Zahir Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Witam. Kupiłem sobie kapelusz ( boonie hat ). I "daszek" ten cały obwód kapeluszu jest bardzooo sztywny, i nie wygląda, ani prezentuje się to najlepiej... chcę aby to się trochę "pomięło", wygniotło i wyglądało to tak jak tu http://www.nexternal.com/armynavy/images/U...-Boonie-Hat.gif a nie takie sztywne całe. Ma ktoś jakieś sposoby / rady ? Quote Link to post Share on other sites
mer Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Spróbuj rondo kapelusza złożyć w "harmonijkę" i robić to dosyć regularnie (np. na moment, gdy zdejmujesz kapelusz a nie masz zajętych rąk niczym innym). Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Pod wodę pieruna, potem pozaginać, zostawić do wyschnięcia. Potem powtórzyć. I jeszcze raz i jeszcze raz :) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Krowie do pyska wsadzić na 5 minut! Quote Link to post Share on other sites
Jamprra Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Skrócić rondo poprzez odcięcie fragmentu z lamówką. Quote Link to post Share on other sites
_majster_ Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 ale po co skracać? on chce pozaginać a nie zmniejszyć rondo pomnij go, wsadź do wody, w wodzie pomnij jeszcze raz, potem wyjmij, złóż w harmonijkę jak mówiła mer albo jakos inaczej zwiń, zostaw takie pozwijane az wyschnie - powinno sie udać. Potem na głowie sobie wymodelujesz jak już będzie bardziej miętki Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Ja polecam połączenie zaleceń Jamprra i Othara - sam tak mam zrobione -> http://picasaweb.google.co.uk/Majkel1986/R...589275902376626 Quote Link to post Share on other sites
Zahir Posted February 26, 2010 Author Report Share Posted February 26, 2010 Nawilżyłem go lekko, i włożyłem do ładownicy. Poczekam parę dni. Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 Uważaj bo może zacząć gnić. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 Tiaaaa, jasne. Chyba, że ma boonie z chleba. Quote Link to post Share on other sites
cziman Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Widocznie KAMA produkuje kapelusze chlebowe, bo mój, mokry po wyjściu w teren, wsadzony na odpieprz do ładownicy tydzień później walił zgnilizną i był biały od pleśni. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Odbiegając od procesów gnilnych na kapeluszach. Mój po prostu kilka razy dostał srogim deszczem i sam się poodkształcał z delikatną pomocą kieszeni gdzie był czasami. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts