Wochu Posted October 16, 2002 Report Share Posted October 16, 2002 Cześć! Ostatnio(kurde jakie ja mam zmienne zdanie...)napaliłem sie na M4A1 R.I.S. Czy jest to dobry gun?Co znajduje się w pudełku(kupując w military.pl)? Proszę o odpowiedź najlepiej osoby,które sie na tym znają. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Chochla Posted October 18, 2002 Report Share Posted October 18, 2002 hmmm, nie wiem co znajduje sie w pudelku kupujac w military.pl bo nie wiem co w military.pl wkladaja do pudelka ;) moge natomiast powiedziec ze jezeli wkladaja M4RIS firmy TM to coz. M4 jako takie warto kupic. z zalet: najnowszy model silnika, zwarta budowa. moze byc z powodzeniem uzywany w budynkach jak i w lesie, duze (najwieksze??) mozliwosci modyfikacji. z wad: nieslawne 'barrel wobble" (mozna tu dyskutowac, dla jednych np dla mnie jest to powazna wada konstrukcyjna, dla innych szczegol bez znaczenia) czyli po naszemu chwiejna lufa. natomiast co do RIS'a to ma on jedna powazna wade ktora dla mnie nie rownowazy zalet(y). zaleta oczywiscie jest jak sama nazwa RIS wskazuje, mozliwosc udekorowania naszego cacka jak swiatecznej choinki. w razie czego pytaj raczej czego nie mozna podwiesic niz co mozna. natomiast wada o ktorej wspomnialem jest waga. RIS zrobiony jest z jakiegos stopu w zwiazku z tym M4 w wersji niemodyfikowanej (czyli ze standardowym plastykowym body) jest przez to wyraznie ciezsze z przodu. nie wplywa to na wygode uzytkowania gun'a. Podsumowujac. Gdybym mial po raz drugi kupowac M4 nie zastanawialbym sie ani chwili dluzej niz poprzednio (czyli jakies pol roku ;)) natomiast osobiscie RISa bym nie kupil bo nie jestem az takim maniakiem dodatkowego oprzetu ktory nie wiadomo tak naprawde ile razy bedzie potrzebny. osobiscie wolalbym dolozyc troch i kupic metal body zeby wreszcie miec spokoj z tym cholernym kolebaniem sie lufy ;) PS. oczywiscie jest to moje prywatne zdanie i nikt nie musi sie z nim zgadzac ani stosowac jako wyroczni przy zakupie ;) Quote Link to post Share on other sites
Wochu Posted October 19, 2002 Author Report Share Posted October 19, 2002 Dzięki.Czy od M4 R.I.S. jest lepszy AK-47s albo H&K G3 SG/1? Proszę abyście podali w kolejności najlepszy i najgorszy według was AEG. Z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
Regdorn Posted October 19, 2002 Report Share Posted October 19, 2002 Nie ma gorszych czy lepszych AEG. Modele np. firmy Tokyo Marui wszystkie strzelają bardzo podobnie. O wyborze w zasadzie decyduje tylko prywatne upodobanie do danej broni. Każdy model ma swoje lepsze i gorsze rozwiązania ale z reguły nie decydują one o wyborze. Balistyka jest porównywalna (nie identyczna ale też różnica nie jest aż tak wielka)wszystkich. Quote Link to post Share on other sites
Chochla Posted October 19, 2002 Report Share Posted October 19, 2002 Nic dodac, nic ujac do wypowiedzi Red. Rega ;) Jedyna kategoria w ktorej mozna rozpatrywac czy AEG jest lepszy czy gorszy to w jakich warunkach bedziesz z nim biegal: las czy budynki. Jezeli budynki no to SG1 z oczywistych powodow bedzie gorszy od M4. Ogolnie w budynkach lepiej miec cos bardziej zwartego (jakas odmiane HK MP czy w ostatecznosci M4). W lesie nawet ta kategoria porownawcza traci sens. A ogolnie to kupuj ten ktory sie najbardziej podoba Tobie a nie innym. Jesli Ci nie przeszkadza latanie po korytarzach z taka armata jak SG1 i w dodatku zawsze o nim marzyles to zapomnij o moich dywagacjach tylko pedz do sklepu ;) Quote Link to post Share on other sites
GWNh_Strap Posted October 19, 2002 Report Share Posted October 19, 2002 Święte słowa Chochla! Z AEG-ami tak, jak z kobietami, pardon, z samochodami. Kupujesz albo taki jak potrzebujesz (np. do pracy), albo taki jaki musisz (bo kasa), albo taki jaki chcesz (też kasa). I nikt Ci nie powie, że Land Roverem Defenderem jeździsz tylko przez chodnik po fajki do kiosku. Twoja sprawa... A na marginesie mam RISa i jestem zadowolony, jak z każdego AEG, bo są po prostu moje! Pozdrawiam i nie zastanawiaj się za długo. Pierwsze decyzje są najlepsze (nie dotyczy kobiet!) Quote Link to post Share on other sites
Wochu Posted October 20, 2002 Author Report Share Posted October 20, 2002 Dzięki Wam wszystkim. Jednak chyba wybiorę SG1 bo i tak nie będę z nim latał po budynkach(powód:wredna sąsiadka) a "bawił się" nim będę na dworze gdy pojadę do babci na wieś(fajnie się spaceruje z gunem wśród kurek, kotów itede itepe) lub w lesie(akurat jest niedaleko :) ). Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Mathias Posted October 21, 2002 Report Share Posted October 21, 2002 Jak napisali przedmowcy "Rysio", mial byc uniwersalnalnym karabinkiem szturmowym, przearanzowanym tak aby nadawal sie m.in. do CQB. Niestety jak powszechnie wiadomo istnieje o niebo lepsze modele do samej walki w pomieszczeniach. Osobiscie uwazam ze odmiana R.I.S. to swietokradztwo i zamiana pieknej, zwartej w stylistyce broni w swiateczna choinke (trafiles w 10 Chochla). Moim zdaniem idealnym rozwiazaniem jest podstawowy M4A1, w ktorym i tak po zdjeciu gornego uchwytu mamy do dyspozycji szyne montazowa. Poza tym w przedni "grip" mozna upchac po wyjeciu bezpiecznika baterie "custom large". A w "Rysiu"? Mala bateria wkladana do atrapy lasera??? Pomylka...* * To tylko i wylacznie moje, subiektywne odczucia. Quote Link to post Share on other sites
Primson Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 (edited) Mógłby ktoś linkąc właśnie takiego TM'a? Może byc bez risów byle był z mniej wiecej 700zł ;) Już nei chciałem nowego topicu zakładac ;D Edited February 8, 2009 by Primson Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Złota łopata dla tego Pana Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 To chyba aktualny rekord? :D Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 Ciekawe czy Mathias nadal sprzedaje te ładownice. ;) Quote Link to post Share on other sites
Levy Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 Już nei chciałem nowego topicu zakładac ;D Dobrze zrobiłeś :mrgreen: :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts