REMOV Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 Wytęż wzrok i znajdź kilka szczegółów, którymi ten Beryl różni się od innych Berylów :wink: Quote Link to post Share on other sites
Zjawa Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 ris? :roll: Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted August 24, 2004 Author Report Share Posted August 24, 2004 ris?A co Ty. Quote Link to post Share on other sites
izi Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 moze gdyby bylo jakies ladniejsze zdjecie.Po tym mozna sie jedynie domyslac roznic.. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 - nowa szyna pod optyczne przyrządy celownicze :?: - nowe łoże ze zintegrowanym przednim chwytem :?: - boczne szyny RIS na nowym łożu :?: Quote Link to post Share on other sites
Skok Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 - nowe loze (RIS) - przesuniety do przodu montaz optyki - inna kolba hmm ... na razie tyle roznic wzgledem tego co przedstawil Łucznik na Eurosatory ... moze byc cos jeszcze ... ale po tym co zrobilem z tym foto, juz nie wiele na nim widac :wink: EDIT: moze jeszcze cos z magazynkami :?: Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted August 24, 2004 Author Report Share Posted August 24, 2004 - nowe loze (RIS)Żadne RIS, po prostu dwie szyny montażowe po obu stronach łoża. W wersji rozwojowej chwyt jest stały, w wersji ostatecznej ma być również szyna, albo chwyt o kilku położeniach. - przesuniety do przodu montaz optykiTak również nie powinno być w wersji docelowej.- inna kolba? Quote Link to post Share on other sites
Skok Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 Żadne RIS, po prostu dwie szyny montażowe po obu stronach łoża. ale zgodne z MIL 1913 ? - przesuniety do przodu montaz optykiTak również nie powinno być w wersji docelowej. tez tak sadze :wink: - inna kolba? no nie wiem ... ale tak troche mi sie wydaje, ale niewiele widac :roll: wiem ze jezelibys mial to wrzucilbys lepsze foto :P a czego nie zauwazylismy :?: Quote Link to post Share on other sites
Skok Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 Czy wersja ostateczna zostanie zaprezentowana w Kielcach :?: Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 W poniedziałek będziemy wiedzieli... 8) Na MSPO 2004 będzie też stoisko FN i Bushmastera więc może jakieś nowinki się pokażą. Jak FB zacznie słuchać użytkowników to może coś się jeszcze na tym świecie zmieni. Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted August 24, 2004 Author Report Share Posted August 24, 2004 Na MSPO 2004 będzie też stoisko FN i Bushmastera więc może jakieś nowinki się pokażą.Jakoś tak śmiem wątpić :wink: Jak FB zacznie słuchać użytkowników to może coś się jeszcze na tym świecie zmieni.Fabryce musi opłacać się ich słuchać. Bo fabryka nie pracuje za dobre słowo, tylko za pieniądze. Quote Link to post Share on other sites
Adams Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 Jak ktos mi wytlumaczy jak sie wkleja zdjecia to moge dac troche lepsze, dodatkowo w kamuflazu. Chyba ze podesle komus i ten ktos wkleji. Quote Link to post Share on other sites
Skok Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 Jak ktos mi wytlumaczy jak sie wkleja zdjecia Remov juz chyba zaczal sie smiac :P bylo info o darmowych serwerach :wink: http://www.imageshack.us/ wybierasz foto za pomoca opcji przegladaj, potem walisz w HOST IT, nastepnie wklejasz na forum pierwszy z podanych kodow 8) jezeli nie bedzie dzialac tzn ze masz wylaczony HTML w profilu ... wiec albo go wlacz, albo wklejaj same namiary pomiedzy tagi tak z gory przewiduje ze moga wyniknac takie problemy :wink: oby zdjecia byly tego warte :wink: pozdr Quote Link to post Share on other sites
Adams Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 Udalo sie za pierwszym razem:) Quote Link to post Share on other sites
Skok Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 Jak FB zacznie słuchać użytkowników to może coś się jeszcze na tym świecie zmieni. chyba zaczela sluchac :wink: http://fabrykabroni.pl/ankieta%20test/ankietka.htm swoja droga FB zajmuje u mnie niepodzielnie pierwsze miejsce na liscie maloprofesjonalnych stron wytworcow czegokolwiek ktos powie ze to nie wazne jaka strone ma Łucznik ... wg mnie internet to jedna z lepszych form reklamy :wink: Quote Link to post Share on other sites
Skok Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 [ czym predzej to usuwam ] dzieki Wolf Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 Podejrzewam że REMOV już się śmieje pod nosem. Ale ja tylko szybciutko wytłumaczę zanim bedzie większa plama. Doceniam dobrą wolę Adamsa, ale to co nam przedstawił to stary Beryl w rękach żołnierza Lublinieckiego 1PSK. ma z przodu rączke od wiertarki "robiącą" za przedni chwyt i za pomocą blaszanej obejmy, tasmy klejącej i śrubki przymocowaną latarkę "taktyczną" :wink:. Zamiast owijać go bandażami (jak na początku), chłopaki pomalowali go w miarę przyzwoicie jakąś farbą - zapewne pozyskaną od amerykanów. NIE JEST to bynajmniej długo oczekiwana modyfikacja wz.04 tylko przejaw zaradnosci naszych żołnierzy w warunkach polowych - nie ma żadnych szyn montażowych, składanych muszek etc. Są zdjęcia Beryli z wymienioną dolną częścią okładziny lufy - gdzie w jej miejsce wstawiona jest drewniana cześć rumunskiego AK z charakterystycznym chwytem przednim - też w ramach improwizowanych rozwiązań. Aha - kolba też się nie różni od standardowej... :wink: Mam gdzieś lepsze zdjęcie tego cusia (dodane poniżej)- chyba jedyną nowinką jest tam klips do łączenia magazynków po 2. Masz REMOV tą fotkę z rumuńskim chwytem przednim gdzieś? Ja zapodziałem... Quote Link to post Share on other sites
Skok Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 kurde mam juz chyba cos napierdzielone ze wzrokiem ... odnosnie kolby pixele przy zblizaniu zlaly mi sie w szyne ... wniosek ograniczyc picie i wogole byla to wstretna prowokacja :twisted: :twisted: ufff ... dobrze ze Remov nie widzial :roll: hehe ... znowu popłynołem ... :wink: poczekam ten tydzien i zobaczymy u zrodla jak sie maja sprawy z wz. 04 :) mea culpa :( Quote Link to post Share on other sites
Adams Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 :cry: Chcialem dobrze...:) Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted August 24, 2004 Author Report Share Posted August 24, 2004 Mam gdzieś lepsze zdjęcie tego cusia (dodane poniżej)Sam pewnego generała z niego wycinałem, chyba tylko wężyk na pagonie się ostał :wink: Masz REMOV tą fotkę z rumuńskim chwytem przednim gdzieś? Ja zapodziałem...Mam kilka, nie wiem o którą Ci chodziło... może być takie? Quote Link to post Share on other sites
Dumek Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 A taki mały oftopik Jaki pistolet ma ten koleś na zdjęciu wyżej? :) Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 ogladajac zdjecia przedstawione powyzej stwierdzam ze chlopaki w Iraku sa bardzo zaradni Remov mam pytanie czy ten nowy beryl jest zainspirowany M4? bo cos mi sie obilo o uszy o jakichs szynach do montazu itp itd....... Quote Link to post Share on other sites
Skok Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 ja wiem czy taki zainspirowany ... jezeli ktos nie produkuje bezkolbowca, to stara sie uatrakcyjnic oferte roznymi dodatkami (szyny, skladana kolba, celowniki, rozne wersje kolorystyczne, albo przynajmniej przymocowana złota alpejska krówka :lol: :lol: ) Quote Link to post Share on other sites
Skok Posted August 25, 2004 Report Share Posted August 25, 2004 Jaki pistolet ma ten koleś na zdjęciu wyżej? poczekalbym na Remova do rana zeby nie palnac czegos, ale coz najwyzej sie usunie :wink: jezeli to nie GROM, a chyba nie(no bo chyba by nie kombinowali z lozem) ... tzn ze ma albo WIST-a albo WANAD-a, stawiam na to drugie. a jezeli to jednak GROM tzn ze ma cos ze "świata", moze Sig ? troche to pokretny tok myslenia, ale coz jest 0215 CEST ... Quote Link to post Share on other sites
Adams Posted August 25, 2004 Report Share Posted August 25, 2004 Wedlug mnie jest to P-83. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts