Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jeżeli chcesz osiągnąć dobre wyniki, musisz zamontować komorę jednoczęściową. Jeżeli potrafisz zrobić teflonfixa to odpuść sobie komorę King armsa, zwyczajnie mit narósł wokoło niej, a ludzie bez opamiętania ciągle ja wychwalają pod niebiosa. Miałem tą komorę nie odczułem magicznej różnicy. Pomiędzy dobrze uszczelnioną gumką hopupa i komorą nie ma dużych nieszczelności, gdy dysza się ładnie uszczelnia to nie ma różnicy. Ale jak chcesz się pozbyć 120zł to proszę bardzo...

Posted

Teflonfix-Pisząc najprościej jak się da to uszczelnianie komory hop up przy pomocy taśmy teflonowej-w popularnych sklepach da się kupić jej 2 rodzaje Żółte do uszczelniania gazu w domu (szersze i grubsze -unikać) i niebieskie do rurek z wodą (węższe i cieńsze)-tylko te polecam.Ogólnie Teflonfix to zabieg którego celem jest uszczelnienie układów "gumka-lufa" i "Komora lufa".Zabieg ten polega na tym żeby ograniczyć/zniwelować uciekanie powierza w stronę lufy(troszkę finezji się przydaje-Każdy kto tu się wypowiada kiedyś robił to kiedyś "pierwszy raz")-reszta to dedukcja,kwestia pokombinowania i odpowiednio małej warstwy teflonu żeby nie składać komory "na siłę"

w asystencie wpisz słowa "teflonfix" lub Poldeckfix" i poczytaj,co do samych komór -mi styka taka na która wszyscy narzekają w emkach -G&P

Posted

Teflon fix ->

Powiem Ci tak, jak masz nadmiar kasy to kup sobie komorę KA/Prometheus, da Ci może kilka fps. Jak nie chcesz wydawać 1x0zł (gdzie x>1). To kup dowolną komorę jednoczęściową. Możesz śmiało poszukać w komisie, jak dobrze uszczelnisz teflonem to wcale nie będzie gorsza od KA/Promyka.

T.