Znachor Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Dekiel jest od rk-02 boyi a drugi mam z cm.028 i oba sa za krótkie. Podstawa szczerbinki siedzi jak należy. Porównując ogon z tym od cm.048 widać wyraźnie, że ten z repliki jest grubszy Quote Link to post Share on other sites
kurbaszy Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Nie przejmuj się tym deklem, bo tj częsty problem, że brakuje tego 1mm. :) Quote Link to post Share on other sites
MaaT Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 ja z deklem też mam problem i jak wsadzam minimalnie za dużą baterie to dekiel wyskakuje jak magazynek od garanda (sorki jak źle nazwałem XD) muszę dekiel jakoś przerobić bo do tej pory musiałem go taśmą obklejac Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Za krótkie dekle to znana przypadłość Cym 048 i podobnych. Rozwiązaniem jest odpowiednie nagięcie dekla w jego tylnej części, kombinerki i trochę fantazji wystarczy :) Z cyklu "mini dla ubogich", tym razem lepsze zdjęcie: http://s23.postimg.org/4ldnqi1nv/miniacz1.jpg Kolba z ABS, samoróbka, wykonana z płyt z tworzywa. Podobnie z frontrisem, czarny ABS, do tego szyny wydrukowane z tego samego tworzywa. "Podstawa szczerbinki" wykonana według mojego patentu, instrukcję dawałem parę stron temu. Górna szyna metalowa. Okucie łoża i nakładki wydrukowane z białego tworzywa, ubytki wypełniłem poxipolem. Do pełni szczęścia trzeba dorobić prowadnicę kolby, wsadzić bebechy, dołożyć parę części, pomalować. A że ostatnio temat się komisi, to ODDAM ZA PSIE PIENIĄDZE :) Zamawiający tego miniacza się wycofał, a ja potrzebuję kasy na zaczęcie innego projektu, dlatego sprzedaję całość w bardzo przystępnej cenie. Jak ktoś chce, to niech pisze, kto pierwszy ten lepszy :) Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 jak mam się nie przejmować skoro jest za krótki i dekiel nie ma się jak zablokować? Ktoś miał już taki problem? Ktoś przedłużał dekiel lub przesuwał oryginalny akmowski ogon kolby? Quote Link to post Share on other sites
kurbaszy Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Panowie potrzebował bym pomocy. Czy ktoś z was ma pomysł jak obrócić o 180o ten cypel? Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Odciąć, wywiercić otwór zachowując odpowiednią oś, wstawić dosztukowany kawał pręta, zaberbelić tak żeby się nie ruszyło. To tylko pomysł, nie poradnik. Quote Link to post Share on other sites
MaaT Posted March 19, 2014 Report Share Posted March 19, 2014 ja odgiąłem kombinerkami ale i tak wyskakuje bo jest za krótki przy podstawie szczerbinki Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted March 19, 2014 Report Share Posted March 19, 2014 u mnie to samo, a tak jak pisałem, to samo się dzieje w deklu BOYI i CYMY. Quote Link to post Share on other sites
MaaT Posted March 19, 2014 Report Share Posted March 19, 2014 musze pododawać po 2 kawałki metalu z jednej i drugiej strony taki kilku mm żeby ten dekiel nie wypadał jak jest bateria, tylko nie wiem jak to zrobić myślałem nad kawałkiem zwykłej blachy coś jak do pokrycia dachu, jest cienka a te kilka mm dla potrzymania by się nie wyginało i jakoś to z deklem przylutować, w weekend będę dłubał to powiem bo teraz nie mam za bardzo kiedy to powiem jak wyszło. Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted March 20, 2014 Report Share Posted March 20, 2014 Czy znajdę tu osobę ktora chciał by wymienić sie za cały front z Beryla Aresa, na front od Mini ( zeby pasowało do Aresa), lub taka ktora przerobi moj front ( najlepiej na 2004 - moze byc przeróbka na odpowiednio skroconych szynach UTG), nie musi byc koszerny, tylko wytrzymały ! Ewentualnie sprzedam moj front i zlece wykonanie frontu do Mini. :) Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 To ja się pochwale swoimi postępami, na bieżąco prowadzę swoją stronę z dokładnymi zdjęciami. Mam prośbę o wskazanie gdzie umieścić selektor ognia , co jeszcze poprawić itp. Wszelka krytyka jest wskazana ;) http://berylasg.weebly.com Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 Ten kołek oporowy dwójnogu, w oryginale jest ze zwiniętej blaszki sprężynującej. Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 Wiem wiem :) to juz taki maly kompromis ;) Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 Panowie czy jest sposób aby przerobić stary selektor z ak na bezpiecznik z beryla? Chce w swoim berylu dać przerobione suwadło z akm, i teraz pytanie do Was, czy ktoś już takie montował i jak rozwiązał problem baterii- może jakiś anpeq? Szukam pomysłu czy inspiracji, jak sobie niektórzy z Was poradzili z tym problemem. Dzięki i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 Nie jedna osoba montowała suwadło od AKMa. Co do baterii, wiele osób stosuje myk z opatrunkiem na kolbie, w którym trzymają baterię. Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted March 24, 2014 Report Share Posted March 24, 2014 Jak ktoś chce mam na sell chwyt przedni do beryla wz.96 ( ten z rączką i risami po bokach). Kto chętny na PW. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 Batkę można ukryć na kolbie (opatrunek, albo imitacja baki), w pasie nośnym, albo mały lipol we froncie, tylko trzeba odchudzić ścianki. Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted March 27, 2014 Report Share Posted March 27, 2014 (edited) Ktoś może się spotkał aby ktoś do misjonarskich beryli doczepiał szyny ris na zwykłe łoże dolne - chodzi mi o szyne z boku np na jakiegoś an-peq, latarke i dolną na przykrecaną rączkę? Drugie pytanie - jaki kolor ma beryl wychodzący z fabryki? Edited March 27, 2014 by Znachor Quote Link to post Share on other sites
MaaT Posted March 27, 2014 Report Share Posted March 27, 2014 1 pytanie nie jestem pewien ale chyba gdzieś tak było a 2 pytanie wychodzą czarne oksydowane Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted March 27, 2014 Report Share Posted March 27, 2014 Oksydowane? Od kiedy? Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted March 27, 2014 Report Share Posted March 27, 2014 Beryle nie są oksydowane. Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted March 27, 2014 Report Share Posted March 27, 2014 Czyli malowane ;) Kolor czarny czy szary, czy jaki? Chce się zabrać za malowanie, mam położony już podkład na elementy i czekam z doborem koloru Quote Link to post Share on other sites
VinniePaz Posted March 27, 2014 Report Share Posted March 27, 2014 Czyli malowane :icon_wink: Kolor czarny czy szary, czy jaki? Chce się zabrać za malowanie, mam położony już podkład na elementy i czekam z doborem koloru GOOGLE GRAFIKA > "BERYL" Quote Link to post Share on other sites
fumfel hubert Posted March 27, 2014 Report Share Posted March 27, 2014 To trochę przekombinowałeś. Oryginalne nie mają żadnego podkładu, są malowane tzn. piecówką. W domu możesz posłużyć się piekarnikiem. Większość beryli było (jest) malowanych zwyczajnie na czarny mat. Niewiele fosfatowanych... podobno (?) występowały też malowane na szaro. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts