Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam!

Mam problem z moją repliką ( http://www.taiwangun.com/pistolety_maszyno...-s5_jg-774.html )

Problem zaczął się dzisiaj na strzelance, gdy strzelałem z mojej repliki nagle 1 kulka poleciała strasznie wolno na mała odległość (5-6m) za kolejnymi razami było normalnie (5-6 strzałów) i nagle przestało strzelać... Zabrałem replikę do domu i myśląc, że to bateria ładowałem ją (1-2h) w między czasie czytając problemy o replikach mp5 jg znalazłem post o tym, że mogą być to za słabo przykręcone śrubki te pod chwytem pistoletowym. Odkręciłem je całkowicie i przykręciłem jeszcze raz, podłączyłem baterię i i usłyszałem strasznie dziwny dźwięk (przed rozkręceniem było to kliknięcie, chyba tłok się zablokował), nie wiem za bardzo jak opisać ten dźwięk(zmienia się on pod wpływem przekręcania śrubek), za pierwszym razem dźwięk był ciągły i było to coś jakbym słyszał wkrętarkę, ale chyba bardziej zabawkową niż normalną... I tu pytanie czy mogę to samemu zrobić czy będę musiał wysłać na gwarancję (czego bardzo nie chcę...). Aha chcę dodać, że replika jest full stock...

Edited by Paniszer

Jak wyżej AnR słusznie zauważył, z tym, że może być to też zniszczone plasticzane łożysko cierne, ciężko powiedzieć na odległość. Jeśli nie chcesz tak bardzo wysyłać na gwarę to może porównaj sobie koszta nowych zębat/tłoka do kosztów wysyłki w jedną stronę ;-).

Jak nie znajdziesz to i tak możesz odesłać do sklepu i poprosić by zdiagnozowali, a potem naprawili i wystawią rachunek.

Inna rzecz to kupić za grosze wyciągnęte części z jakiegoś AEG'a tuningowanego przy zakupie - np. CA/Cyma/JG, na alledrogo/komis WMasg. Tylko problem masz znowuż jeśli sam tego nie rozbierzesz i złożysz...

• 3 weeks later...

Witam!

Mam podobny problem w cm 0.28.Poszedłem się postrzelać.Replika na początku strzelała poprawnie lecz po chwili kulki przestały lecieć, a replika wydawała dziwny podobny także jak u kolegi odgłos.Niestety nie mam gwarancji.

Więc mam pytania:

*Co to może być?

*Za ile i gdzie da się to naprawić?

Pozdrawiam.

Witam!

Mam podobny problem w cm 0.28.Poszedłem się postrzelać.Replika na początku strzelała poprawnie lecz po chwili kulki przestały lecieć, a replika wydawała dziwny podobny także jak u kolegi odgłos.Niestety nie mam gwarancji.

Więc mam pytania:

*Co to może być?

*Za ile i gdzie da się to naprawić?

Pozdrawiam.

A ciężko wywnioskować z postów które pisaliśmy, nie od parady? Eh, jeżeli jest tak jak miał kolega z mp5, czyli słyszysz że silnik pracuje normalnie, a strzały nie następują, to albo tłokowi urwało dupsko (ostatni ząb), albo zjechała/y się zębatka/i, trzeba rozebrać i sprawdzić, koszt części zależy gdzie kupisz, do tego GB II gen JG nie wsadzałbym części z najwyższej półki. Czyli po prostu części od chińczyka pokroju którego masz, z alledrogo/komisu.

PS. Gdzie da się naprawić? Patrz mój podpis, albo poszukaj kogoś takiego w okolicy.

Edited by Gogin

Jeżeli dysza jest cały czas wysunięta to znaczy, że zębatka tłkkowa nie pracuje bo inaczej poruszałaby dyszą. Także ja diagnozuję uszkodzenie którejś zębatki. Gdyby to był tłok to albo przy urwanej dupce, replika chodziłaby w miarę cicho albo przy zerwanych dalszych zębach zauważyłby kolega znaczący wzrost rofu. U Paniszera rofu nie ma żadnego za to maszynka wyje. Wniosek oczywisty. Uszkodzenie zębatek.