Przemo02 Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 (edited) Chciałbym się zorientować czy ktoś z was wie ile to cholerstwo może żreć green gas-u dokładnie o tego Colt-a chodzi --> http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5949 Tak mniej więcej ile pełnych magów mógłbym wystrzelać na jednym wkładzie . Edited January 17, 2010 by Przemo02 Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 Jak nie będziesz strzelał zbyt szybko to wystrzelisz jeden pełny magazynek na jednym nabiciu. Quote Link to post Share on other sites
Przemo02 Posted January 20, 2010 Author Report Share Posted January 20, 2010 to znaczy że on ma te takie malutkie naboiki z gazem ?? Quote Link to post Share on other sites
Omnikron31 Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 Chyba pomyliłeś CO2 z green gazem. Pistolet na CO2 ma w magazynku komorę na "naboiki" z gazem. Pistolet na green gas ma magazynek gazowy(coś jak zapalniczka, ma zaworek do ładowania gazem). Skoro pistolet wykorzystuje jedno ładowanie na jeden magazynek(słaby wynik) to znaczy, że jest strasznie gazożerny(może blowback, nie wiadomo). Tyle. Quote Link to post Share on other sites
Przemo02 Posted January 20, 2010 Author Report Share Posted January 20, 2010 Ok dzięx chciałem się właśnie tego dowiedzieć . Pozdrawiam i dzięx za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 A jak się sprawuje ? Czytałem na arnies że nieźle, ale jakie opinie mają polscy użytkownicy ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 Bawiłem się nim kiedyś... Hmm porównując go z 1911 od bella oraz z TM to stawiam na TM przy czym bell był wybitnie udany jak na bella i też sprawował się lepiej od WE ale to na 100% czysty przypadek był. Jest gazożerny, istotnie, plus dodatkowy minus to to że we wszystkich 1911 jest z tym nie najlepiej. Nie jest to nawet kwestia gazożerności ale wąskiego maga do którego wchodzi mało gazu. Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 Mam colta WE tylko inną wersję z ris'em, ZnaL jest tam bardzo przykry, od samego strzelania po roku zaczyna powili się wszystko łamać, kawałek zamka, uchwyt na uprząż do pistoletów, blokada zamka, przedni pierścień trzymający ten jak by to nazwać "wałek" w którym jest sprężyna i prowadnica, gas starcza na jeden czasem dwa magi, mimo wszystkich upadków, kilku set odciągnięć zamka -strzela dalej, prawdą jest, że blokada spustu zjechała się i mam ogień ciągły :-F co z początku mi się podobało, ale strzela. Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 Mam już .45 tke od WE i moge śmiało stwierdzić, że jest to jedna z lepszych klamek jakie miałem (a miałem już chyba wszystkie lepsze firmy z gaziaków) albo mam super model albo WE znacząco poprawiło jakość. Teraz mam pytanie jk jest z zamiennością części, słyszałem że jest to kopia TM ale nie mam co do tego pewności, chciałbym wymienić kilka elementów jak zawór i głowice tłoka i nie wiem czy nie wydam kasy w błoto. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 WE nie jest kopią TM. Po co chcesz te elementy wymieniać? 8O Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 nie lepiej sprężyny,lufę i gumkę? :P Quote Link to post Share on other sites
Walker86 Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Ja mam swoją 1911 drugi rok i dalej bangla, co do gazożerności to cóż coś za coś. Za to odgłos strzału jest bijący :) Kiedyś w budynku ktoś się mnie zapytał co to mam za armatę. No i jak G. napisał, Znal trochę jest wredny ale do zniesienia Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Po co chcesz te elementy wymieniać? Po to po co się je wymienia. Dla podniesienia osiągów i niezawodności. Takie to dziwne? Akurat grzebałem ostatnio w WE i wydaje mi się na oko że głowica tłoczka od BB jest wymienna z TM ale głowy nie dam. WE nie jest kopią TM ale sporo części jest bardzo, wręcz bliźniaczo podobnych. Lufa, gumka, komora HU... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts