pupcuch Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3371 Czy to jest godne uwagi czy nie za bardzo ?? Szkielet mam G&P powinien wytrzymać ? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 nie wytrzyma szkielet. żebatki maja potęzne przełożenie wiec wolno strzela, tłok średni. reszta ok. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 Jak wyżej... w 100% się zgodzę. Korpus prędzej czy później padnie przy tej sprężynie. zębatki bardzo dobre, ale tłok szału nie robi... Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 Poza tym, w podobnej cenie, możesz złożyć sam taki zestaw, z części lepszych, nie ograniczając się tylko do tego zestawu. A zębatki bardzo dobre, to można kupić za 70zł. Od JG III gen. Quote Link to post Share on other sites
Karcen Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 Hola hola Panowie, mam ten zestaw tyle że do AK a nie emki i mogę powiedzieć że wystrzelałem kilka k kulek mając chiński szkielet i nic się nie zepsuło - fakt że nie mam syndromu ciężkiego palca i nie leje kompozytem to jednak trochę kulek przemieliłem. Zatem mowa o tym że szkielet nie wytrzyma to jak dla mnie zbytnie demonizowanie. Myślę że na pierwszych kilka strzelanek, póki nie dozbierasz kasy na lepszy szkielet, stary szkielet wystarczy. Abstrahując od powyższego piszecie że tłok nie jest rewelacyjny w związku z czym jaki proponujecie zamiast niego - bo może bym wymienił. Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 Ogólnie to szkielet na M150 powinien długo pochodzić pod warunkiem że wszystko się dobrze złoży. Co do porównywania gb v.3 do v.2 to kolega jest w błędzie v.3 z racji innych kształtów są wytrzymalsze jako takie i nie ma co ich porównywać z v.2... Quote Link to post Share on other sites
Karcen Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 Szumitek wiedziałem że ktoś podniesie ten argument :) i całkowicie się z nim zgadzam - V 3 są wytrzymalsze od v2. Nie mniej jednak i tak stoję na stanowisku że chiński szkielet v.2 jak nie będzie forsowany za mocno to powinien wytrzymać kilka strzelanek. Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 że chiński szkielet v.2 jak nie będzie forsowany za mocno to powinien wytrzymać kilka strzelanek. A potem przez kolejny miesiąc się szuka nowego GB i kogoś, kto to złoży. Quote Link to post Share on other sites
Ravenkan Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 Chciałbym zauważyć, że kolega pupcuch ma szkielet G&P, nie wiem o co Wam chodzi. To są jedne z lepszych ZnAl'owych szkieletów (jeśli nie najlepsze)... Przynajmniej wersja na 8mm łożyska, o wcześniejszych się nie wypowiadam. Jaki tłok? POMowy JBU z metalowymi zębami. Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Chciałbym zauważyć, że kolega pupcuch ma szkielet G&P, nie wiem o co Wam chodzi. To są jedne z lepszych ZnAl'owych szkieletów (jeśli nie najlepsze)... Przynajmniej wersja na 8mm łożyska, o wcześniejszych się nie wypowiadam. Jaki tłok? POMowy JBU z metalowymi zębami. Cytowałem Kolegę Karcena, który pisał o chinśkich GB. Dobrze wiem, że G&P to jeden z najlepszych GB. Sam się do niego przymierzam, gdyż każde głupie 200zł mi jest potrzebne. Quote Link to post Share on other sites
Ravenkan Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 Pisałem do segera i rodnatha ;] A teraz zwracam honor, szkielet G&P faktycznie długo nie pociągnie SP150 - właśnie mi się rozleciał :F Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 (edited) Dziwne, mój szkielet GP i to 7mm ciągnie m160 guardera już drugi rok, przebiegu narobił koło 30k kulek i ciągle żyje. Jako ciekawostkę podam, że replika ta chodzi na aluminiowych głowicach. Efekt odrzutu - bezcenny :) Edited February 4, 2010 by zwierzu93 Quote Link to post Share on other sites
Karcen Posted February 5, 2010 Report Share Posted February 5, 2010 Jak dla mnie też ten szkielet pociągnie trochę i nie ma co demonizować. Quote Link to post Share on other sites
Psycho_Mantis Posted July 31, 2010 Report Share Posted July 31, 2010 Odświeżę trochę temat. Jeśli by się razem z tym zestawem złożyło zamiast na tej sprężynie M150 na M120 - działałoby? Przy tym Bore-upie, cylindrze 0 i lufie 363mm? Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted July 31, 2010 Report Share Posted July 31, 2010 Działałoby. Jakieś 430 fpsów jeśli będzie wszystko szczelne. Ale przy cylindrze 0 pomyślałbym o tłumiku i dłuższej lufie xD Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted July 31, 2010 Report Share Posted July 31, 2010 Pamiętaj że mimo słabszego springa rofa rewelacyjnego na tych zębatkach mieć nie będziesz. Przerost formy nad treścią. Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted July 31, 2010 Report Share Posted July 31, 2010 Dokładnie jak pisze przedmówca to zębatki do springów powyżej M150 rzekłbym raczej... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts