :) Link to post Share on other sites
Zahir Posted December 14, 2009 Author Report Share Posted December 14, 2009 Dzięki za odpowiedzi :uśmiech: . Kupię :twisted: Link to post Share on other sites
MiesoPL Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Jak kupisz do daj znać co i jak, bo też mam go na oku.. 8) Link to post Share on other sites
Zahir Posted January 23, 2010 Author Report Share Posted January 23, 2010 Koli jest OK ! Gorąco polecam ! Link to post Share on other sites
szczurto Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 Mam pytanie co do intensywnosci kropki (wersja teraz dostepna plamka czerwona/zielona) czy w sloneczny dzien zima/lato dobrze widac kropke czy raczej slabo i trzeba jej "szukac" w obiektywie??? zastanawiam sie wlasnie nad kupnem tego celowniak a wersja z g&p co polecacie. Poadrawiam Link to post Share on other sites
Mamlas Posted February 5, 2010 Report Share Posted February 5, 2010 Mam i mi po tygodniu wysiadła czerwona plamka... Dzisła tylko kiedy przytrzymam włącznik. Zielona za to śmiga ok. Muszę wysłać na gwarancję... Link to post Share on other sites
Zahir Posted February 22, 2010 Author Report Share Posted February 22, 2010 Mi działa w porządku, da się spokojnie i wygodnie celować w słoneczne, jak i śnieżne dni. Mamlas, może po prostu wadliwy egzemplarz - zdarza się. Link to post Share on other sites
loginald Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 Mam i mi po tygodniu wysiadła czerwona plamka... Dzisła tylko kiedy przytrzymam włącznik. Zielona za to śmiga ok. Muszę wysłać na gwarancję... Wysyłąj, też tak miałem, to wina włącznika. Tak bywa z chinolami. Musiałem reklamować dlatego już nigdy więcej. Ogólnie teraz działa i jest ok, ale bolce od klapek pogubiłem teraz mam na jakieś druty. Wszystko się chwieje, raz zgubiłem koli bo słabo się trzymał risa. Link to post Share on other sites
Recommended Posts