Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam, chcę wymienić gumkę Hop Up (zwaną też "hop siup" :-F ) w mojej repliczce. Pierwsze pytanie brzmi: Czy gumki hop up mają standardowy rozmiar, i wszystkie będą pasować? ;)

Zastanawiam się raczej nad tańszymi produktami (nie widzę sensu kupować gumki za 50 czy 60zł)..

Co myślicie o http://www.gunfire.pl/product-pol-11521895...p-Guarder-.html lub http://www.gunfire.pl/product-pol-11521922...-up-czarna.html . Dodam iż mój karabin ma około 400fps (nie było mierzone, jednak producent podaje 400). Kulek używam (jeżeli ma to jakieś znaczenie) 0.28.

P.S

Opłaca się w ogóle uszczelniać połączenie gumki hop up z lufą (przy pomocy np taśmy teflonowej)?

edit: bardzo bym prosił moderatora o przeniesienie do poprawnego działu - http://wmasg.pl/forum/index.php?showforum=191

Edited by david11

[qouteMattTheKing @ 7/2/2010, 23:27]Z tego co czytałem na forum to dość mocno polecana jest taka gumka Hop-Up

Systema

Cena jest podobna do tych co podałeś, a podobno jest jedną z lepszych.

Sam jej nie mam ale przymierz się do zakupów bo opinie na jej temat są dość pochlebne.

Ja nie dość, że polecę gumkę G&G (wg. mnie najlepsza) to przyznam, że trzeba mieć jaja, żeby bez znajomości budowy danej repliki radzić coś takiego koledze.

@david11

Jeśli MP001 jest na tyle dobrą kopią Marui to powinny pasować dedykowane gumki. Najlepsze są KM Heada, twardość bez różnicy, chociaż wg. mnie lepiej mieć tą mniejszą RH45. Stanowczo odradzam fioletowe gumki Nine Ball LayLaxa. Czerwone King Armsa to ponoć żadna rewelacja.

Edit:

Do VSR Marui żadna aegowa nie pasuje. Musisz szukać wg. standardu VSR. Na Specu, Capri etc.

Edited by PiterTKD

Jesteście pewni co do tego niepasowania? Komora HU jak i lufa nie jest wierną kopią marui, różnią się. Można zobaczyć tutaj: http://www.extern.pl/strzelectwo/MP001_prec_lufa/ . Koleś opisuje wszystko.

Drogie te do marui i jeżeli faktycznie te od aegów nie będą pasować.. Dam sobie spokój i chyba sellne te replikę i kupie coś lepszego, tylko na razie kasy nie mam i żal mi jej sprzedawać bo dużo pracy w nią włożyłem (min. dorobienie nowego piston sear ze stali) .. Dlatego też zależało by mi na wymianie na aegowską. Czym się różnią te od AEG? Oprócz tego bolca którego i tak w przypadku SharpShootera trzeba "upitolić" ;)?

Edited by david11

Śmietnik do tego pasuje?? :D ;)

Ze względu na..? :P

To jak, wymieniać te gumkę czy olać to? Bo powiem szczerze po kupnie magazynka za 50zł (i tak musiałem kupić nowy bo replikę dostałem bez magazynka), który okazał się nie pasujący nie chce wywalać kasy w błoto :P.

Edited by david11

dexterkrak zdaje sobie z tego sprawę :). Jednak już w tej chwili na 40m spokojnie można by strzelać (sprawdzone :D), sam się zdziwiłem bo myślałem że dalej tym rzucę niż strzele :-F (dostałem ją za free z uszkodzonym piston searem, którego zrobiłem na nowo).

Co sądzicie o tym całym Warriorze? Dużo negatywnych jak i pozytywnych opinii się naczytałem i zgłupiałem, powiem szczerze..

Jeszcze mnie korci HFC (warta w ogóle pakowania kasy ta firma?)

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1564

Trochę droga jednak gdzieś widziałem sporo taniej :). Zależy mi by obudowa cylindra była rozkręcana, oraz by mechanizm spustu był metalowy, w całości (tak jak w mojej obecnej).

Dodam iż replika służy mi obecnie jako puszko killer :-F , jednak nie wykluczam że kiedyś przyjdę na jakąś imprezę ASG i tam chciałbym mieć jakąś przewagę nad przeciętnym AEG'iem. Bardzo lubię repliki karabinów wyborowych/snajperskich :). Szczególnie sprężynówki, nabiera to wtedy realistyki, moim zdaniem.

Edited by david11

Dodam iż replika służy mi obecnie jako puszko killer :-F , jednak nie wykluczam że kiedyś przyjdę na jakąś imprezę ASG i tam chciałbym mieć jakąś przewagę nad przeciętnym AEG'iem. Bardzo lubię repliki karabinów wyborowych/snajperskich :). Szczególnie sprężynówki, nabiera to wtedy realistyki, moim zdaniem.

Realistyka realistyką, ale przewagę nad nawet zwykłym stockowym AEG'iem (dzisiejsze czasy ~~400 fps), ciężko zdobyć mając nawet 600 fps na wylocie, części i kule czołowych producentów w środku... Choć to też zależy z kim się gra, ale ogień ciągły zawsze ma przewagę nad każdą snajperką i podobnymi.

HFC??

Mmm, jak dla mnie miodzio cena/jakość. Bardzo dokładna kopia Marui, wszystkie części dedykowane pasują. Świetna replika. Może zewnętrznie gorzej wypada niż w przypadku M24 CA oraz jest droższy high-endowy tuning, ale jako były użytkownik VSR-11 polecam :D

Mógłbyś napisać coś więcej o tej replice? ;) Jak z celnością na stocku? Tuningowałeś ją?

P.S

Zaczyna mnie ciągnąć do elektryków, tylko wkurza mnie ten ich dźwięk. Jak samochodziki zdalnie sterowane :-F .

Nie da się tego jakoś wyciszyć/zmienić dźwięk na coś mniej zabawkowego? :-F

Mógłbyś napisać coś więcej o tej replice? ;) Jak z celnością na stocku? Tuningowałeś ją?

P.S

Zaczyna mnie ciągnąć do elektryków, tylko wkurza mnie ten ich dźwięk. Jak samochodziki zdalnie sterowane :-F .

Nie da się tego jakoś wyciszyć/zmienić dźwięk na coś mniej zabawkowego? :-F

Dobre jakościowo zęby, regulacja mechanizmu, smarowanie, aluminiowe głowice + SP150 + coś co to napędzi. Jak głowice będą się zderzać to jakby ktoś tłukł młotem w dno stalowego wiadra, zębatek specjalnie nie będzie słychać, a jeśli coś będzie to odgłos zderzenia głowic i tak zagłuszy ich dźwięk dla obserwatora. Odrzut też fajny.

Jeśli chodzi Ci o własne odczucia, repliki względem strzelca to ciężko może być. Stock marujec z Al'u głowicami?

Edited by Gogin
Mógłbyś napisać coś więcej o tej replice? icon_wink.gif Jak z celnością na stocku? Tuningowałeś ją?

Celność w stocku całkiem dobra, po wymianie gumki i lufy wręcz znakomita. Stockowa prowadnica spokojnie uciągnie SP170. Tyle, że mechanizm spustowy radziłbym wymienić na ZT a nie na standardowy wzmacniany. Tuningowałem ją częściami dedykowanymi do VSR-10 TM i nie miałem żadnych problemów z niepasującymi elementami. Nawet oryginalne TM pasowały znakomicie.

Eee to żart jest czy jak?

Nie, to nie jest żart :). Czytam forum już spory czas i zdążyłem skapnąć się że siedzisz w tym sporcie za pewne ogrom czasu.. Nie spotkałeś się z tym że w ASG (gdzie przecież chodzi o realistyke) ktoś chce przybliżyć swoją replikę do realnej (oprócz oczywiście rażenia :-F )?

Mnie powiem szczerze nie jarają tak jak niektórych jakieś oznaczenia czy inne napisy na replice, za to chciałbym coś co nie będzie bardzo rzęzić, tylko faktycznie będzie robić to co broń powinna - strzelać :wink: .

http://www.youtube.com/watch?v=xAVllEqPOdw...feature=related to już chodzi całkiem przyjemnie :). Jednak G36 ma krótką lufę a chciałbym coś z czym można mimo wszystko postrzelać na dalsze odległości, niż te 30m.. Oczywiście wiem że takie coś "od nowości" jest niezbyt realne dlatego planuje wpierw kupić coś z długą lufą, z biegiem czasu poddać tuningowi :).

Krótka piłka.. Jest sens pakować się w AEG za 300zł?

Gaziaki odpadają za awaryjność tanich modeli i trudności w naprawie tego. Jeżeli ktoś mi powie że tak nie jest- ok. Jednak zostają koszty utrzymania. Dokładniej - koszty gazu :).

Edited by david11

A to spoko.. Sorki :).

Ile trzeba dać by postrzelać precyzyjnie (raczej nie bawi mnie bieganie i strzelanie ciągłym "a nóż trafie") ? Nie chodzi mi tutaj o typowe sniperstwo bo wiem że to kosztuje spooro.

No właśnie.. Zastanawiam się też nad SWD od A&K. Wiele przemawia za. Seara który się zdziera jestem w stanie sobie dorobić ze stali, a po za tym mówią że zdziera się do pewnego momentu :D.

Edited by david11

Lunetkę posiadam. Elementy mechanizmu spustowego jestem w stanie zrobić sobie sam, więc tutaj spory koszt odpada.

Szczerze mówiąc wole sprężynówki pod tym względem że wszystko wymienić itd jestem w stanie sam.

Jednak faktycznie dobrze by było mieć jakiegoś AEG'a. Ponawiam pytanie zanim moderator zamknie temat - ile trzeba dać by postrzelać w miarę precyzyjnie z AEG?