Winiacz Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Miałbym jeden, bardzo prosty, ale wymaga użycia tłumika, a u ciebie wbijany młotkiem jest berylowski, więc odpada... Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 W każdym razie, piękna replika. Dawno tak ładnie zrobionego berylka nie widziałem. Gratulacje Znachor :) Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 Dziekuje panowie za wyrazy uznania. Jakby ktos chcial to moge zalatwic łoże z rączką za 190zl. Za tyle swoja kupilem, nie wiem ile gosc ma jeszcze sztuk. Jak cos to pw. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 Na alledrogo są. Znachor, co następne? Miniacz? ;) Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 Maza nie kuś losu :D No widzisz, ja swój chwyt kupiłem na targu staroci. Myślałem nad po prostu robieniem podobnych do mojego beryli na zamówienie lub typowo na handel, no ale o koszta to każdy jest w stanie policzyć sobie, ale najprawdopodobniej zrezygnuje z tego pomysłu bo widziałem jakie Tymon miał problemy ze sprzedaża swojego (dla mnie genialnego) miniasa. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 Jak już, to lepiej strugać na zamówienie. Jak ktoś będzie chciał, zapewni graty, zapłaci to będzie miał. Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 Znajdz w czasach berylopodobnej zabawki Aresa kogoś takiego :D Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 (edited) Ostatnio tak wszyscy szpanują Berylami, to i ja zaszpanuje. Było to RK-06 Boyi. Wyszedł full steel. Z ostrego: -kolba Beryl -obsada lufy Beryl -podstawa szczerbinki Tantal -chwyt przedni Beryl -obejma łoża Beryl -kolanko Beryl -podstawa muszki Beryl -osłabiacz odrzutu Beryl -selektor Tantal Lufa dorabiana stalowa. Wiem, że selektor jest 5mm niżej, ale chciałem zrobić działający i jak najprostszy. Większe foty: http://i.imgur.com/HbjvLDC.jpg http://i.imgur.com/I7GH7Fo.jpg Edited May 2, 2014 by Sedoro Quote Link to post Share on other sites
glanu224 Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 fiu fiu oba berylki są cacy Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 O widzę moją przedłużkę magazynka :) Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 Bardzo wygodny jest ten powiększony zaczep maga, jeszcze do mnie leci chwyt pistoletowy z King Armsa, taki jak ma/miał w swoim miniaczu jeden z użytkowników. Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted May 11, 2014 Report Share Posted May 11, 2014 (edited) No ja sobie musze tez taki chwyt kupić. Parę kroków do przodu i lepsze zdjęcie na życzenie :-) Edited May 11, 2014 by x54 Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 11, 2014 Report Share Posted May 11, 2014 AND THATS HOW YOU DO IT! :D Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted May 11, 2014 Report Share Posted May 11, 2014 Dzisiaj na pikniku militarnym w moim mieście miałem okazje potrzymać ostrego, niewykastrowanego beryla w najbogatszej wersji, jak i mini beryla na pełnym wypasie, i od tego momentu przykładam wagę do półeczki na bezpieczniku, bo to bardzo fajna sprawa :D Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted May 12, 2014 Report Share Posted May 12, 2014 Tak się prezentuje chwyt pistoletowy King Armsa (http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?item=KA-TG-16BOD): Jest bardzo wygodny i ergonomiczny. Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted May 12, 2014 Report Share Posted May 12, 2014 szyna leci ci do góry i kolbę masz za nisko osadzoną. Takto cacy. Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Taka szynę dorwałem - nie mam koncepcji (na razie :icon_mrgreen: ) jak ją przedłużyć Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Problem co na nią założyć ;) Gratulacje zdobyczy swoją drogą, strasznie strasznie rzadki fancior. Z tego co pamiętam wchodziły na to tylko nasze rodzime wynalazki typu CWL-1, LKA-4 itp. Quote Link to post Share on other sites
bart98 Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 Przepraszam z góry że robię z tematu komis, lecz jeżeli ktoś jest zainteresowany szyną długą wysoką od beryla to zapraszam na PW :) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 To ja też zrobię autoreklamę, body z moją kolbą do Beryla 2004 wisi w komisie :-) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Chwalę się :) http://s28.postimg.org/magvsidfh/beryl.jpg Moje ostatnie zabawy z replikowaniem części do replik :) Chwyt i kolba zrobione customowo. Jak ktoś chce takie, to pisać, tanio wychodzi :) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Dread, nie myślałeś nad produkcją poszerzonych chwytów pistoletowych na wzór tych nowych berylowskich? Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Myślałem :) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 Wiem, że nie komis, ale zalega mi coś takiego: http://s12.postimg.org/pag6tdx4t/mini.jpg Lufa wraz z podstawą do Miniberyla, część mojej produkcji. Quote Link to post Share on other sites
MaaT Posted June 22, 2014 Report Share Posted June 22, 2014 Sorki że tak tu wrzucam ale może kogoś zainteresuję, muszę się pozbyć mojego customa, może ktoś by chciał się z nim dalej bawić, idealny nie jest, ale jakiś kontu już tam jest :P http://wmasg.pl/pl/consignment/show/565765 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts