Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wzmacnianie szkieletu

Recommended Posts

Jeśli możecie podajcie jakieś dobre patenty,ewntualnie fotki jak wzmocnić przednią część szkieletu.

Szukałem na forum ale znalazłem tylko szczątkowe informacje na temat blaszek itp.

Mam kilka wizji ale chętnie bym podparzył na sprawdzone sposoby.

W drodze info chodzi o replike M4A1 G&P z 7mm szkieletem(wiem że jest wytrzymały ,ale mam w nim SP130 i borka Guardera i boje sie o niego na takich mrozach jak obecnie panują)

Już dwa szkielety(co prawda chińskie) pękły u nas w teamie.

Jeśli jest takowy temat to go nie znalazłem i proszę o linka :poddanie:

Mysle że patent z blaszkami bym wykonał trochę profesjonalniej u siebie w warsztacie tylko muszę przeanalizować czy to się poskłada i najchetniej przed skręceniem bym poprzyklejał jakims odpowiednim klejem te nakładki(najlepiej chyba na rozłożonym szkielecie kleić)

A co do podparcia komory mam już to zrobione,między innymi dzięki kolegą z tego forum ,którym z góry dziękuje za takie dobre patenty.

A co do nie zabierania na taki mróz zgadzam się w 100% ale mamy w niedziele strzelankę większą już od dawna planowaną i mam być trochę cieplej więc może dadzą rade repliczki.

Edited by Sebi_S

Po mojemu to że obłożysz gb blachą nic nie da, bo jak nie oderwie przodu to pęknie sam gb. Jedyne co mi jeszcze do głowy przychodzi to zaparcie całego przodu gb o body - coś na zasadzie v2fix

To też nic nie da. Widziałem to w akcji u kolegi. Zwiększa wytrzymałość GB ale nie uchroni go przed pęknięciem. Mimo tego urządzenia pojawiło się pęknięcie i poszło dalej. Jedyne co to dało to to że nie rozwaliło komory i szkielet miał troszkę większą żywotrność.

A więc pomierzyłem,popatrzyłem i założenie bocznych wzmocnień nie bedzie takie proste( ale wykonalne, trzeba bedzie górne body lekko podszlifować od wew. poszerzyć) żeby poszerzony szkielet się wsunął.

Postawiłem na 1,5mm grubości nakładki z blachy nierdzewnej ,bardzo ale powtórze bardzo wytrzymały klej dwuskładnikowy( nie jest to żaden poxipol,znajomy klei nim wykleine pcv z nierdzewką i po zaschnięciu jedynym narzedziem do obróbki jest szlifierka katowa) i przedłużone śruby coby całoś skręcić.

Zaszkodzić napewno nie zaszkodzi a być może wzmocni szkielet,będe próbował robić zdjęcia w trakcie więc jak coś to postarm się pokazać.

Edited by Sebi_S