Yahalom Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 http://img189.imageshack.us/img189/2209/22t0he.jpg Co to jest to zaznaczone czerwoną strzałką? Flaga-naszywka czy kieszonka? Rozpoznajecie co to za kurtałka? Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 Mundur (kurtka i spodnie) to wczesny Sharrer (prawdopodobnie ok. 2001 - 2004 r.). Można to poznać po beżowych obszyciach cordurowych - na początku misji w A-stanie BW nie zamówiła Cordury w kamuflażu pustynnym, więc na mundurach była naszywana jednokolorowa. Żołnierze zazwyczaj malowali elementy cordurowe sprayem - robili paski, kropki itp. http://img10.abload.de/img/september09tcrb.jpg Mundur mam gdyby trzeba było zrobić dokładniejsze fotki - niedawno zająłem się tym okresem rekonstrukcji (dokładnie to rok 2002 Op Anaconda). Mundur bardzo fajny bo już ich nie szyją w takiej wersji, tak że okres rekonstrukcyjny jest zamknięty... Ronin p.s. Ten SEAL pełnił funkcję FAC-a - podobno Amerykanie uparli się żeby amerykańskie samoloty naprowadzał ktoś od nich, dlatego do każdej drużyny sił specjalnych innego państwa niż USA był przydzielany taki człowiek. p.s.s. Strzałką może być oznaczone cokolwiek - po tej stronie jest flaga i mała, płaska kieszeń... Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 (edited) O. Widzę temat, który ostatnio poruszaliśmy Roninie ;) http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Anaconda Edited February 18, 2010 by TUZIOL Quote Link to post Share on other sites
MAR Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 A Ja sie własnie dowiedziałem ze podobno nie jest to seal tylko Johnatan Zapien (3rd Special Forces Group). Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 To ciekawe, a skąd ta informacja? Ronin p.s. Jako SEAL'a rozpoznali go ludzie z MP.net-u - podobno to fotka z jakiejś książki. Zresztą, spekulacje na temat tego z jakiego SF-u ktoś jest zawsze są niepewne... Quote Link to post Share on other sites
MAR Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 Znajomy co robi sealsa powiedział ze na temat tej fotki wypowiadali sie gości którzy z nim służyli ale ile w tym rpawdy to nie wiem, pewnie nigdy sie do końca nie dowiemy :). Ale Faktem jest ze Seals współpracowało z KSK. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted February 19, 2010 Report Share Posted February 19, 2010 SEALS (Sea, Air, Land Teams) nie mają tyle wspólnego bezpośrednio z KSK ile z Kampfschwimmer. ;-) KSK ma co prawda w swoich szeregach żołnierzy o podobnym wyszkoleniu i profilu działania, ale to jednak co innego. Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 sorki że odkopuje, to zaznaczone strzałką to rzep w kształcie tarczy mniej-więcej rycerskiej(coś jak KFOR tylko bardziej obłe na dole). Quote Link to post Share on other sites
LittleBird Posted February 7, 2011 Report Share Posted February 7, 2011 JTAC ale nie Navy. Quote Link to post Share on other sites
MacDermot Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 Nie chcę zakładać nowego tematu to piszę tu. Nie jest to sealsowiec ale brytyjczyk i ma ciekawy plecaczek z jakąś wstawką we flecku. Co to jest? http://img813.imageshack.us/f/cbb.jpg/ Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 Jeśli chodzi ci o tego żołnierza z lewej strony i ten flecktarnowy wynalazek widoczny na plecaku, to jest to uchwyt do noszenia hełmu. Quote Link to post Share on other sites
MacDermot Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 (edited) Ciekawe, czy tak luźno traktują regulamin umundurowania? Bo ja rozumiem, że kupił sobie cywilnie taki bajer na misję, ale w DPM albo olive. Ale fleck? Szczerze to oni wyglądają jak gracze asg. Każdy ma inny system nośny, a ten najbardziej po prawej nie ma plecaka i robi zdjęcia cyfrówką, dziwne. Edited March 24, 2011 by MacDermot Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts