Moses Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Znalazłem dziś coś takiego http://www.youtube.com/watch?v=8hRGWi6IJZo Czyżby ukryci i niebezpieczni mieli by być amerykanami? Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 (edited) http://2war.freechal.com/ No popatrz :P Edited January 2, 2010 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Śmierdziało fakem na kilometr. Jak znam życie, to nowy H&D będzie na PC i X360, a fani serii będą z tego powodu zniesmaczeni. :( Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted January 3, 2010 Author Report Share Posted January 3, 2010 Tandeta :( Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Ehhh te niezapomniane godziny grania i planowania spędzone przy H&D.... Po prostu: TO SE NE VRATI!!!! :cry: :cry: :cry: Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted January 5, 2010 Author Report Share Posted January 5, 2010 Jak nie? Wystarczy zainstalowac ponownie jedynkę lub dwójkę :) Quote Link to post Share on other sites
$limak Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 Taaa, próbowałem wrócić po latach do pierwszej części i do dziś nie wiem jak ja mogłem przejść kampanie. Sterowanie dobija, niemiaszki widzą przez mgłę, a każdy soldat z mauserem potrafi Cię sieknąć z z 500 metrów gdy wychylasz głowę za nasypu. Ale możliwe, że to wina wersji Delux z "usprawnionym AI". :) Nie zmienia to jednak faktu, że H&D to piękna gra. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted January 5, 2010 Author Report Share Posted January 5, 2010 Hehe ja tam co zabicie niemiaszka sejwowalem ;) No ale mimo wszystko grało się zajebiście P.S. Ja miałem jeszcze Mp40 i Pepesze strzelające z prędkością miniguna Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 A powiedzcie mi bo nie pamiętam: Czy w H&D 1 w widoku zza pleców był celownik czy nie? Bo ja przeszedłem całą grę bez i nie pamiętam czy sobie go nie włączyłem czy nie było :D Ps: do dziś mnie ciarki przechodzą gdy to słyszę :D Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted January 5, 2010 Author Report Share Posted January 5, 2010 A powiedzcie mi bo nie pamiętam: Czy w H&D 1 w widoku zza pleców był celownik czy nie? Bo ja przeszedłem całą grę bez i nie pamiętam czy sobie go nie włączyłem czy nie było :D Ps: do dziś mnie ciarki przechodzą gdy to słyszę :D Był :D Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 Jestem hardkorem :-F 8-) Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 Taaa, próbowałem wrócić po latach do pierwszej części i do dziś nie wiem jak ja mogłem przejść kampanie. Sterowanie dobija, niemiaszki widzą przez mgłę, a każdy soldat z mauserem potrafi Cię sieknąć z z 500 metrów gdy wychylasz głowę za nasypu. Ale możliwe, że to wina wersji Delux z "usprawnionym AI". :) To tak jak ja. Pierwsza część wyszła jak jeszcze do podstawówki chodziłem. U kumpla na lepszym kompie odpaliliśmy demko i się genialnie grało. Po latach (jakieś dwa lata temu) odpaliłem sobie pełną wersję i sam się sobie dziwiłem jak ja mogłem w to grać. :P Ale druga część to coś zupełnie innego. Quote Link to post Share on other sites
$limak Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 (edited) Szkoda, że gra się nagle zrobiła "niegrywalna". ;) Jak sobie przypomnę fabułę oraz te wszystkie zwroty akcji w jej trakcie, to aż się łezka kręci w oku. Szczególnie cenie sobie ten ze zestrzeleniem naszego Lancastera nad Jugosławią i przymusowe przekradanie się przez miasto w celu kradzieży łodzi, by było jak się przedostać do celu misji. W tamtych czasach takich rzeczy w grach się nie robiło. :) H&D2 wraz z dodatkiem również trzymało bardzo dobry poziom. W niektórych miejscach bym się uskarżał na realizm, ale klimat był przedni. Taktyczny coop na 4-6 graczy, to już był sam miód. EDIT: Literki sobie edytowałem. Edited January 5, 2010 by $limak Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted January 5, 2010 Author Report Share Posted January 5, 2010 Oj panowie przesadzacie. Ja tam do jedynki lubię też sobie wrócić. Szkoda tylko że pomimo edytora misji, te nie powstały kompletnie. Czy to nie była pierwsza gra FPP, na pewno tego typu w których można było używać pojazdów? Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 Też mi się wydaje, że to była jedna z pierwszych takich gier gdzie można właśnie było używać pojazdów, dobierać umundurowanie i oporządzenie oraz zabierać je wrogom :) Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 Ba - to chyba była pierwsza gra, w której celowało się przy użyciu przyrządów na broni, a nie białego krzyżyka na środku ekranu :) Quote Link to post Share on other sites
Mike Pawel Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Najwspanialsza była 3 misja, czyli całe Pennemunde :-P Ten rajd transporterem przez niemieckie terytorium czy obrona samolotu którym mieliśmy uciekać, tego nigdy nie zapomne, a, że byłem wtedy w podstawówce to jeszcze wyobraźnia nadrabiała braki graficzne :mrgreen: Podstawka genialna a dodatek nawet lepszy jako całość. Quote Link to post Share on other sites
$limak Posted September 3, 2010 Report Share Posted September 3, 2010 Pozwolę sobie odświeżyć ten nasz wspominkowy temat pytaniem: ktoś z Was ma ochotę na coopa w H&D2 + dodatek? Luźno rzucam pomysł do wspólnego przemyślenia. W założeniu przechodzimy całą kampanie z pominięciem 2-3 misji. Dla miodności bawimy się taktycznie (oczywiście, na ile silnik gry na to pozwoli) i z użyciem komunikacji głosowej. Minimum 4 osoby do gry. I tyle. Oczywiście zabawę rozkładamy w czasie, bo sam mam dwa miejsca pracy i życie towarzyskie na karku, więc nikogo nie będę gonić do siadania przed komputerem. Byle byśmy sobie raz na tydzień albo dwa sprawnie popykali. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 Wreszcie ktoś o to spytał :) Ja się piszę :) Podaj tylko mniej więcej jakie dni i godziny Ciebie interesują, żebym mógł je skonfrontować z pracą i kobietą ;) Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 W sumie to mi się zepsuł TV, a mam gdzieś podstawkę H&D2. Jak mi zadzała na Win7 to chętnie spróbuję. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 Też się na to piszę, H&D2 leży i się kurzy :) Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 No to jeszcze jeden i mamy komplet :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
$limak Posted September 8, 2010 Report Share Posted September 8, 2010 (edited) To pewnie jeszcze Moses miałby ochotę (dawno się nie logował, pewnie ma wakacje). Co do dnia i godziny, to sprawa wygląda następująco - mam nienormowany czas pracy i to raczej ja powinienem dostosowywać się do Was. Z tym, że najbardziej osiągalny jestem raczej w godzina 10-19 i to nawet ze dwa razy w tygodniu (różne dni). Później otwieram biznes i jestem nieuchwytny do rana. Co do komunikacji głosowej: ktoś ma jakieś doświadczenia z programami przeznaczonymi do tego? Chodzi o prostotę obsługi i jak najmniejsze obciążenie łącza internetowego. EDIT: Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z coopem w H&D2? Oczywiście zakładam, że każdy dysponuję oryginalną kopią. Edited September 8, 2010 by $limak Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted September 8, 2010 Report Share Posted September 8, 2010 Najlepszy wg mnie i najprostszy jest TeamSpeak. Quote Link to post Share on other sites
PrezesOi Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 (edited) Grałem w coopa w necie ze znajomym w zeszłym roku, i z przypadkowymi ludzmi z netu. Mimo upływu lat od premiery, jest niespodziewanie dużo serwerów. Może powiem inaczej-serwerów jest dużo, bo można grać na wersjach nagannych moralnie. Wymagany zainstalowany dodatek Sabre. Mocno radziłbym także odnaleźć (ale nie jest to łatwe z tego co pamiętam) w necie mappacki robione przez graczy-standardowe mapy są zbyt łatwe (nawet na hardzie), i jest ich za mało. Edited September 9, 2010 by PrezesOi Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts