wojtekk8 Posted March 27, 2014 Report Share Posted March 27, 2014 Części nowo wykonane lub powierzchnie części starte narzędziem w trakcie naprawy zezwala się zamiastfosforanowania zamalować zgodnie z instrukcją „Naprawa sprzętu uzbrojenia. Część ogólna” - Uzbr. 170/62 lub pokryć lakierem BF-4 z domieszką roztworu spirytusowego nigrozyny (na 300÷400 g lakieru BF-4 daje się 15÷20 g roztworu spirytusowego nigrozyny). Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted March 27, 2014 Report Share Posted March 27, 2014 no niekoniecznie przekombinowałem, zaslepiałem otwory po szynie "plynnym metalem" i po innej replice wiem, że szlag trafia to po wizycie w piekarniku Quote Link to post Share on other sites
fumfel hubert Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Ok... po prostu myślałem, że chcesz zrobić jak w org. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Beryle wychodziły piecówkowe i fosfatowane (wcześniejsze). Quote Link to post Share on other sites
MaaT Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 sorki panowie za błąd ale sugerowałem się tym filmikiem 5:20 min koleś mówi o malowaniu lub oksydacji Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Chodzi zapewne o elementy wewnętrzne. Quote Link to post Share on other sites
MaaT Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 możliwe, no nic błąd początkującego :P Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 Pochwale się efektami swojej pracy :) Calość pomalowana + polerka antykolem (nareszcie pachnie jak trzeba) Ma ktoś może na mały handelek tą tuleje do stabilizacji dwójnogu ? ;) Chętnie przygarne Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 Ale to nie jest osobny element - to część komory gazowej Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 Tak precyzuje moje pytanie. Chodzi mi o ta tuleje na ktorym zaciska sie dwojnog. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 Ale to nie jest osobny element - to część komory gazowej Jest to osobny element, a jego nazwa i numer katalogowy to: - ogranicznik obrotu dwójnogu 800-103-260-600 Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 (edited) Ten ogranicznik to jest ta zwinięta blacha spreżynująca, nie tulejka na której zaciska się dwójnóg. Ciężko na czymś - co ma kilka mm średnicy zaciśkać coś, co ma tej średnicy milimetrów kilkanaście. Edited April 2, 2014 by x54 Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 Ma ktoś może na mały handelek tą tuleje do stabilizacji dwójnogu ? Ale to nie jest osobny element - to część komory gazowej Element do stabilizacji dwójnogu czyli ogranicznik obrotu dwójnogu to osobny element. Dopiero po sprecyzowaniu pytania przez Znachor'a Twoja odpowiedź ma sens. Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 Ona miała sens od początku. Bo ja wiedziałem o co mu chodi mimo, że źle to opisał :-) Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted April 3, 2014 Report Share Posted April 3, 2014 Opisał to "tuleja do stabilizacji" a to jak najbardziej pasuje do części jaką opisałem, która m.in. do tego właśnie służy. To, że odgadłeś lub sam nie wiedząc jak to się nazywa udało Ci się odgadnąć czego Znachor szuka to zupełnie inna sprawa. Z opisu jaki przedstawił Znachor wynika, że potrzebuje ogranicznik obrotu dwójnogu, który służy do jego stabilizacji. To, że potrzebuje element, na którym montuje się dwójnóg to już inna sprawa. Zwróć uwagę na różnicę słów "stabilizacji" oraz "montażu". Ten pierwszy nie musi być elementem "nośnym" a drugi już nim jest. Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted April 3, 2014 Report Share Posted April 3, 2014 Panowie po co te nerwy i kłótnie. Raz jeszcze precyzuje i przepraszam za moje niefachowe słownictwo. Chodzi mi o tą część zaznaczoną na czerwono: Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted April 3, 2014 Report Share Posted April 3, 2014 (edited) To, że odgadłeś lub sam nie wiedząc jak to się nazywa udało Ci się odgadnąć czego Znachor szuka to zupełnie inna sprawa.Ja wiem co się jak nazywa od jakichś 8 lat.Wiedziałem o co chodzi Znachorowi bo wynika to wprost z "historii" jego zmagań z tematem. Po prostu pamiętam co tu napisał - czego wymiarów szukał.Tej tulei nikt nie sprzeda, bo to nie jest samodzielny twór, A nawet jakby to ktoś to dorobił - średnio jest to jak zamontować na lufie. Edited April 3, 2014 by x54 Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted April 3, 2014 Report Share Posted April 3, 2014 A nawet jakby to ktoś to dorobił - średnio jest to jak zamontować na lufie. Żartujesz prawda? Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted April 3, 2014 Report Share Posted April 3, 2014 Jak jest zrobione to zawsze da się zamontować :D Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted April 3, 2014 Report Share Posted April 3, 2014 Panowie jak to nie da się dorobić czy zamontować na lufie. Znalazłem zdjęcie Kurbaszego bodajże (sory, że bez pytania udostepniam zdjęcia, ale to z komisu) i jest spokojnie dorobiona i zamontowana na lufie: Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 3, 2014 Report Share Posted April 3, 2014 Napisz do Daniello0987 to mój ziomal z byłej ekipy. On sobie takie coś dorabiał, co więcej ma kolanko od ostrego beryla i beryla aresa więc może obmierzyć. A może nawet uda Ci się go namówić na żeby opchnął kolanko aresowskie. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted April 3, 2014 Report Share Posted April 3, 2014 Ja wiem co się jak nazywa od jakichś 8 lat.Wiedziałem o co chodzi Znachorowi bo wynika to wprost z "historii" jego zmagań z tematem. Po prostu pamiętam co tu napisał - czego wymiarów szukał.Tej tulei nikt nie sprzeda, bo to nie jest samodzielny twór, A nawet jakby to ktoś to dorobił - średnio jest to jak zamontować na lufie. Jeszcze raz polecam zapoznać się ze słowami "stabilizacja" oraz "montaż". Nie każdy śledzi postępy prac innych i musi wiedzieć co się dzieje i o co ma na myśli. To tak jak z tym żartem "wg interpretacji niebieskie zasłony symbolizują tęsknotę...", a wg autora "niebieskie zasłony symbolizują niebieskie zasłony". Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted April 3, 2014 Report Share Posted April 3, 2014 To jak ktoś nie wie co się dzieje i co inni mają na myśli to ma problem. Tak jak na pisałem NA LUFIE jest średnio jak to zamontować W KOMORZE GAZOWEJ i owszem. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted April 3, 2014 Report Share Posted April 3, 2014 Myślę, że na sztyfcie gwintowanym, można spokojnie to zamontować... Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted April 3, 2014 Report Share Posted April 3, 2014 A jak ktoś zdesperowany to nawet na poxipol przyklei. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts