Laokoon Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 (edited) Witam Niedawno zainteresowałem się pistoletem maszynowym mp7, na forum są informacje o replikach produkowanych przez TM, well'a, galaxy oraz umarex. Przeglądając allegro natrafiłem na taką oto aukcję: http://www.allegro.pl/item952190416_asg_pi...full_metal.html I stąd moje pytanie: co to za cudo, czy są o nim jakiekolwiek informacje? Czy ktokolwiek to posiada? Może ktoś porównywał z mp7 innych firm? Jeżeli gdziekolwiek na forum była wzmianka o tej replice, to przepraszam, jednakże przeszukałem forum kilkakrotnie. Pozdrawiam, Laokoon Edited March 16, 2010 by Laokoon Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 Jak dla mnie wyglada to na zwykly Galaxiak czy tam well ... a full metal oznacza ze ma te same metalowe czesci co nie full metal ;) Predkosc wylotowa tez identyczna. Metalowe zebatki ... przeciez kazda wersja z tych co podales ma metalowe. Zauwaz ze nigdzie nie jest napisana firma produkujaca ta replike. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 Jak ma oznaczenia HK to może Umarex? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 Czy ten koleś sobie jaja robi? Siedem stów za takie coś? Tylko jeśli pchałby normalnego marujca za tą cenę, to by się opłacało. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted March 16, 2010 Author Report Share Posted March 16, 2010 (edited) Ten sam sprzedawca ma w ofercie mp7 umarexa za 4 stówy. Porównując oba opisy, wnioskuję, iż sprzedawca twierdzi, że replikę (tą droższą) wykonała firma HK (pamiętam, że widziałem gdzieś wyroby tej firmy, ale nie pamiętam gdzie, może znajdę). Tu aukcja z umarexem: http://www.allegro.pl/item926018631_asg_pi...per_sprzet.html Pozdrawiam EDIT: Tutaj chyba ta sama replika, z opisu wynika, że nie chodzi o HK jako Heckler&Koch (czy jak to się pisało) tylko o jakiegoś producenta replik. EDIT 2: Co dziwniejsze, na bron.pl jest też mp7 taki: http://www.bron.pl/shopbron/product/AIR-SO...-H-K-MP7-A1/835 . Czyżby płaciło się tyle za oznaczenia oryginału, atrapę tłumika i inny magazynek? Edited March 16, 2010 by Laokoon Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 A koniec końców okaże się, że to Well albo Both Elephant. Quote Link to post Share on other sites
Kacper20 Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 (edited) A może to HK to Heckler end Koh (czy jakoś tak) hehe Edited March 16, 2010 by Kacper20 Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 18, 2010 Report Share Posted March 18, 2010 Chciałeś zabłyszczeć, jednak Ci się nie udało... :???: Ten z bron.pl to Umarex. Oni tylko chyba go mają bo mają prawa do oznaczeń HK, ale samo MP7 jak każde inne jest bardzo podobne biorąc pod uwagę Galaxy, Well, Both Elephant, Umarex czy nawet TM. Za tyle nie warto brać, bo MP7 Galaxy da się dostać za ponad 200PLN. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted March 18, 2010 Author Report Share Posted March 18, 2010 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Nie jestem jednak pewien, czy to mp7 z bron.pl, do którego link dałem przedtem do Umarex. Na bron.pl jest też jeszcze inne mp7, tym razem oznaczone jako umarex... http://www.bron.pl/shopbron/product/AIR-SO...ASG-TS-7000/834 Czy ktoś słyszał coś o firmie HK, ale takiej produkującej repliki? Nie mogę nic znaleźć, ale ciągle mam wrażenie, że kiedyś o niej słyszałem. Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 Pewnie chwyt marketingowy. Nie warto bo nic o tym nie wiadomo. Dodatkowo za taką cenę. Z "zagramanicy" da się bardzo tanio sprowadzić takie MP7, a używkę w Polsce jeszcze taniej. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts