Technofilia Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 Czy ktoś może mi coś powiedzieć na temat tych kulek: KLIK!!! Chodzi mi o samom firmę, przydatność tych kulek w walce itd. Będę wdzięczny za wszelkie rady i refleksje Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 Miałem, strzelałem. nie widac gdzie lecą :P Odnosiłem wrażenie ze giwera po zmianie gumy hopa nie strzela przez te kulki a ich nie było widac po prostu :-F nie cieły sie w stockowej lufie, średni zasie na nich jest, trzeba troche sie mordowac z hopem żeby ładnie leciały ( replika g36c, ponad rok temu) Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 z teamem wysypaliśmy około 7000 takich "mudżynów" (większość wysypane z m249 SA, reszta to m4/m16 JG)fakt, nie widać skąd lecą i jak lecą, jednak co do jakości wykonania ustępują nawet zwykłym GFC nie mówiąc juz nic o np. madbullach, których używamy zazwyczaj. Kulki są średnie, GFC określa kulki jako precyzyjne jeśli tylko przejdą przez chińską preckę, przynajmniej tak wydaje się po używaniu tych kulek. Powtarzalność wykonania jak i dokładność odbiegają od dobrych firm. Wyregulowanie HU jest dosyć pracochłonne, a i tak niekiedy kulki będą robić co chcą. Quote Link to post Share on other sites
Technofilia Posted February 16, 2010 Author Report Share Posted February 16, 2010 Czy może ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia z tymi czarnuszkami ;) Quote Link to post Share on other sites
kzowik Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 To prawda nie są zbyt precyzyjne ale mają też swoje zalety. Kiedy jesteś na dobrej pozycji przeciwnik nie wie skąd do niego strzelasz, a z tłumikiem to już w ogóle:P. Ale mimo to jednak nie polecam. Czasem wydaje się że w magu nic już nie ma a tym czasem jest jeszcze mnóstwo kulek tylko ich nie widać. Gdyby były bardziej precyzyjne to siały by spustoszenie na polu walki:) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 Póki co wystrzeliłem 2 Lowy na mojej M733 (0,25). Podobno jest w niej lufa precyzyjne, przeszły bez zacinki. Leciały całkiem znośnie (strzelane na tle białego puchu więc akurat widziałem jak leciały ;) Niestety nie udało mi się zrobic testu jak kulki sprawują się w replikach typu G&P, PTW etc (niestety po milsimie zastała nas noc, a i wypadło mi to z głowy). Kulki produkowane w koreii (niestety nie wiadomo w której). Quote Link to post Share on other sites
Mleczaj_Krowka Posted March 8, 2010 Report Share Posted March 8, 2010 Achh, jedyne moje doświadczenie z nimi to był początek gry w Airsoft. Gdy dumnie zamówiłem pierwszą replikę BOYI z plastik gb. za 100 zł, kupiłem do niej ... uwaga ... kulki 0,28 czarne GFC ! Te wspaniałe, idealnie okrągłe kulki wyprodukowane w laboratorium stacji kosmiczej i poświęcone przez Harrego Pottera w połączeniu z piorunującą mocą mojej repliki ( ok. 200 fps ? ) pozwalały na celne oddanie strzału z odległości ok. 1,5m ! Gorąco polecam ! Mleczaj~ Quote Link to post Share on other sites
volf13 Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 (edited) Raz strzelałem z tych kulek i do stockowej kińskiej 300mm nie wiadomo było czy strzelają czy się zablokowały. Co prawda do tomigana daleko z silent killowaniem ale kulki do stokowej precrury strzzelają poprawnie bez zacinek. Edited March 9, 2010 by volf13 Quote Link to post Share on other sites
habib Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Jedyną wadę jaką na razie znalazłem to to, że się tną w midcapach CA. Reszta to tylko zalety, na prec-rurach 6.04 (CA i Systema) bez zacinek, kupa fragów na koncie i połowa z nich nie wiedziała skąd oberwało :D Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Problem z ustawieniem hopa, bez lunety w ogóle nie widać jak latają, dałem sobie na wsteczny po jednym razie ;-). Razem z Małżonką wolimy używać TE TUTAJ -KLIK. Widać w lunecie, widać jak się reguluje hop, można spokojnie regulować na białych z tej firmy, a latają jak na cenę idealnie ;-), a no i kupujemy je poniżej 40 zeta za paczkę. A ewentualne cele i tak nie wiedzą skąd dostają i są mocno zdziwione ;-). Quote Link to post Share on other sites
Mr Willson Posted March 12, 2010 Report Share Posted March 12, 2010 Tragiczna powtarzalność strzałów, raczej nie tną na preckach i faktycznie nigdy ich nie widać :-F Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 No to tak za szybko pochwaliłem produkt. Dzięki nim zmieliłem sobie tłok po tym jak zacięły się w pseudo precyzyjnej lufie SRC. ;-) Quote Link to post Share on other sites
wladek00 Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 Kupiłem paczkę prawie dwa lata temu, były zdecydowanie mniejsze od każdych innych kulek jakie posiadałem (tych firmowych i no name:) Wystrzelenie jednego maga czarnych i jednego zwykłych kulek dało porównanie, że poza niewidzialnością we wszystkim ustępują innym markowym kulkom. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts