Lupus 13 Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Który system, według Was, jest najlepszy (jeśli chodzi o broń ostrą i broń ASG)? Z góry dziękuję za opinie. Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Najczęściej w jednostkach specjalnych i rozgrywkach AS spotykany jest SCAR. Link to post Share on other sites
Okruch Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Zdajecie sobie sprawę z tego, że z wymienionej ostrej trójki do produkcji trafił wyłącznie SCAR? W związku z tym w żadnej jednostce specjalnej (ani "zwyczajnej) nie uświadczycie XM-8. Masady również nie ma. To znaczy, projekt znany jako Magpul Masada trafił (wreszcie) do produkcji Jako Bushmaster ACR, ale zanim znajdzie się "na stanie" w jakiejkolwiek jednostce, upłynie nieco wody w Missisipi... o ile w ogóle "się znajdzie". ;) Link to post Share on other sites
seger Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 są repliki wszysatkich tych modeli co wymieniłes. jeżlei chodzi o xm-8 czesci wew są jak w g36. Link to post Share on other sites
Lupus 13 Posted February 3, 2010 Author Report Share Posted February 3, 2010 (edited) Odnośnie wypowiedzi Okrucha i Ryby Może być w tym racja. Ze swojej strony napiszę, że XM8 był owocem rozdzielenia XM29 na sam karabin i granatnik XM25. W testach niezawodności w warunkach pustynnych XM8 pokonał właśnie Scara (różnicą 99 zacięć na 60 000 strzałów), HK 416 i M4. Scar miał drugie miejsce w teście. Mimo to, z tego systemu do wyposażenia US wszedł jedynie granatnik XM320. ("Strzał 1/2009"). Seger - Chodzi o tę replikę http://zakupy.onet.pl/4807756,produkt.html ? Edited February 3, 2010 by Czarny Wilk Link to post Share on other sites
seger Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 nie ta replika. jest jakaś za 400$ w hk ale stronki nie pamietam.... Link to post Share on other sites
Okruch Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Ja pisałem o ostrych. Replikę ASG XM-8 widziałem nawet w barwach Hello Kitty ;) Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 XM8 jako replikę robili przede wszystkim AGM, SRC oraz BE. W tym roku SRC ma wypuszczać nowe wersje iksemek. Ja jestem szczęśliwym posiadaczem egzemplarza z BE, który nie jest już tak szczęśliwy jak kiedyś, ponieważ replika mu się posypała ;). Ale zgadza się - w środku części są bardzo podobne do tych z G36, aczkolwiek - co mnie zaciekawiło, to że magazynek z XM8 BE pomimo niemal identycznego wyglądu od strony podajnika - nie podawał kulek w giecie z JG oraz na odwrót ;). Link to post Share on other sites
Foka Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 To nie jest miejsce na dyskusje nt. broni palnej. Połączenie w jednym wątku konstrukcji replik i broni jest jakąś pomyłką. Link to post Share on other sites
Recommended Posts