Sebi_S Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Jeśli możecie podajcie jakieś dobre patenty,ewntualnie fotki jak wzmocnić przednią część szkieletu. Szukałem na forum ale znalazłem tylko szczątkowe informacje na temat blaszek itp. Mam kilka wizji ale chętnie bym podparzył na sprawdzone sposoby. W drodze info chodzi o replike M4A1 G&P z 7mm szkieletem(wiem że jest wytrzymały ,ale mam w nim SP130 i borka Guardera i boje sie o niego na takich mrozach jak obecnie panują) Już dwa szkielety(co prawda chińskie) pękły u nas w teamie. Jeśli jest takowy temat to go nie znalazłem i proszę o linka :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Hubcio Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 To powinno Tobie pomóc: http://www.asg.krakow.pl/viewtopic.php?t=135 Pozdrawiam Hubcio Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Nie bierz jej na takie mrozy. Szkoda gnatów. -5 to jeszcze zniesie, ale nie takie jakie teraz panują po -20. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Dokładnie, temperatura zabija gb. Jeśli już chcesz coś robić, to porządnie zaprzyj gb komorą, ale przy obecnie panującej temperaturze przednie mocowanie dolnego body może nie wytrzymać :roll: Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted January 26, 2010 Author Report Share Posted January 26, 2010 (edited) Mysle że patent z blaszkami bym wykonał trochę profesjonalniej u siebie w warsztacie tylko muszę przeanalizować czy to się poskłada i najchetniej przed skręceniem bym poprzyklejał jakims odpowiednim klejem te nakładki(najlepiej chyba na rozłożonym szkielecie kleić) A co do podparcia komory mam już to zrobione,między innymi dzięki kolegą z tego forum ,którym z góry dziękuje za takie dobre patenty. A co do nie zabierania na taki mróz zgadzam się w 100% ale mamy w niedziele strzelankę większą już od dawna planowaną i mam być trochę cieplej więc może dadzą rade repliczki. Edited January 26, 2010 by Sebi_S Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 W niedziele, na 8 osobowej strzelance, pękły 2 szkielety i to obydwie połówki Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 blacha, blacha i blacha, nic innego nie jestem w stanie wymyślić. to jest cholerne v2, które uwielbia pekać. Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 A mi już pękł szkielet myślicie że można go poskręcać blachą i będzie trzymał? Czy tylko do wzmocnień jest dobra blacha? Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Po mojemu to że obłożysz gb blachą nic nie da, bo jak nie oderwie przodu to pęknie sam gb. Jedyne co mi jeszcze do głowy przychodzi to zaparcie całego przodu gb o body - coś na zasadzie v2fix Quote Link to post Share on other sites
Przypadek Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Po mojemu to że obłożysz gb blachą nic nie da, bo jak nie oderwie przodu to pęknie sam gb. Jedyne co mi jeszcze do głowy przychodzi to zaparcie całego przodu gb o body - coś na zasadzie v2fix To też nic nie da. Widziałem to w akcji u kolegi. Zwiększa wytrzymałość GB ale nie uchroni go przed pęknięciem. Mimo tego urządzenia pojawiło się pęknięcie i poszło dalej. Jedyne co to dało to to że nie rozwaliło komory i szkielet miał troszkę większą żywotrność. Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Spróbuje coś zrobić zobaczymy czy coś wytrzyma komore mam już rozwaloną ale się jeszcze trzyma jak mi ja rozwali wielkich strat nie będzie a szkielet i tak muszę kupić. Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted January 26, 2010 Author Report Share Posted January 26, 2010 (edited) A więc pomierzyłem,popatrzyłem i założenie bocznych wzmocnień nie bedzie takie proste( ale wykonalne, trzeba bedzie górne body lekko podszlifować od wew. poszerzyć) żeby poszerzony szkielet się wsunął. Postawiłem na 1,5mm grubości nakładki z blachy nierdzewnej ,bardzo ale powtórze bardzo wytrzymały klej dwuskładnikowy( nie jest to żaden poxipol,znajomy klei nim wykleine pcv z nierdzewką i po zaschnięciu jedynym narzedziem do obróbki jest szlifierka katowa) i przedłużone śruby coby całoś skręcić. Zaszkodzić napewno nie zaszkodzi a być może wzmocni szkielet,będe próbował robić zdjęcia w trakcie więc jak coś to postarm się pokazać. Edited January 26, 2010 by Sebi_S Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Jak znajdę chwilkę czasu to jutro się wezmę za mój szkielet. Ja niestety nie będę mógł przykleić blaszek, ostatnio wyskakuje jedna część i muszę co jakiś czas otwierać GB, chyba że naprawię, albo uda mi się nowe kostki kupić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts