xxNDxx Posted March 20, 2010 Report Share Posted March 20, 2010 Witam :) Na MSPO 2009 widziałem mundur w tym kamuflażu, niestety nie wziąłem ulotki od producenta. Czy wie ktoś czy można gdzieś kupić materiał w tym kamuflażu. Czy była to tylko próbka testowa. Drugie pytanie czy będzie dostępna wersja "zielona" kamuflażu "SZKWAŁ"? Liczę na info od Catch22 Dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted March 20, 2010 Report Share Posted March 20, 2010 (edited) To co na focie to wyrób firmy Arlen. Piksel w kolorystyce Pantery. Pokazówka na MSPO. Czy można kupić, pytaj u źródła. http://www.arlen.com.pl/kontakt/pl/ Edited March 20, 2010 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted March 20, 2010 Report Share Posted March 20, 2010 Potwierdzam, to mała partia informacyjna materiału wypuszczona przez Arlen, wałki do nadruku wzorowane na marpacie, kupowane bodajze w Turcji. Nadmierne rozdrobnienie i kiepska paleta barw nie wróżą powodzenia temu kamuflażowi. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted March 20, 2010 Report Share Posted March 20, 2010 niewiele się różni od tego: http://s62.photobucket.com/albums/h90/REMO...Andropol_01.jpg A ten też chyba nic nie zwojował. Pytanie czy potrzebna nam w ogóle zpikselizowana pantera oraz jeśli tak to ile kolorów? Tu mała zabawa z o ile pamiętam paletą przyciętą do 16 kolorów: http://img186.imageshack.us/img186/6510/pa...ix2copy2hu9.gif ale 8 wychodziło podobnie. Poniżej tej ilości kolorów zaczyna tracić efekt rozmycia dla oka i jednocześnie nie zlewania się w jeden kolor. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 20, 2010 Report Share Posted March 20, 2010 pierwsza fotka podobna do tego co MIWO L. miało (pustynna pantera cyfrowa czy jakoś tak) ,ale wg mnie to się nie postarali. Prędko nie będziemy mieć chyba cyfrowej panterki Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Ale ona nam nie jest potrzebna. Jeśli jest coś potrzebnego to nowy schemat kamuflażu w 2-3 odmianach kolorystycznych. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Coś mi się wydaje, że wojsku przydało by się sporo innych rzeczy, ważniejszych niż nowy wzór kamuflażu, nie zależnie czy to 2-3 odmiany kolorystyczne, czy piksel czy nie itp. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Rozmawiamy o kamuflażu indywidualnym, nie o korwetach czy systemie rakietowej OPL, prawda? Dlatego mimo że ten temat był podnoszony oficjalnie (także przeze mnie, Królika i Adama Dubiela) i omawiany na odpowiedzialnym szczeblu - na razie WL nie odchodzi od wz.93, DWS zaś roboczo używa MC/Suezu. Quote Link to post Share on other sites
Hooliganek Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Pozwolę sobie zapytać- Czy jest w ogóle szansa, że do... Hmm... 2020, wycofają panterę? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Szansa tak, ale o konkretnych terminach mówić za wcześnie. Quote Link to post Share on other sites
Hooliganek Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Dzięki za konkretną odpowiedź ;-) Chociaż światełko nadziei :-P Quote Link to post Share on other sites
xxNDxx Posted March 21, 2010 Author Report Share Posted March 21, 2010 Catch22 kiedy planujecie ujawnić "SZKWAŁ" w wersji zielonej, i tym kroju munduru jaki oferowaliście MW. Może jakiś artykuł w NTW, Raport z proponowanymi wersjami itp. Czy myśleliście wskoczyć z waszym projektem na rynek cywilny w przypadku odmowy z DWL. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts