Tomasz Posted August 24, 2005 Report Share Posted August 24, 2005 (edited) To teraz wygrzebie temat z przed roku i się zapytamm, czy komuś udało sie zrobić z ak beryla??... Bo w sumie wpadłem na podobny pomysł, nie prosze o instrukcje, tylko o problemy jakei sie napotkało i/(badz nie) przezwyciężyło. Tez chętnie posłucham o wszelich nieudancyh próbach... pozdrawiam 29.05.2012 Wielkie czyszczenie rozpoczęte. Lecą wszystkie oferty kupna/sprzedaży, aukcje allegro, offtopy i nic nie wnoszące do tematu dyskusje. Na razie odpadło 11 stron. 10.06.2012 Odpadły w sumie 22 strony. 11.06.2012 29 stron wykasowane. Koniec wielkiego czyszczenia. wiciok Edited June 11, 2012 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
KaT Posted August 24, 2005 Report Share Posted August 24, 2005 Onyx: http://www.trapperindustries.com/airsoft/page7.html Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted January 27, 2007 Report Share Posted January 27, 2007 Już prawie Beryl: Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted January 28, 2007 Report Share Posted January 28, 2007 toz to sie prawie pierdulamim rozni od comando :P Fence wez sie zdecyduj czy beryl wz,96 czy comando bo jak narazie na fotce widze hybryde Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted January 28, 2007 Report Share Posted January 28, 2007 Nic z tych rzeczy. To będzie kopia egzemplarza z pewnego zdjęcia. Pominąwszy akcesoria taktyczne... Quote Link to post Share on other sites
szymaniak Posted January 29, 2007 Report Share Posted January 29, 2007 Na drugim zdjęciu wygląda on jakby był złamany albo chociaż krzywy. To tylko taka perspektywa? Ile wydałeś kasy na części? Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted January 29, 2007 Report Share Posted January 29, 2007 To są tylko poskładane elementy - nieskęcone. Dlatego może tak wyglądać. Kasy poszło dużo - bardzo dużo. Tyle co za SLR-a. Quote Link to post Share on other sites
plair Posted January 29, 2007 Report Share Posted January 29, 2007 Nic z tych rzeczy. To będzie kopia egzemplarza z pewnego zdjęcia. Pominąwszy akcesoria taktyczne... ... hmm, wsumie podobny , ale jest pewien szczegol mianowicie ten beryl z fotek remov-a ma montaz tzw. wysoki a ty masz szyne na deklu :) , ale to sa szczegoly :) , pozatym bardzo fajnie wyszedl, respekt ... pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted January 29, 2007 Report Share Posted January 29, 2007 Taką szynę też mam ale mi sie nie podoba. Jeszcze nie ma co gratulować - robi się. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 (edited) chyba wz.2004 (wz.2003 to RKM).Dla mnie osobiście ten wysoki montaż nie jest zabytnio urodziwy dlatego pdoba mi się bardziej ta długa szyna nad komorą.A co do tych innowacji to jesze powiększony dźwigienka zwalniania magazynka,inny tłumik płomienia,przeźroczyste magazynki,i składana regulowana kolba. gratuluje Fence:) chyba podjazd pod takiego berylka.=] Edited January 30, 2007 by johny89 Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 Kolejna faza : Quote Link to post Share on other sites
plair Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 (edited) a skad mozna dostać takie przezroczyste magi ?? macie jakis adres sklepu .. ktos chcial przezroczyste magi. prosze bardzo :) ... http://allegro.pl/item165278787_beryl_maga...ezroczysty.html http://www.works11.com/?product_id=21193&a...27224c79e3834ab Edited February 9, 2007 by plair Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 magia potrzeb rynku ;) a ja właśnie myśle czy da się stworzyć "pakiet pocisków w które można by włożyć mechanizm low-cap'a :) ze wstępnego podejścia "powinno" się udać... ale łuski zapewne są mosiężne to musiały by być cięte i lutowam/spawane/spajane b. dokładnie - taka moja dygresja:) Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 Gotowy: Bez tego gripa i szyny jest taki jakiś smuklejszy - i tak już chyba zostanie. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 Gratuluje, bardzo ładny :) Co do gripa i szyny, to twój wybór choć mi tez by podobał z gripem i montażem na szczerbinke jak i taki goły. Fachowa robota jedynymi słowy :) Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted February 25, 2007 Report Share Posted February 25, 2007 Jest półmatowy - bo nie było innej farby w sklepie akurat :lol: Jest zrobiony z SLRa-105 - on sam kosztował 1800 z upgreadem do 450FPS części + robocizna rusznikarza + SLR= 4500~5000 ZŁ w tym jest tez cena szyny której nie ma na zdjęciu i okładzina z gripem i szynami- moge sobie wymiennie stosować. Quote Link to post Share on other sites
Yuber Posted February 25, 2007 Report Share Posted February 25, 2007 Mam takie dziwne pytanie (też jestem chory na BERYLA). Czy jest możliwość (dość prosta bo moje możliwości manualne nie są duże) zrobienia kolby składanej do ak74? I kolejne pytanie gdzie ewentualnie nabyć takową kolbę i jaki by był jej koszt :] dzięki z góry :P! Aha ak 74 cymki :P (bo pewnie przerabianie będzie dość dużym wydatkiem :P i na slr'a mnie nie będzie stać :F) Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted February 26, 2007 Report Share Posted February 26, 2007 to pytanie padlo juz nie jeden raz . . . Chesz oryginalna kolbe wraz z zawiasem ?? sprzedam za 180zł gdyz sam nie mam czasu niestety na tuning :( i wierz mi ze 180zł to i tak tanio :) Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted February 26, 2007 Report Share Posted February 26, 2007 Body może i było fabrycznie czarne - ale ja je przedłużałem, szlifowałem itp, i farby nie zostało na nim wiele - stąd ponowne malowanie. 180 za kolbę to tanio - fabrycznie nowa jest co najmniej dwa razy droższa. Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted February 26, 2007 Report Share Posted February 26, 2007 (edited) Mnie się osobiście Beryl nie bardzo podoba, ale dobra rabota Fence! Z drugiej strony za co wydałeś 5000zł, te części i SLR tyle nie kosztują, napewno ;-) Ja planuję swojego guna na Tantala zrobić i koszty są minimalne: urządzenie wylotowe - ok.40zł, kolba składana - 150zł, przednie chwyty - 50zł, magazynek G&P - ok.100zł, obsada łoża i nakładki rury gazowej - 15zł oraz drobna kosmetyka :-P Wychodzi ok 400 zł z wszystkim. Reszta jest u mnie w stocku dobra :uśmiech: Pozdrawiam Konrad PS. a body nie maluje, bo mi go szkoda ;-) Edited February 26, 2007 by AKS-74 Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted February 26, 2007 Report Share Posted February 26, 2007 Istnieje airsoftowa wersja kolby do Beryla - jestem właścicielem jedynego egzempalarza. 8-) Sama robocizna przy niej kosztowała mnie 700 zł Najpierw została pocięta orginalna osada a potem odtworzona w kształcie jaki jest możliwy do osadzenia w airsoftowym body. Zrobienie podstawy szczerbinki taka jak powinna być to ok 300 zł, oryginalna część + zfrezowanie jej w 80% i dopasowanie do metal frontu (też wcześniej pocietego). Wytoczenie lufy i spasowanie jej z resztą - ma frezy ustalajace - ok 200 zł. Przerabianie body Slr-a też troche kosztowało. Trytowa muszka i szczerbinka za darmo nie są. Preclufa 300 zł. Metal front 250 itd itd. Ja wiem, że ten rusznikarz jest drogi ale jedyny po drodze z domu do pracy. Za czas trzeba zaplacić. Poza tym prosze nie porównywać części od Tantala z cześciami do Beryla. Cały Tatal bez komory zamkowej kosztuje w USA ok.250USD Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted February 27, 2007 Report Share Posted February 27, 2007 (edited) Jak na razie jedyna słuszną replika Beryla dysponuje xxxFENCExxx i chyba Jonboy. Więc ci co chcą zrobić sobie Beryla niech biorą z nich przykład. Tuning nie jest tani. Nie ma się co oszukiwać. Chyba, że ktoś chce 'niby niby aby aby' co nie będzie na pewno Berylem tylko jakimś berylonem czy beryleksem. Konkluzja - nie ma to sensu. xxxFENCExxx nie moje podwórko ale kawał dobrej roboty. Porządnie zrobiona replika. I moja sugestia - koniec pitolenia. niech temat bedzie o Berylu i poradach na temat jego budowy a nie o fju bzdziu...za chwile bedzie 10 stron i jedna wartościowa - ze zdjęciami xxxFENCAxxx Edited February 27, 2007 by yakarov Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted February 27, 2007 Report Share Posted February 27, 2007 (edited) Ah... xxxFENCExxx masz rację, w Berylu trzeba dużo więcej zmieniać niż w Tantalu. Niemniej jednak bardzo dużo to kosztowało, zważywszy, że ostry Beryl używany kosztuje ze 600zł. Te elementy więc nie są takie drogie. Ale udało Ci się znakomicie:) Ale ja na razie zostanem z moim AKS-74-em ;-) Szkoda by mi było mojej cudownej pukawki :-P Pozdrawiam Konrad Zygfryd nie ma sensu przerabiać repliki tym kit-em. Wygląda conajmniej jak zabawka. Kup sobie metal body, preclufe, sprężynkę M110, metalową komorę Hop-up, cylinder typ 0 i baaaw się... W przyszłości mógłbyś dokupić bore-up, tłumik PBS-1, montaż boczny i jakąś lunetkę POSP i masz jakby wersję taktyczno-snajperską:) Edited February 27, 2007 by AKS-74 Quote Link to post Share on other sites
plair Posted February 27, 2007 Report Share Posted February 27, 2007 Ah... xxxFENCExxx masz rację, w Berylu trzeba dużo więcej zmieniać niż w Tantalu. Niemniej jednak bardzo dużo to kosztowało, zważywszy, że ostry Beryl używany kosztuje ze 600zł. Te elementy więc nie są takie drogie. Ale udało Ci się znakomicie:) Ale ja na razie zostanem z moim AKS-74-em ;-) Szkoda by mi było mojej cudownej pukawki :-P Pozdrawiam Konrad Zygfryd nie ma sensu przerabiać repliki tym kit-em. Wygląda conajmniej jak zabawka. Kup sobie metal body, preclufe, sprężynkę M110, metalową komorę Hop-up, cylinder typ 0 i baaaw się... W przyszłości mógłbyś dokupić bore-up, tłumik PBS-1, montaż boczny i jakąś lunetkę POSP i masz jakby wersję taktyczno-snajperską:) ... co ty wogule czlowieku wyadyjesz Beryla ostrego nie da sie kupic "legalnie", a tym bardziej uzywanego :poddanie: , istniene sportowa odmiana Beryla "RADOM-SPORT" , ale strzela tylko ogniem pojedynczym i to z niej mozna czesci czerpac ale tez swoje kosztuje :lol: ... Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted February 27, 2007 Report Share Posted February 27, 2007 Panie kolego plair. Oczywiście wiem, że trzeba mieć koncesję na zakup Beryla, lecz można kupić używanego http://www.lucznik.com.pl/specjalna/specjalna.html Pomyliłem się co do ceny - 950 zł ;-) A chodziło mi o cenę, nie dostępność Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts