Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam.Chciałbym się dowiedzieć jak jeszcze można "bezpiecznie" upgradeować swoją broń nie tracąc na bezawaryjności a zyskując na fps'ach.Do tej pory wymieniłem w gearboxie cylinder na typ 0 i wstawiłem lufę o 20 cm dłuższą z mniejszą średnicą wewnętrzną.Czy macie jeszcze pomysły na "bezpieczny tuning"?

Raczej się nie da osiągnąć 450 fps nie tracąc w ogóle na bezawaryjności gnata, szczególnie, że to stock TM...

Jako iż to TM, raczej nie wiele więcej zrobisz, szczególnie jeśli chodzi o większą szybkość wylotową kulki. Najbezpieczniejsza opcja to moim zdaniem wstawić SP100 Guardera i mieć te 350-370 fps, różnica będzie zauważalna, ale żywotność spadnie, co jednak nie znaczy, że zębatki się zmielą po jednym magazynku a prowadnica sprężyny wybije Ci oko podczas strzelania ;).

Edited by Gogin

Szkoda pieniędzy moim zdaniem. Płacisz za "redukcję rezystancji, smarowanie" i inne pierdoły. Lepiej kupić części i wysłać do sprawdzonego serwisanta typu AnR, Poldeck czy Gogin i zaoszczędzić a mieć na tym samym, albo nawet lepszym poziomie to zrobione.

Ja swojego TM'a oddałem do Capri , gdzie założyli mi M110 G&P, wymienili głowicę tłoka na aluminiowego Promyka, łożyska na ślizgowe Promyka i to chyba wszystko. A, jeszcze dorzucili uszczelnioną dyszę CA i wymienili głowicę cylindra która była uszkodzona na stock CA. Efekt był taki, że powtarzalność była bardzo fajna i dawało to 380 fps.

Także jak dla mnie najlepiej w TMie dać uszczelnione części, spring nie mocniejszy niż M110, batkę 8,4/9,6 i wzium.

1. Może ktoś mi powiedzieć coś na temat tzw teflonfixu? opłaca się to w ogóle robić ?

opłaca się, chociaż w TM mało to daje. Najwięcej daje w "chińczykach"

2. Uszczelnione części.Jakie, jakiej marki.Prosiłbym o konkretne komponenty.

TM jest cholernie szczelny przecież... Nie wiem po co chcesz wymieniać coś.

A tak poza tym to polecam BU Guardera, dysze też Guardera, zestawy cylindra G&P.

3.Spring M110, ile zyskam na tym fps i jak bardzo spadnie bezawaryjność

Przy szczelnym układzie 380fps lekko w TM. Bezawaryjność tak dość spadnie. Najszybciej może pójść zębatka tłokowa lub tłok. Przy m100 nie ma się czego bać.

• 2 weeks later...