PaD Posted August 28, 2004 Report Share Posted August 28, 2004 witam czy mial ktos stycznosc z wyrobami Smokeys? przede wszystkim chodzi mi o AKS 74U. moze ktos znalazl cos o tym ze mozna to dostac/sprowadzic do polski. bo np AKSU wyglada bardzo zachecajaco. full metal & wood, troche czesci zamiennych z prawdziwym AK. tylko cena nieco odstrasza - kompletny gun 946$ i do wlasnorecznego zlozenia 649$ foto: zrodlo - www.endoshoji-jp.com Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted August 28, 2004 Report Share Posted August 28, 2004 Taaaa... Byc moze mamy w Polsce kilku naszmalowanych zapalancow, ale chyba nie az tak, hehe. Z tego co wiem, wyroby Smokey'a to przerobki broni real steel na asg, czyli wstawienie bebechow elektryka do skorupy od prawdziwej broni. Na upartego kazdy to moze zrobic sam, majac do dyspozycji kawalek warsztatu i troche umiejetnosci manualnych (i sporo kasy na zakup podzespolow "wyjsciowych"). Jesli idzie o zabaweczke jak wyzej, to recepta jest prosta (wszelkie prawa zastrzezone :wink: ): kupujesz to: http://www.militaria.pl/cocoon/product.xml...ifiers=category i wstawiasz bebechy od elektryka TM. Proscizna, nieprawdaz? :D Bedzie to i tak taniej niz u Smokey, heh, pomijajac problemy ze sciagnieciem i tlumaczeniem dla celnikow, ze nie jest to bron. Dla leniwych sa gotowe zestawy, np Guardera do AKM: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...-AK09S_srch_AKM , za bagatela 700 USD (w HK, ciekawe ile u nas by stalo?). Powodzenia... Quote Link to post Share on other sites
KaT Posted August 28, 2004 Report Share Posted August 28, 2004 U nas by stalo 700 USD + jakies 90$ za przesylke, do tego nalezy uwzglednic, przy wartosci przesylki 30% zadeklarowanej na fakturze, jakies 650 pln cla a w sumie w przyblizeniu 2550 PLN. Ciekawa recenzja AKSU Smokey's: http://www.renegaderecon.com/article_details.php?id=36 Quote Link to post Share on other sites
PaD Posted August 29, 2004 Author Report Share Posted August 29, 2004 wlasnie. sa w polsce ludzie ktorzy wydaja po 5 kafli na m60, to czemu by nie bylo kogos kto kupi za ok. 4 tys. full wypas :D AKSU. gdyby mnie bylo stac kupilbym sobie :wink: Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted August 29, 2004 Report Share Posted August 29, 2004 ale na m60 warto tyle wydać a z opisów wnioskuje że AKSU to shit jakich mało 8) Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted August 30, 2004 Report Share Posted August 30, 2004 ale na m60 warto tyle wydać a z opisów wnioskuje że AKSU to shit jakich mało Cóż, znam osoby twierdzące, że również M60 od TOPa swoich pieniędzy nie jest warte... Miałem w ręku M60E3 i podzielam to zdanie... Choć z pewnością własciciele moga powiedzieć więcej o minusach tej zabawki. O ile nie będą chcieli za wszelką cenę bronić decyzji o wydaniu takich pieniędzy... :wink: - Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted August 30, 2004 Report Share Posted August 30, 2004 Ritter jak ktos lubi wszelkiego rodzaju SAW'y i temu podobne to i tak je kupi. Mamy jednego goscia w druzynie posiadajacego owa maszyne szatana. Jemu sie to podoba a to chyba najwazniejsze. Ja, jakbym byl fascynatem takich zabawek to nawet grozba pozniejszych usterek by mnie nie nastraszyla. Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted August 31, 2004 Report Share Posted August 31, 2004 Ależ chłopaki, ja wcale nie dyskutuję nad kwestią typu "stać go, podoba mu sie, kupił". Stwierdzam tylko, że 4,5 tysiąca złotych polskich (cena z Tommygun) za kupę "szajs-metalu i abs'u" wraz z mechanizmem strzelającym przy pomocy gumowego mieszka a nie zwykłego zestawu cylinder-tłok, to przegięcie... To jest po prostu tylko moje zdanie - nic mniej, nic więcej... :) Wolałbym wydać te pieniądze na próbę przerobienia "deakta" na ASG. Kto wie, może by wyszło taniej... :wink: - Quote Link to post Share on other sites
KaT Posted August 31, 2004 Report Share Posted August 31, 2004 Ależ chłopaki, ja wcale nie dyskutuję nad kwestią typu "stać go, podoba mu sie, kupił".Stwierdzam tylko, że 4,5 tysiąca złotych polskich (cena z Tommygun) za kupę "szajs-metalu i abs'u" wraz z mechanizmem strzelającym przy pomocy gumowego mieszka a nie zwykłego zestawu cylinder-tłok, to przegięcie... To jest po prostu tylko moje zdanie - nic mniej, nic więcej... :) Wolałbym wydać te pieniądze na próbę przerobienia "deakta" na ASG. Kto wie, może by wyszło taniej... :wink: - Mysle, ze zmienilbys zdanie biorac do reki M249 produkcji TOP :) Za troche mniejsze pieniadze mozna zamowic kit, albo zlozona replike full metal(and wood jesli takowy posiada drewniane okladziny). SAW poza poczuciem oryginalnosci, naprawde robi wrazenie jako bron. Razem z LR300 robia chyba najlepsze wrazenie jesli chodzi o realizm(z replik, ktorem mialem przyjemnosc trzymac), tak ze absolutnie nie mam wrazenia, iz trzymam zabawke :) Oooo, mieć Mausera 98k full metal. Prosze bardzo, jedyne 438$ :) http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...98K_srch_tanaka Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted September 4, 2004 Report Share Posted September 4, 2004 A propos AKSU to jest ciekawy artykul http://www.arniesairsoft.co.uk/review2.php...74u/aks_74u.htm Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts