adam1137 Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 Co będzie lepsze?? Bo miałem kupowac chinola,cm 051. ale zrezygnowałem,bo chyba lepsze będą markowe produkty,niż chinskie fps-y,prawda?? I teraz doradźcie który karabinek będzie najlepszy,ja się najbardziej skłaniam ku g&g,ale to dlatego że ma największą prędkośc wylotową,chociarz docelowo mam zamiar założyc mocniejsza sprezyne... :wink: Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 Jak już kupować to SLR105 Steel Version od CA lub AK 74 VFC i nic więcej. Quote Link to post Share on other sites
adam1137 Posted February 14, 2010 Author Report Share Posted February 14, 2010 A co myślicie o tuningowanym do 400 fps Ak 74 od ics?? Jedna rzecz mnie martwi że nie ma składanej kolby,chociarz przy mojej starej cymce i tak chyba tylko 2 razy złożyłem. Ale mi chodzi i tak głownie o wykonanie repliki i jej trwałośc,wiec co o tym myślicie?? Quote Link to post Share on other sites
Wilq_pl Posted April 26, 2010 Report Share Posted April 26, 2010 (edited) Podłączę się pod pytanie. Przeczytałem wszystkie 3 wątki o tych replikach i z tego wychodzi, że: G&G - Najlepsze wykonanie zewnętrzne, ale problem z tuningiem z powodu niestandardowej dyszy CA - Łatwy tuning, ale najgorsze wykonanie z całej trójki (chyba odnosi się to do wersji NIE steel) ICS - dobre wykonanie zewnętrzne i... zbyt dużo nie zapamiętałem :D Jak już kupować to SLR105 Steel Version od CA lub AK 74 VFC i nic więcej. To że VFC ma najlepsze AK to wiem, ale mógłbyś uzasadnić dlaczego CA? Edited April 26, 2010 by Wilq_pl Quote Link to post Share on other sites
kirs Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 witam! dlaczego CA? ma najbardziej tuningolubne flaki. SLR-a używam 4y lata, od 1,5 roku z upgrade-em do 400 fps, zero awarii. pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
wojtek30 Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 3 lata GG rk47 i zadnych problemów z tuningiem nie miałem ale bym brał teraz ICS - silnik dobry i zęby do 140 w podstawowej wersji Quote Link to post Share on other sites
zubol Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 mam slra ca w wersji steel&wood od pół roku , wykonanie piękne , stal jest bardzo wytrzymała , nic się jeszcze nie ułamało czy chociaż uszczerbiło a używam jej minimum raz w tygodniu i wystrzeliem ok 6000kulek na stocku przed tuningiem i po tuningu ( m110 guardera , reszta stock ) ponad 15000bb i nie zauważyłem żadnego zużycia w GB , co do drewna to lepszego jeszcze nie widziałem . Raz gdy miałem go na plecach i biegałem z klamką w budynku , przywaliłem w biegu lufą o mur tak że myślałem że mu lufa się złamie a tu nic tylko drobna rysa a cegła ukruszona :D Radzę wymienić od razu gumkę , ponieważ moja gdy zrobiło się chłodniej ( poniżej 10c) to trzeba było wywalić ze 20 strzałów na full auto żeby zaczęła normalnie podkręcać , teraz wsadziłem przeźroczystą guardera i jest ok. Drobnym mankamentem jest też silnik , który pomimo tego że daje dobrego rofa na batce 8.4 i springu 110 to jest słabiutki , wolniej rusza i czasami przy szybkim strzelaniu na semi się zacina i nie potrafi ruszyć zębatki , choć próbuje i wystarczy przełączyć na auto żeby znowu zaczął strzelać . Świadczą o tym również słabiutkie magnesiki które ledwo cokolwiek metalowego przyciągają , jednak mi to praktycznie nie przeszkadza , przeważnie walę na auto , z resztą nie zacina się zbyt często więc zamiast silnika kase przeznaczę na precke. Kolejnym drobnym mankamentem jest okablowanie które nie jest zbyt dobrej jakości ale ujdzie . Ogólnie karabin jest drogi ( ok 1300zł ) jednak ja jestem z niego b.zadowolony . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts