glanu224 Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 dzięki wielkie za odpowiedź :) już miałem obawy że pęknie czy coś , dlatego myślałem o jakimś wzmocnieniu :) Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 Mam tak zamontowaną szynę w jednym AK 74 od spodu do chwytu pionowego i do dzisiaj trzyma na wkrętach nawet nie na śrubach. Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 + pytanie czy obsada łoża od beryla bedzie pasowala do miniberyla? Jak ją przenicujesz to tak. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 no właśnie nie mam oryginału niestety tylko plastik od rk-02 budżet na razie nie pozwala na oryginał Chodzi to to po 40 zł na allegro. Łoże do AKM. Quote Link to post Share on other sites
tymom Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Czy ktoś reflektuje na tłumiki do mini beryli? identyczne z oryginałem z nacięciami itd. bo nie wiem ile sztuk mam zrobic? Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Na jaki gwint i po skolko? Quote Link to post Share on other sites
tymom Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 (edited) jaki chcesz :icon_wink: i na ile wyceniasz taka robote? Dla mnie to kilak godzin dłubania :icon_wink: Ogólnie fi 22mm reszte MG zapraszam na PW Edited November 13, 2013 by tymom Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 (edited) Własnie sobie sprawdziłem wymiary z oryginalnym tłumikiem - 90% wymiarów z tego rysunku się nie zgadza - nawet tak prozaiczna sprawa jak długość. I nie fi 22 tylko 23 jak już. Edited November 13, 2013 by x54 Quote Link to post Share on other sites
Koksos Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 (edited) W korpusach AK są powgrzewane blaszki ~~2mm od środka. Czy ktoś próbował je w jakiś sposób oderwać? Czy takie coś jest trudno zrobić/są jakieś sposoby, czy na siłę? Chciałbym to zrobić w celu wstawienia blaszek o grubości 1mm, tak aby całość była równa 2mm, jak w oryginale. ...(powoli idzie) Edited November 16, 2013 by Koksos Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 A nie są one aby nitowane? Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 Zależy od producenta, serii i szczęścia, czasem były nitowane, czasem klejone, czasem zgrzewane, a czasem wypadały przy kichnięciu. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 No to ja za mało ak przerobiłem miałem same nitowane ;) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 Mam teraz na warsztacie Cymkę 040, która te elementy miała przyklejone taśmą klejącą do atrap kołków spustowych :) Quote Link to post Share on other sites
Koksos Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 (edited) Tu niestety są grzane. I jeśli ktoś się za to ma zamiar zabierać to polecam znaleźć miejsca zgrzania (około 6-7) i poprzewiercać je. Blaszka sama odpadnie. Nie polecam podważać na siłę, bo strasznie się wygina korpus. trzeba klepać. Edited November 16, 2013 by Koksos Quote Link to post Share on other sites
robertasg Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 Panowie jakiego najlepiej sobie ak sprawić jako bazę pod beryla? W jakim będzie mi najłatwiej wstawić kolbę? Rk od boyia? cm 0.39? Quote Link to post Share on other sites
Michael_Corleone Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 jak można wywnioskować z wszystkich wcześniejszych wypowiedzi (sam robie na tej bazie) RK-06 :) Quote Link to post Share on other sites
mbiechu Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 Czy ktoś z posiadaczy (...oryginalnego lub repliki aresa) podzielił by się wymiarami "zwalniacza magazynka" KLIK ? A to w ramach wiejskiego tuningu: KLIK Quote Link to post Share on other sites
kurbaszy Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 Podłączam się do prośby o wymiar zwalniacza magazynka:) Quote Link to post Share on other sites
Koksos Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 (edited) U mnie w grę wchodzi tylko berylowy teleskop. To ma być mini-beryl z prawdziwego zdarzenia. jak będzie trzeba to i 500 dam. Edited November 18, 2013 by Koksos Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 Zapytaj w FB Radom o dostępność tej części podając przy tym jej numer: zespół kolby teleskopowej stałej 331-35-000. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 Fb nie realizuje zamówień indywidualnych. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 A to ciekawe bo jak byłem u nich na szkoleniu to co innego mi mówili. Chociaż cywilom może być trudniej, ale pytałem też prywatnie. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 (edited) Na przełomie październik/listopad zeszłego roku byłem tam na szkoleniu. Zapytałem czy zrobią mi długie łoże z szynami do AKMS'a. W odpowiedzi usłyszałem tylko, że potrzebują rysunek, wymiary i robią. Co do ceny to kwestia indywidualna, ale oscylowało to w granicach 300 - 500 zł jednak koncepcja się zmieniła. Numer jaki podałem wcześniej jest numerem katalogowym części zamiennych. Obecnie może nie realizują zamówień indywidualnych chociaż jak wyjeżdżałem z fabryki to przyjechał do nich gość na reklamację czy regulację cywilnej wersji Beryla. Do tego zamówienia cywilne nadal widnieją na stronie. Tak jak napisał x54 - nie każdego stać, a pewnie zapytań airsoftowców o kolbę po cenie z allegro mają wiele i nawet na nie nie reagują zwłaszcza jak ktoś prowadzi korespondencję anonimowo. Pod uwagę należy również wziąć to, że nową siedzibę budują/wybudowali i przygotowują się do produkcji MSBS'a jednakże kbs wz. 96 Beryl w wersji C pod koniec zeszłego roku był w dużych ilościach dla wojska produkowany. EDYTA: Kolbę można spróbować zamówić poprzez sklep z bronią, który prowadzi sprzedaż cywilnej wersji Beryla - im będzie łatwiej. Oczywiście pewnie doliczą prowizję chyba, że jest to "znajomy" sklep. Edited November 18, 2013 by wojtekk8 Quote Link to post Share on other sites
Michael_Corleone Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 A w jakim sklepie prowadzą taką sprzedaż ? Quote Link to post Share on other sites
tymom Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Odpowiedz z Łucznika -> Witam Do końca 2013 części do broni BERYL/MINI BERYL nie są dostępna w sprzedaży indywidualnej. Za utrudnienia przepraszamy. SK Specjalista ds. Sprzedaży Dział Handlu i Marketingu Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts