OJ Junior Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 Pytanie jak w temacie, a mianowicie czym zabezpieczyć ogniwa,gdy zerwała się w mojej baterii folijka zabezpieczająca ją.... okleić izolacją czy można gdzieś kupić taką folijkę..? z góry dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 Jak masz gdzie to kup dużego termokurcza i wsadź całą batkę w niego, jak nie to obklej ładnie izolką i te będzie banglało. Quote Link to post Share on other sites
OJ Junior Posted March 13, 2010 Author Report Share Posted March 13, 2010 A gdzie takiego dużego termokurcza dostać ...? w elek. są małe tylko..? Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 no to jak pisał major taśma izolacyjna musi wystarczyć... Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 W modelarskim dostaniesz taką folię. Jak nie masz w u siebie modelarskiego a dużych termokurczek nie ma to czarna taśma izolacyjna i nic się nie stanie. Quote Link to post Share on other sites
miczop666 Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Zależy jaką masz replikę i batkę. Ja mam MP5 od galaxy i jakbym okleił taśmą izolacyjną batkę to by mi nie weszła do środka. Musisz zobaczyć czy po okręceniu taśmą izolacyjną Ci sie bateria zmieści. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Jeszcze lepszy może być Power Tape, a raczej ogólnie jakaś mocna taśma tego rodzaju - dużo wytrzymalsze i mocniejszy klej niż w zwykłej izolce, ale izolka też da radę oczywiście. Quote Link to post Share on other sites
OJ Junior Posted March 14, 2010 Author Report Share Posted March 14, 2010 ok dzięki za pomoc Panowie ;) spróbuję izolką, jak nie to kupię Power Tape. Pozdrawiam O'J Junior Quote Link to post Share on other sites
david11 Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Zwykła izolka to zły pomysł.. Dlaczego? Po pewnym czasie klej zacznie się rozpuszczać, będzie się to kleić wszystko, a izolka puści.. Od siebie polecam taką taśmę do oplotów, trochę droższa.. Jest to taka materiałowa taśma. Kupiłem taką w elektronicznym, na prawdę świetnie trzyma i jest sama w sobie mocna. Jak masz dawać izolkę zwykłą to już lepiej przeźroczystą taśmą od 3M'a (tylko 3M! Kupisz w byle jakim papierniczym). Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Hm u mnie izolacja trzyma 3-4 lata na niektórych rzeczach i się klej trzyma tak jak kiedyś. Może kupujesz słabej jakości taśmę izolacyjna? Ja używam 3M. Quote Link to post Share on other sites
david11 Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Hm u mnie izolacja trzyma 3-4 lata na niektórych rzeczach i się klej trzyma tak jak kiedyś. Może kupujesz słabej jakości taśmę izolacyjna? Ja używam 3M. Mówiłem o takiej zwykłej z elektronicznego. 3M na pewno będzie lepsza, lecz jak na razie nigdzie nie widziałem izolacji od 3M'a. Ogólnie autorze tematu, kup jaką kolwiek taśmę od 3M (czy to izolacyjna, czy przeźroczysta) i będzie dobrze trzymać :). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts