denko Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 Witam Mam mały problem z repliką(G36c JG)Przestrzeliwałem wczoraj broń i okazało się,że kulki lecą do góry.Regulacja hop-up'a nic nie dała:/(skręcony na max w dół). W czym tkwi problem??!! Konstruktywne odpowiedzi mile widziane:) Link to post Share on other sites
bamper12 Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 (edited) Jakich używasz kulek ?? Firma/waga :P EDIT. No i ile masz fps ??:P Edited February 18, 2010 by bamper12 Link to post Share on other sites
rodnath Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 Dwie sprawy: - za lekkie kulasy masz - mniejszy dystanser W pierwszym zmień kulki :mrgreen: W drugim przypadku musisz dostać się do komory hopka i zmienić na mniejszy dystanser. Powiedz jeszcze czy replika nowa, czy używana?? Coś grzebałeś w niej?? coś zmieniałeś?? Od kiedy kulki w górę lecą?? Link to post Share on other sites
denko Posted February 18, 2010 Author Report Share Posted February 18, 2010 0,2/P&J a co do fpsu to oceniam(jeśli tak można powiedzieć)na jakieś 320-340(gietka już po przejściach) Dwie sprawy: - za lekkie kulasy masz - mniejszy dystanser W pierwszym zmień kulki :mrgreen: W drugim przypadku musisz dostać się do komory hopka i zmienić na mniejszy dystanser. Powiedz jeszcze czy replika nowa, czy używana?? Coś grzebałeś w niej?? coś zmieniałeś?? Od kiedy kulki w górę lecą?? biją do góry od jakichś 10 metrów.Broń używana.Nie grzebane w środku Link to post Share on other sites
rodnath Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 W giecie jak kręcisz regulacją w dół, do chowasz dystanser... jeżeli masz skręcone na maksa i nadal fruwają do góry, to może być wina za dużego dystansera. Z innych możliwości: - pęknięta gumka hopa-wymiana na nową - syf w lufie- wyczyścić :mrgreen: A najlepiej dać koledze co ma pojęcie na przegląd, bo tak na odległość trudno wywróżyć. Link to post Share on other sites
denko Posted February 18, 2010 Author Report Share Posted February 18, 2010 Wielkie dzięki za odpowiedzi,porady. Temat zamykamy:) Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 nie zamykamy, możesz mieć jeszcze uszkodzoną dyszę - brak kawałka z przodu dyszy. Ten brak może podkręcać tak kulki. Teraz zamykamy :) Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Prawda, miałem tak, tylko kulki leciały, od razu w dół, okazało się że przez pękniętą dyszę. Link to post Share on other sites
Wolfran Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 Gryncek1 zapomniałeś zamknąć, ja to zrobię: zamykam :) Link to post Share on other sites
fiedotow Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 Gryncek1 zapomniałeś zamknąć, ja to zrobię: zamykam :) Więc na ogólne życzenie czytelników ja zamknę. Link to post Share on other sites
Recommended Posts