forzamilan Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Cześć. Ponieważ jestem fanem .45, a zarazem robie reko na marine'sa to mam małe pytanko: Czy marines używają jeszcze starczej poczciwej .45 ? :D Kilka osób powiedziało mi, że tak, ale rzadko a kilka że nie wiedzą. Czy może jakiś expert udzieli mi na to pytanie odpowiedzi? Dzięki za pomoc Wesołych Świąt ;) Quote Link to post Share on other sites
Steiner Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Nie jestem żadnym ekspertem, ale skrót M.E.U. oznacza Marines Expeditionary Unit? Reszta jest oczywista. Pozdr. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted December 26, 2009 Author Report Share Posted December 26, 2009 Chodzi mi o Colta 1911 a nie M.E.U. To chyba coś innego jest ;D. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/..._army-1660.html wielkiej różnicy nie ma Quote Link to post Share on other sites
Steiner Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Chodzi mi o Colta 1911 a nie M.E.U. To chyba coś innego jest ;D. Wikipedia twoim przyjacielem ;) Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Wg przepisow mariany uzywaja M9. Wg realiow iracko- afganskich, czesc starych wiarusow zamielila uber-super M9 na stara 1911-stke... Troszeczke wiadolosci: moze z innej beczki,ale naprowadzajace ciebie na pewne dane : Niemniej jednak, nie została jednoznacznie potwierdzona jego przewaga nad M855, mało tego, jednostki specjalne będące najbardziej intensywnym użytkownikiem zarówno broni jak i amunicji nie są przekonane, czy warto inwestować w rozwój naboju 5,56 mm (12 września 2003 uzbrojony w karabinek AK bojownik trafiony z bliskiej odległości 7 pociskami Mk 262 zdołał zabić dwóch amerykańskich żołnierzy, zanim nie został wyeliminowany przez trzeciego, nie za pomocą karabinka M4, ale... jednym pociskiem .45 z Colta M1911A1), czy może jednak zdecydować się na bardziej rewolucyjne rozwiązania. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 (edited) MEU(SOC) .45 Pistol pomimo swojej nazwy nie jest pistoletem dla Grup Ekspedycyjnych ale został stworzony dla Force Reconu, przez rusznikarzy z Quantico, i w yej jednostce był używany. Później można go było zobaczyc w 1st-DET, DRP, i w początekach MSOB. Teraz zastępowany jest przez Kimbera ICQB. Reszta używa, a przynajmniej powinna używać M9. Jednakże w przypadku kiedy na własnośc ktoś ma M1911 pewnie go sobie używa. Edited December 26, 2009 by Moses Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Johny, pewnie. Jak miał 7 sporych dziur po 5,56 to jedna z .45 już potem wystarczyła... Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted December 28, 2009 Author Report Share Posted December 28, 2009 W takim razie : Polecicie mi .45 MEU od WE ? Widzę że Moses ma takową :) Podzielisz się wrażeniamiz użytkowania ? Dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 (edited) Do rekonstrukcji zwykłego grunta, nie, bo nie jest to pistolet który kupisz sobie w sklepie. Jeżeli zacząłeś mniejszą wagę do reko, to jasne brać. Ja na swój nie narzekam. Edited December 28, 2009 by Moses Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted December 28, 2009 Author Report Share Posted December 28, 2009 Po pierwsze podobają mi się .45 i jej wszystkie odmiany. Robie reko z racji że posiadam eMke. Marine'si używają MEU czy nie w końcu?! Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 (edited) MEU(SOC) .45 Pistol pomimo swojej nazwy nie jest pistoletem dla Grup Ekspedycyjnych ale został stworzony dla Force Reconu, przez rusznikarzy z Quantico, i w yej jednostce był używany. Później można go było zobaczyc w 1st-DET, DRP, i w początekach MSOB. Teraz zastępowany jest przez Kimbera ICQB. Reszta używa, a przynajmniej powinna używać M9. Jednakże w przypadku kiedy na własnośc ktoś ma M1911 pewnie go sobie używa. Edited December 28, 2009 by Moses Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted December 28, 2009 Author Report Share Posted December 28, 2009 Widać nie umiem czytać ze zrozumieniem ;) Teraz czaje. Dzięki wszystkim za pomoc Quote Link to post Share on other sites
piachu Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 witam, poszukuje dobrze strzelajacej M9 z oznaczeniami oryginalu do reko. Czy możecie mi cos polecic? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 witam, poszukuje dobrze strzelajacej M9 z oznaczeniami oryginalu do reko. Czy możecie mi cos polecic? KSC z serii System 7: http://madonion.eu/Beretta_M9_KSC_full_met...TEM_7_p438.html http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2172 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts