forzamilan Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 (edited) Cześć. Z racji tego, że dotarła do mnie moja eMka (M16A4 RAS G&P) i nie jest dla mnie "Doskonała". Co polecacie w niej zmienić ? Planowałem taki zestaw: -sp110 Guarder'a, -komora HU King Arms'a, -lufa precyzyjna 509mm Systemy, -gumka HU ENERGY Systemy, -kolba stała do m16 King Arms'a, -stalowa rączka przeładowywania King Arms'a, -osłona spustu typu SPR King Arms'a, -chwyt pistoletowy Magpul PTS MIAD. Oprócz tego rączka RIS itd. Co polecacie z optyki ? Myślałem nad aimpointem G&P ? Dzięki za pomoc PS Tuning zlece Asgshopowi, więc podawajcie swoje propozycje w produktach z właśnie tego sklepu. Edited January 11, 2010 by forzamilan Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 1. Asgshop ma przecież gotowe plany tuningu replik. 2. Pomyliłeś działy. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted January 11, 2010 Author Report Share Posted January 11, 2010 Proszę MODa o przeniesienie ;) Wątpie żeby ASGSHOP miał gotowe plany tuningu zewnętrznego... Słyszałem, ze wypadałoby jeszcze wymienić zatrzask magazynka(czy jak to się tam nazywa). Chodzi mi po prostu o to, czy te części są dobrej jakości itd. Zapomniałem jeszcze o dodaniu niskooporowego okablowania do m16 King Arms'a. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Nie ma zestawów do tuningu zewnętrznego, bo przecież bierzesz takie części, jakie Ci się podobają, ew. szukasz o nich na forum. To tak, jak byś spytał na jaki kolor auto przemalować. Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Sprężyny nie zmieniaj stockowa ma porównywalną moc. Komorę KA daruj sobie - niestety szkielet gb G&P jest grubszy niż np TM i przez to komora kiepsko z nim współpracuje - jeżeli to G&P z nowej serii komora jest ok Gumkę systemy czarną lub DF + dystanser H Lufę precyzyjną Prometheus-a (Systema przy tej długości lufy nie da wielkiej poprawy w skupieniu) Aimpointy G&P często maja problemy ze stykami - odradzam. Co do tuningu wizualnego to już kwestia gustu. ja bym wstawił składaną kolbę. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 (edited) Słyszałeś to i tamto, poszukaj sobie na forum!!! Nie będziemy Ci pisać od nowa wszystkiego! Edited January 11, 2010 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted January 12, 2010 Author Report Share Posted January 12, 2010 (edited) Będzie tak: -sp110 Guarder'a -precka Promyka -gumka ENERGY systemy -chwyt pistoletowy MIAD PTS magpulla -okablowanie niskooporowe do m16 king armsa -stalowa rączka przeładowywania -osłona spustu typu SPR -kolba SPECIAL FORCE CRANE STOCK 2008V king armsa. Do tego jakas batka... CO myslicie o takim zestawie ? EDIT: Czy batka G&P Mini 8.4v NIMH 1600mAh do kolb SF będzie dobra ? Edited January 12, 2010 by forzamilan Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 A może jakąś mocniejszą baterię ? 8.4v da dosyć dobrego ROFa, ale 9.6v zrobi z tego zestawu szybkostrzelność na wysokim poziomie. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted January 12, 2010 Author Report Share Posted January 12, 2010 Tylko najważniejsze pytanko: Czy nie zrypie zębateczek(stockowe G&P ;P) ? Mam dylemat czy brać kolbe stałą czy Crane'a ;/ Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted January 13, 2010 Author Report Share Posted January 13, 2010 Pomoże ktoś z ostatnim pytaniem i tym czy się opłaca zmienić kolbę i chwyt teraz, czy może potem w to zainwestować...? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 Weź Magpula 8) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted January 13, 2010 Author Report Share Posted January 13, 2010 (edited) Teraz myśle o tym, żeby najpierw kupić te części: -lufa promyka -sp110 guardera -zestaw cichych głowic systemy -gumke HU ENEGRY systemy -niskooporowe okablowanie king armsa, a potem kupić kolbe(skłaniam się ku kolbie stałej do m16 king armsa i chwytowi MIAD PTS magpula). Wracając do pytania z batką: Czy ROF sie zwiększy przez okablowanie niskooporowe ? I czy batka 9.6v nie zmieli zębatek ? Dzięki za pomoc Edited January 13, 2010 by forzamilan Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 Najpierw lufa. To podstawa. Lepiej jakbyś zamiast głowic kupił borka Guardera [ta sama cena]. Okablowanie lepiej zrobić samemu. Przy okazji wstawiłbyś MOSFETa. ROF się diametralnie zwiększy i zniknie problem spalonych styków. Batka Ci nie zmieli pod warunkiem, że nie będziesz katował repliki ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted January 13, 2010 Author Report Share Posted January 13, 2010 Borka do M16 Guarderka nawet mam w domciu, ale nie wiem, czy przy sp110 borek coś da :/. Wymienie okablowanie jednak, a MOSFET-a nie bede wstawiał, bo ASGSHOP nie ma w ofercie xD. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 No to nie warto kupować. To nie jest kwestia da czy nie da, bo pewnie coś da. Warto go zamontować, chociażby dlatego żeby nie tracić kasy. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted January 13, 2010 Author Report Share Posted January 13, 2010 Borka kupilem w specu, a replike odsylam do ASGSHOPU. Zamontują ???^^ Mam jeszcze wzmocnioną prowadnice z łożyskowaniem Systemy. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 Słyszałeś to i tamto, poszukaj sobie na forum!!! Nie będziemy Ci pisać od nowa wszystkiego! A jednak :wink: Quote Link to post Share on other sites
de21 Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 Borka do M16 Guarderka nawet mam w domciu, ale nie wiem, czy przy sp110 borek coś da :/. Przy SP110 borek może zapewne pogorszy osiągi. Minimum to SP120 8) Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 Przy SP110 borek może zapewne pogorszy osiągi. Minimum to SP120 icon_cool.gif Dobre, dobre, przy sp110 nie będzie on tak efektywny jak przy m120/m130 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts