Maciej Posted August 18, 2004 Report Share Posted August 18, 2004 to co w temacie. Jestem kompletnie zielony (bynajmniej nie chodzi o taktykę) i nie wiem co wybrać. Steyr Aug SR od TM, magazynki to low-cap'y. Z góry dziękuję Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted August 18, 2004 Report Share Posted August 18, 2004 hmmm do stu tysiecy roznych moglbys doprecyzowac, od jakiego oporzadzenia chcialbys je poupychac? bo z tego co wiem, to wejda do wiekszosci ladownic pasujacych do magazynkow karabinowych (np. m4/16). Moze nie dwa, ale jeden napewno. chocby: ladownice ALICE, oporzadzenie PATTERN 83, Quote Link to post Share on other sites
Sony Posted August 18, 2004 Report Share Posted August 18, 2004 Kamizelki taktyczne amerykańskie mają kieszenie do których idealnie pasują magazynki z AUG'a. Mam taką kamizelkę - nie wiem który to model dokładnie, dwie kieszenie na magazynki po każdej stronie, na dole małe kieszonki na granaty. Kieszenie pionowe. Ja sam też próbowałem pakować magi do ładownic z ALICE po dwa spokojnie się mieściły. Nic dziwnego, bo AUG strzela tą samą amunicją co M-ki. Magazynki też są wielkością zbliżone. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted August 18, 2004 Report Share Posted August 18, 2004 Mam taką kamizelkę - nie wiem który to model dokładnie, dwie kieszenie na magazynki po każdej stronie, na dole małe kieszonki na granaty. Kieszenie pionowe. Zapewne masz ITLBV :wink: Quote Link to post Share on other sites
Sony Posted August 18, 2004 Report Share Posted August 18, 2004 Zapewne, moja wiedza kończy sie na odróżnieniu M65 od BDU i wiem co to jest ALICE. A reszta ? Czary jakoweś Panie. :lol: Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted August 18, 2004 Report Share Posted August 18, 2004 Mam taką kamizelkę - nie wiem który to model dokładnie, dwie kieszenie na magazynki po każdej stronie, na dole małe kieszonki na granaty. Kieszenie pionowe. Zapewne masz ITLBV :wink: prorok jakis, czy cus? :lol: Quote Link to post Share on other sites
Maciej Posted August 18, 2004 Author Report Share Posted August 18, 2004 Dzięki, uzyskałem odpowiedź, bałem się, ze mogą (magazynki) okazać się za szerokie, a nie ma ładownic specjalnie dla AUG'a. Ale jeśli jest tyle odpowiednich ładownic to szansa że źle trafię jest bardzo mała. Zaś do moderatorów kieruje prośbę, o zamknięcie tematu Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted August 20, 2004 Report Share Posted August 20, 2004 Ja sprawdzalem, ze magazynki od AUGa dosc dobrze sie mieszcza do polskich ladownic od AK-47/AKM, ktore mozna kupic na allegro za tanie pieniadze... Kieszenie w tych ladownicach sa co prawda troche za glebokie, ale ladownice latwo by bylo tak przeszyc, aby bylo w sam raz. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 (edited) Odświeżę kotleta. No więc które ładownice najlepiej będą pasować pod magi AUG'a z tych, które dostępne są u naszych producentów oporządzenia? Czy ładownice dedykowane pod G36 będą ok? Edited January 30, 2008 by GRSW_Szreder Quote Link to post Share on other sites
jackas Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Magazynki od AUGa wchodzą ładnie do ładownic od m16. Są troche grubsze. Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 (edited) Powiem tak, jak ja robilem ladownice dla ludzi na magi od AUGa to wlasnie byly robione na wzor zwyklych do emki, tylko minimalnie szersze (w zwyklych np CQB do emki magi wejsc wejda, ale przy wyciaganiu wypadaja dwa najczesciej - ladownica jest bardzo ciasna) Edited January 31, 2008 by kthulhu Quote Link to post Share on other sites
mieciu-saper Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Jeżeli mieszczą się do ładownic od AK to polecam ładownice CQB z Miwo. Mają szeroką gumkę, która trzyma magi dzięki czemu nie wypadają. Quote Link to post Share on other sites
rzeznicc Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 (edited) necro-post ładownice 3x2 M14 QCB http://miwomilitary.pl/?p=8.1053.CQB-NA-3-X-2-MAGAZYNKI.B-23.MIWO-MILITARY ładownice 3x2 AKS QCB http://miwomilitary.pl/?p=8.1228.%27IRASEK%27-NA-3-X-2-MAGAZYNKI.B-57.MIWO-MILITARY Mam 6 magazynków do AUGa - do której ładownicy będą pasowały lepiej? A może jakieś inne ładownice? Edited February 22, 2011 by rzeznicc Quote Link to post Share on other sites
vanyel1985 Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Ja mam dedykowane, uszyte na miarę od Kthulhu - PS Tactical Gear. Są na bazie ładownic do M4, tylko szersze: http://pstacticalgear.istore.pl/pl/kieszen-na-2-magazynki-m4-m16.html W ofercie ich nie ma, ale jak zagadasz, to myślę, że Ci uszyją. Szczerze polecam. Odkopałem post raptem sprzed 2 tygodni, więc proszę mi nie wręczać złotej łopatki :wink: Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 rzeznicc zapytaj się czy zrobią ci nieco szersze ładownice od M4. Mierzyłem, wyszło że jeden mag od AUG'a jest szerszy o około 0,5 cm. Quote Link to post Share on other sites
Gunar Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Ja mam ładownice CQB do kałacha i magi od Auga wchodza bez problemu,trzeba tylko szmatke włozyć aby nie wchodziły za głęboko.. Quote Link to post Share on other sites
rzeznicc Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 dziękuję za odpowiedzi, w końcu zamówiłem te od m4 - z recenzja poczekam aż dojdą :) Quote Link to post Share on other sites
vanyel1985 Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 Przecież do ładownic do M4, bez przeróbek, magazynki do AUGa Ci się nie zmieszczą... :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 A to dziwne bo moje magi wchodza do ladownic od m4 podwojnych ... i to dwa na raz. Ale to zalerzy jak bardzo na miare sa robione ladownice... Quote Link to post Share on other sites
vanyel1985 Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 U mnie swego czasu do potrójnych Specopsów M4, "z przedziałami" na każdy magazynek z osobna, to się nie mieściły. Używałem wtedy Specopsowych ładownic do Beryla - trochę w nich tonęły, ale dało się znieść. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts