AeroL Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 (edited) @ Jacek GROT Z ciekawości zapytam: jaką długość ma Twój beryl? Edited October 2, 2011 by AeroL Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Ok, dzięki za pomoc. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy po zamontowaniu szyny nad komorę jest możliwość korzystania ze zwykłych przyrządów celowniczych? Jest, przyrządy widać w korytku szyny. Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 (edited) Czy ktoś z was może trafił gdzieś na informację że ARES ma w planach produkcję adaptera magów M4 do beryla ? Tym właśnie newsem mi się zasłoniło G&H że gdzieś to na "jakimś" forum wyczytali i że niema chyba sensu robić dla mnie tego adaptera (co mi troszkę ciśnienie podniosło że się tak politycznie wysłowię). Nawet ma to być na dniach... Mi się nie udało znaleźć jakiejkolwiek informacji na ten temat, może ktoś z was miał więcej szczęścia, ale nie spodziewam się raczej niczego. Edited October 3, 2011 by Ghola Quote Link to post Share on other sites
ziober Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 zadzwoń do taktycznych to sie dowiesz Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Dzięki za pomysł, się już wszystko wyjaśniło. Planowana jest produkcja takowego adaptera ale to przyszłość i nie wiedzą jeszcze jak by to miało być rozwiązane. Czyli jest światełko nadziei. Quote Link to post Share on other sites
ziober Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Ok, dzięki za pomoc. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy po zamontowaniu szyny nad komorę jest możliwość korzystania ze zwykłych przyrządów celowniczych? Hej długa standardowa szyna ? tak - jak nie masz Eotecha* nie - nie widać muszki jak masz Eotecha* w nowych szynach profil jest wyższy, możesz spojrzeć pod eotechem i widzisz muszkę - taki trik :icon_biggrin: * Eotech lub inne badziewie Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Witam. Próbował ktoś upchnąć berylowską kolbę do ak-74 cymy (Cm048) ? Bo z tego co się orientuje, to "coś" na czym kolba się trzyma jest inne niż w rk-06. Byłbym wdzięczny za porady i zdjęcia, bo przymierzam się żeby kumplowi zrobić beryla z cm048. Pozdrawiam, Jacek Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 (edited) Hej długa standardowa szyna ? tak - jak nie masz Eotecha* nie - nie widać muszki jak masz Eotecha* w nowych szynach profil jest wyższy, możesz spojrzeć pod eotechem i widzisz muszkę - taki trik :icon_biggrin: * Eotech lub inne badziewie Dzięki za solidną odpowiedź;) Wiec tak, jako że nie mam jeszcze szyny zamontowanej na giwerze, więc na próbę zamontowałem Eotecha na szynie i widzę, że jest z 1cm prześwitu. Czy to jest ta nowa szyna?;p Jacek z tego co czytałem (a czytałem dużo;) ) obsada kolby w 0.48 jest ze znalu i mogą być problemy z zamontowaniem w to Berylowej kolby, choć na allegro widziałem bodajże 2 Beryle na tejże podstawie. Edited October 3, 2011 by rumak Quote Link to post Share on other sites
chodos93 Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 (edited) Kształt ten sam ale zrobione z jakiegoś stopu aluminium. Przymocowałem do tego kolbę i trzyma sie całkiem solidnie beryl ma juz 3 miechy zaliczył kilka strzelanek a kolba jak była tak jest. Ja mocując kolbę pozbywam sie sprężyny która blokuje ją w pozycji złożonej. Białym zaznaczyłem jak ściąłem kolbę , czerwona strzałka określa miejsce otworu na śrubkę która będzie trzymać kolbę od spodu do body, od góry kolba przykręcana normalnie tylko będzie trzeba śrubkę ściąć trochę. foty: http://imageshack.us/photo/my-images/543/dsc09105a.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/835/kopia20110519061.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/831/20110520101.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/403/20110520102.jpg/ fota z wczesnego etapu prac ale widac małą śrubkę na dole body trzyma kolbę. http://imageshack.us/photo/my-images/64/20110626256.jpg/ Po przycięciu montaż nituje z powrotem do body, aluminiowymi nitami. Edited October 3, 2011 by chodos93 Quote Link to post Share on other sites
ziober Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 (edited) nowsza szyna starsza szyna zwróć uwagę na odstępy między nacięciami - starsza szyna jest niezgodna ze standardami Edited October 3, 2011 by ziober Quote Link to post Share on other sites
fumfel hubert Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 mam pytanie odnośnie ostrego - czy w mini gwint na urządzenie wylotowe znajduje się na lufie, czy podstawie muszki? i jaki to gwint? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Eee tego gwintu jest tak dużo że aż wcale ;p Quote Link to post Share on other sites
szyszka_884 Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Wie ktoś czy dostane gdzieś adapter do kolby m4 pasujący do cm 0.48, który założę bez żadnego cięcia body? Quote Link to post Share on other sites
fumfel hubert Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 ...aha A można prosić o coś więcej? :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Wie ktoś czy dostane gdzieś adapter do kolby m4 pasujący do cm 0.48, który założę bez żadnego cięcia body? Czy chodzi ci przypadkiem o takie coś ? Adapter kolby Quote Link to post Share on other sites
ziober Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 ...aha A można prosić o coś więcej? :icon_razz2: hej jeśli masz AKSu to w Miniberylu jest prawie tak samo lufa ma gint M14 ( nie amiętam w którą mańkę ) na to idzie przejściówka a na nią nakręcasz gwizdek Quote Link to post Share on other sites
fumfel hubert Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 hmm, trochę nie zgadza się z moimi wycieczkami. Podglądając zdjęcia pewnego rusznikarza - na już oksydowanej lufie od mini nie ma gwintu (??) Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Bo tuleja z gwintem do nakręcenia urządzenia wylotowego jest wciskana na lufę, sama lufa nie posiada gwintu. W replice możesz spokojnie powielić rozwiązanie z AKSU, lufkę AKSU możesz też "ciachnąć" w odpowiednim miejscu, połaczyć oraz przetoczyć pod części mini. Quote Link to post Share on other sites
fumfel hubert Posted October 6, 2011 Report Share Posted October 6, 2011 i to jest konkretna odpowiedź, dziękuje! Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted October 6, 2011 Report Share Posted October 6, 2011 Wyczaiłem na allegro przejściówkę do kolby M4. Może ktoś będzie łapał okazję :) KLIK Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted October 6, 2011 Report Share Posted October 6, 2011 Witam wie ktoś może gdzie i czy wogle można dostać body do rk06 boyiacza?/poza komisem :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 6, 2011 Report Share Posted October 6, 2011 Ghola tylko czy ta przejściówka pasuje do Beryla?;p Póki co to widziałem tylko fotki Beryla Commando z takim ustrojstwem;) Kacper chyba już tylko razem z całym RK;p Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted October 6, 2011 Report Share Posted October 6, 2011 Jak nie ma nigdzie i nie bd na komisie zostanę przy akms'ie :) Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted October 6, 2011 Report Share Posted October 6, 2011 (edited) @rumak A jaka jest różnica miedzy komorą dużego beryla a modelem pośrednim ( commando) ? :wink: w sieci jest masa fotek beryla z tym adapterem. Przed tym modelem przejściówki, Radom robił przymiarkę do kolby M4 składanej na bok, podstawą był zawias z zatrzaskiem od standardowej berylowej kolby. Edited October 6, 2011 by AeroL Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 6, 2011 Report Share Posted October 6, 2011 @rumak A jaka jest różnica miedzy komorą dużego beryla a modelem pośrednim ( commando) ? :wink: w sieci jest masa fotek beryla z tym adapterem. Przed tym modelem przejściówki, Radom robił przymiarkę do kolby M4 składanej na bok, podstawą był zawias z zatrzaskiem od standardowej berylowej kolby. Prezes ale mi chodzi o realizm;p Że pasuje to ja wiem;) Weź zapodaj kilka linków bo ja nie mogę znaleźć;( Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts