Leo666 Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Witam!!! Mam właśnie teraz taką batke i nie wiem ile ją ładować. Proszę o pomoc, nie chce jej zepsuć. Nie znalazłem na forum o tej batce. Jeżeli przeoczyłem, przepraszam. Pozdrawiam, Leo. Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Pierwsze pytanie jaką masz ładowarkę? Gdy podasz odpowiedź zakładam, że posypie się mnóstwo odpowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
Leo666 Posted January 30, 2010 Author Report Share Posted January 30, 2010 8,4v ładowarka a 9,6 bateria Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 fajnie. nie nałądujesz baterii tym i tak ;) chodzi nam o prąd łądowarki wyjściowy (natezenie) . Quote Link to post Share on other sites
Leo666 Posted January 30, 2010 Author Report Share Posted January 30, 2010 czyli jaka ładowarka? Rozumiem, że ta jest zła? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 no ładowarka musi mieć na wyjściu 9,6v pod obciążeniem lub 12v bez obciążenia mierzone. Quote Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 (edited) Podsumowując masz złą ładowarkę, ładowarka musi mieć prąd o wyjściu 9.6v pod obciążeniem lub 12v bez obciążenia mierzone to po pierwsze, po drugie jak dorwiesz ładowarkę to żeby Ci ułatwić pracę obliczę za Cb. Wzór na ładowanie jest następujący : 1500mAh(pojemność baterii) / 250mAh(napięcie ładowarki) x 1.4 = 8,4h (taki wynik wyszedł w Twoim przypadku) Pozdrawiam i proponuje zamknąć temat. Edited January 30, 2010 by Patryklen12 Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 (edited) Podsumowując masz złą ładowarkę, ładowarka musi mieć prąd o wyjściu 9.6v pod obciążeniem lub 12v bez obciążenia mierzone to po pierwsze, Jak to fajnie powtórzyć żeby wyjść na mądrego nie?? A i to nie wyszło, bo to: prąd o wyjściu 9.6v Zasługuje tylko na komentarz: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: Nie dość że prąd w woltach to jeszcze taki specjalny prąd co ma wyjście :wink: No no, idzie technika do przodu w tempie oszałamniającym normalnie :lol: po drugie jak dorwiesz ładowarkę to żeby Ci ułatwić pracę obliczę za Cb. Od kiedy liczy się coś za kolor?? Bo Cb to Coyote brown chyba znaczy nie?? Wzór na ładowanie jest następujący : 1500mAh(pojemność baterii) / 250mAh(napięcie ładowarki) x 1.4 = 8,4h (taki wynik wyszedł w Twoim przypadku) Ou, a jak ktoś ma inną batkę niż 1500mAh lub ładowarkę inną niż dającą 250mA?? Albo jedno i drugie?? proponuje zamknąć temat. A ja proponuję żeby to Ciebie ktoś zamknął, w pokoju w którym nie będziesz miał dostępu do internetu, a najlepiej komputera w ogóle. Tak będzie lepiej dla wszystkich. Edited January 30, 2010 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 Major, a ja proponuje nie czepiać się do mnie. Po prostu pomyliłem się i tyle, proszę grzeczniej, bo nie jesteśmy w piskownicy.. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 (edited) Major, a ja proponuje nie czepiać się do mnie. No tak, nawalisz bzdur, ktoś zwróci uwagę to się czepia ... jak jesteś taki wrażliwy to zmień Airsoft i to forum na grę w warcaby z kolegami po lekcjach. Albo piłkę nożną jeszcze lepiej, na zdrowie Ci przynajmniej wyjdzie. I do wieku adekwatne. bo nie jesteśmy w piskownicy.. Ooo, to właśnie, dobrze że zauważyłeś. A patrząc na twój wiek to właśnie zdecydowanie bardziej pasujesz tam niż do Airsoftu. Szkoda tylko że tego już nie zauważyłeś. Edited January 30, 2010 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 (edited) Podepnę się do tematu, jeżeli można. Posiadam ładowarkę taką : http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=124 Z tyłu pisze : 4,8v - 350mA 9,6v - 150mA Z opisu na stronie wynika że ładowarka jest dla baterii 8,4v oraz 9,6v. Ktoś wie jak obliczyć prąd dla batki 8,4v? Edited January 30, 2010 by AdameKOSW Quote Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 (edited) Podepnę się do tematu, jeżeli można. Posiadam ładowarkę taką : http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=124 Z tyłu pisze : 4,8v - 350mA 9,6v - 150mA Z opisu na stronie wynika że ładowarka jest dla baterii 8,4v oraz 9,6v. Ktoś wie jak obliczyć napięcie dla batki 8,4v? Tak samo jak wszędzie... np. 1500mAh/250mAh x 1.4 = 8.4 i masz tadał... Edited January 30, 2010 by Patryklen12 Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 Nie, tak chyba nie bedzie bo nie mam podanego prądu dla napięcia 8,4v. Właśnie się zastanawiam jak ten prąd obliczyć. Quote Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 (edited) No tak, nawalisz bzdur, ktoś zwróci uwagę to się czepia ... jak jesteś taki wrażliwy to zmień Airsoft i to forum na grę w warcaby z kolegami po lekcjach. Albo piłkę nożną jeszcze lepiej, na zdrowie Ci przynajmniej wyjdzie. I do wieku adekwatne. Ooo, to właśnie, dobrze że zauważyłeś. A patrząc na twój wiek to właśnie zdecydowanie bardziej pasujesz tam niż do Airsoftu. Szkoda tylko że tego już nie zauważyłeś. Człowieku ja Cie rozumiem, dobra nawaliłem przyznaje się... No to poprawia i tyle, a nie wciska jeszcze jakieś teksty typu "zmień Airsoft i to forum na grę w warcaby z kolegami po lekcjach. Albo piłkę nożną jeszcze lepiej, na zdrowie Ci przynajmniej wyjdzie." - No proszę Cię. Po drugie to ja się wgl. to Airsoftu nie pakuje ze względu na wiek to raz i nie myśl, że jestem noob, i nie zważam na prawa - Jeśli tak myślisz to jest w dużym błędzie Panie kolego... Pozdro.. Nie, tak chyba nie bedzie bo nie mam podanego prądu dla napięcia 8,4v. Właśnie się zastanawiam jak ten prąd obliczyć. Napisz dokładnie pojemnosc batki i jakie ma wyjście czy 250mah no wiem... Edited January 30, 2010 by Patryklen12 Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 Po drugie to ja się wgl. to Airsoftu nie pakuje ze względu na wiek to raz i nie myśl, że jestem noob, i nie zważam na prawa - Jeśli tak myślisz to jest w dużym błędzie Panie kolego... Hmm, skoro nie zajmujesz się AirSoftem, to po co się w ogóle wypowiadasz na tym forum? Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 Dobra skończmy OT na temat wieku. Moja magiczna data to 2013. Teraz ja się wypowiem na temat tej ładowarki wzorów, bo nie ma sensu ciągnąć tego dłużej. Może nie mam wieloletniego doświadczenia jak poldecki czy AnR, no ale co tam. Już wystarczająco długo dłubię w gearboxach, chińskich aku i innych pierdołach związanych z AS. Długo musiałbym wymieniać. Zaznaczam, że mogę się mylić. Z własnych doświadczeń powiem, że nie ma sensu ładować w ogóle tego akumulatora tą ładowarką. Nie znamy prądu jaki daje, batka będzie nie doładowana i w dodatku ładowanie prądem stałym niszczy aku. Ja w taki właśnie sposób zabiłem swoją pierwszą batkę. Myślałem, że da się ją uratować i omylny kupiłem batimexa, bo pisało, że jest to mikroklocek. Powinienen kupić już nawet raytronica c10. Przynajmniej miałbym coś porządnego za troszkę więcej. Potem kupiłem intellecta 8.4v. trafiła mi się zła sztuka. batimex nie chciał jej wykryć. załadowałem przez pół godziny chińskim prostownikiem. Potem na pseudo ładowarce. Nie mógł naciągnąć sprężyny. W tej chwili mam lipo. Długo się nim nie nacieszyłem. W ubiegłym tygodniu przód GB poleciał na komorę od SC-01 i w tej chwili nie mam ani jednego gnata. trudno zostało mi forum ;-) Może kiedyś uda mi się kupić nowego. Szkoda scar'a :cry: Mój pierwszy gnat. Cieszyłem się nim jak dziecko. Dziękuję, pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 (edited) Urzekła nas Twoja histroia, tylko co nas to obchodzi i co to ma do tematu?? Co do ładowarki Ansmanna - ludzie, wiecie Wy co to instrukcja?? Bo w instrukcji jest dokładnie napisane jakie są prądy ładowania dla poszczególnych pakietów (w zależności od napięcia) a nawet tabelka ile należy ładować batkę na każde 100mAh pojemności. Edited January 31, 2010 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 Wy co to instrukcja?? tak ja wiem papirus leżący w pudełku. I tam ma zostać :-F Co mi po instrukcji. Łeb lepiej wie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts