Moris Posted July 26, 2013 Report Share Posted July 26, 2013 Yo! Natknąłem się na takie oto foto: Gościu w samym centrum - jakiś nowy model gore? Prywatny zakup? Ktoś kojarzy co to może być? Quote Link to post Share on other sites
henno Posted July 27, 2013 Report Share Posted July 27, 2013 (edited) Moje podejrzenie jest ,że to Kurtka Smock KSK BW Flectkarn moge pomyli z najnowszym modelem kurtki polowej model 2010. Może WOLF bedzie widział wiecej niż ja. Edited July 27, 2013 by henno Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted July 27, 2013 Report Share Posted July 27, 2013 Gościu w samym centrum - jakiś nowy model gore? Prywatny zakup? Ktoś kojarzy co to może być? Więc na pewno jest to goretexowe ubranie BW, ale jeśli chodzi o model to chyba półkontrakt pod nazwą Nässeschutzjacke Tactical Operation. Była wersja kontraktowa, producent Brausenwein około roku 2007/2008, ale też pojawiły się też tanie wersje Milteca. Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted July 27, 2013 Report Share Posted July 27, 2013 Dzięki Wolf, wygląda na to, że to dokładnie to o czym piszesz. http://www.recon-company.com/lightspeed.php/de_recon/bw-nasseschutzjacke-tactical-operation-gr-xxs-xxl.html?id=622&___from_store=de_recon Fajna cena po promocji, nie ma sensu patrzeć na kopie MilTeca. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted July 28, 2013 Report Share Posted July 28, 2013 Promocja aż taka, bo jedyny dostepny rozmiar to powalające XXS :hahaha: I do tego chyba jedyny sklep, który to w ogóle miał w ofercie. Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted July 30, 2013 Report Share Posted July 30, 2013 Haha faktycznie :D Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted November 9, 2013 Report Share Posted November 9, 2013 http://armyworld.pl/product-pol-3493-Kurtka-Wojskowa-Bundeswehr-Flecktarn-Wersja-II-Oryginal-Demobil-.html Cóż to za wynalazek? Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted November 9, 2013 Report Share Posted November 9, 2013 Firma Seytex to belgijska firma, produkująca sprzęt dla służb mundurowych. Na metce widać rocznik, ale brak numeru kontraktowego, więc uważam, że jest to jakiś wynalazek, który trafił na testy do BW, tzw. Truppenversuch. Podejrzewam, że to był etap eksperymentów i wprowadzania kurtek KSK. Teraz sprzątają magazyny, a takie firmy jak AW żyją właśnie z tego. Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted November 10, 2013 Report Share Posted November 10, 2013 W środę się dowiem co to, jeśli dojdzie paczka. Właśnie myślałem o tym, co mówi Wolf - Truppenversuch. Krój zupełnie podobny jak brytyjski smock Arctic Windproof. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted November 10, 2013 Report Share Posted November 10, 2013 Jest duże prawdopodobieństwo że to kurtka dla Belgijskiego personelu naziemnego lotnictwa. Jeżeli dobrze pamiętam to flecktarn (czy co to w tym konkretnym przypadku jest) był ich przepisowym kamuflażem do roku 2000. Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted November 10, 2013 Report Share Posted November 10, 2013 Sprawdziłem. Dokładnie jest tak jak piszesz. Jest to belgijska parka :) Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted November 10, 2013 Report Share Posted November 10, 2013 Wystarczy szukać pod hasłem Truppenversuch na ebayu. Pojawiają się rożne kwiatki, niektóre nawet ciekawe i w przystępnych cenach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts