Shadow_FALCON Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 (edited) domyśliłem się ze to nie wynika z jego działalności tutaj co nie zmienia faktu że reakcja tu obecnych była mocno przesadzona. a wg. mnie nie jest przesadzona ... ośmieszanie naszej historii i mówienie, że Polacy mogą co najwyżej napluć Niemcom na saperki jest trochę nie na miejscu , nie uważasz ? Bądź co bądź jesteśmy jednak na polskim forum i reakcja wobec takiego zachowania nie powinna budzić żadnego zdziwienia ... A u kolegi volksgrenadiera dochodzi do tego jakaś ideologia czy niechęć do Polaków , a nie tylko pragnienie stylizowania się na niemieckiego żołnierza z tamtych czasów ... poza tym możemy założyć, że bana dostał za to co pisał w dziale dla "zielonych" więc to załatwia sprawę :wink: literówki Edited March 30, 2010 by Shadow_FALCON Link to post Share on other sites
Jaeger Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 Jones, gdyby volksgrenadier napisał jakiś fakt historyczny który stawiałby w niemiłym świetle Polaków, ale była by to prawda pierwszy stanąłbym w jego obronie. Historii się nie zakłamuje i nie przeskoczy. Ale skoro napisal to co napisał i jest to najzwyklejszy, najbardziej chamski antypolonizm, to mogę się podpisać pod powyższym postem rękoma i nogami. Link to post Share on other sites
Jones Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 no właśnie... zadałem sobie trud przejrzenia postów naszego delikwenta i jakoś nie znalazłem takiego tekstu jak piszesz ośmieszanie naszej historii i mówienie, że Polacy mogą co najwyżej napluć Niemcom na saperki jedyny tekst o czyjejś narodowości którego się dopuścił to: Widać nie czytasz postów bo Polacy to analfabeci wszyscy (hahaha) i w tym zdaniu jest pies pogrzebany bo takie zdanie w ustach fascynata Niemieckich formacji wzbudza bardzo negatywne skojarzenia. Ale ten, co najmniej niesmaczny żart, jak znam życie w zamierzeniu nie miał mieć takiego wydźwięku. Ten faszystowski kontekst nadaliście mu wy. Nie chce tu bronic za bardzo gościa bo za sam styl wypowiedzi i nadgorliwość sam bym go upomniał. Chciałbym tylko zauważyć że wzięcie tej sytuacji na spokojnie, zanalizowanie dokładnie jego wypowiedzi, ewentualne spokojne upomnienie na PW dało by więcej niż banowanie i wyzwanie go od faszystów. Ja starałbym się tak zareagować, mimo ze tez bywam w gorącej wodzie kąpany. Pamiętam wiele podobnych sytuacji na tym forum i zawsze trochę mnie mierziło w jaki sposób były one rozwiązywane, stąd moje marudzenie :) Zaznaczam że doskonale rozumiem też wasze podejście, po prostu się z nim nie do końca zgadzam. Pozostawiam to waszej ocenie, myślę że nie mam już więcej do dodania w tym temacie. Korzystając z okazji życzę wam Wesołego Zająca i świętego spokoju w święta :) Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Ja bym się zastanowił nad upomnieniami dla wszystkich, którzy zrobili radosne OT i najechali na chłopaka (jakie to "dorosłe"). Jakoś nie zauważyłem aby ktokolwiek z "oburzonych" udzielił merytorycznej odpowiedzi. Za to pojechanie chłopaka i wyzwanie go od faszysty (a nigdzie nie przedstawił swoich poglądów "faszystowskich" poza stwierdzeniem faktu, że nasz naród to analfabeci {bo nie potrafią zrozumieć słowa pisanego} co musiało urazić dumę narodową kilku osób). Jedyne co sprawiło moją wypowiedź tutaj był post Jonsa jako osoby, która w moim odczuciu mogłaby uchodzić za wzór do naśladowania (tak w temacie rekonstrukcji jak i bycia "zimną głową"). Link to post Share on other sites
Jaeger Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Sorry Jones ale jeden wątek w którym volksgrenadier wyzywał od polaczków i inne takie już niestety poleciał. Ci co śledzili na gorąco to widzieli. Link to post Share on other sites
Shadow_FALCON Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 (edited) Nie czytaliście innych postów kolegi volksgrenadiera (tak nawiasem mówiąc tamten temat już został usunięty) ? więc proponuje się nie wypowiadać - ci co czytali wiedzą o co chodzi - poleciało tam duuuużo antypolskich tekstów i ręcze za to , że nikt nie najechał na niego bez powodu a ban jest zasłużony ... p.s. proponuje przeczyścić temat i wypraszam sobie nazywanie mnie analfabetą (stwierdzenie faktu ? śmiechu warte ... ) Edited March 31, 2010 by Shadow_FALCON Link to post Share on other sites
Nanteris Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 Jezu ale żeście się podniecili wypowiedziami gimnazjalisty... Link to post Share on other sites
retimnon Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 Jones, Panowie, a ja nadal myślę, że to prowokacja i że nie chodziło w tym wątku o żadne porady, tylko (w najlepszym wypadku) o zwykły trolling... Mogę się oczywiście mylić. Link to post Share on other sites
Sepp Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 Rety! To się jeszcze ciągnie? :poddanie: Czemu to jeszcze nie zamknięte? Stworzyć przyklejony wątek dla tych, co chcą się bawić w reko-koko dla potrzeb ASG na swoim podwórku. Osoby podchodzące do reneacting`u na poważnie niech tam się po prostu nie udzielają, bo ciagle będą jakieś spięcia. :wink: Howgh! Ja skazał! Link to post Share on other sites
Jones Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 ok mysle ze wszystko na ten temat. z tego co pamietam to takie tematy byly zamykam watek Link to post Share on other sites
Recommended Posts