Enemy Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 Cześć. Mam pytanie ile może kosztować silnik do cm.028 2-giej generacji? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 Bardzo niewiele, to są strasznie słabe silniki. O ile w ogóle go sprzedasz i jest całkowicie sprawny to więcej niż 10, maks 15zł za niego nie dostaniesz. Ale ogólnie nie liczyłbym że sprzedasz w ogóle. Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 1000 zł. Ale jak poszukasz w sklepach internetowych, to może znajdziesz taniej. Quote Link to post Share on other sites
QbasH Posted March 24, 2010 Report Share Posted March 24, 2010 Jemu chyba się sfajczył i szuka zamiennika. Na allegro szukaj silników krótkich. Quote Link to post Share on other sites
destos Posted March 25, 2010 Report Share Posted March 25, 2010 Poszukaj Golden Eagle'a - w miarę tani a całkiem mocny. Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted March 26, 2010 Report Share Posted March 26, 2010 (edited) Krótki golden aegle? Tak się nie da... Są tylko długie które nie pasują. Jeżeli już to albo jakiś silnik od cymy dorwać (np. cm042) albo z taiwanguna silnik krótki pj Edited March 26, 2010 by kermit Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted March 26, 2010 Report Share Posted March 26, 2010 http://azteko.pl/silnik-krotki-p-183.html Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 26, 2010 Report Share Posted March 26, 2010 (edited) Jak ten silnik JG będzie do jego "AK-47( -CM.028a [RIS]-) HRCS™(High ROF Combat System™)" to z lekka zwiększy ROF. Te silniki JG II gen mają większy moment od cymowskich. Edited March 26, 2010 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted March 26, 2010 Report Share Posted March 26, 2010 w stocku w moim AK był taki silnik. Spring 120 + batka 8,4V NiMH na małych ogniwach, 12 strzałów na sekundę. Myślę iż to nie jest zły wynik ;) Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted March 26, 2010 Report Share Posted March 26, 2010 Zawsze możesz kupić długi silnik i upitolić wał. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 Zawsze możesz kupić długi silnik i upitolić wał. :wink: A jak będzie zębatak łączona na zimno to na bank mu się uda :-F Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 Jak już, to nabijana, a nie łączona na zimno. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 9, 2010 Report Share Posted April 9, 2010 Nabić to można kogoś w butelkę albo kiełbasę na patyk ;) Zębatkę nakłada się poprzez ochłodzenie wału i ogrzanie zębatki, jak by ktoś chciał to młotkiem wbić czy prasą, może go spotkać niemiły zawód. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted April 10, 2010 Report Share Posted April 10, 2010 To ciekawe bo do silnikow asg uzywa sie wlasnie specjalnych pras do zdejmowania i zakladania zebatki. I nawet na forach o tuningu silnikow i przezwajaniu nie pisali nic o chlodzeniu i ogrzewaniu. Sam tez nabijalem zebatke i nie spotkaly mnie zadne zawody. A obcinanie walu zeby z longa zrobic short to normalna sprawa. Niektore naprawde ciekawe silniki customowe maja tylko wersje long (brakuje krótkich i srednich). Oczywiscie jak wszystko - mozna zrobic to zle. Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted April 10, 2010 Report Share Posted April 10, 2010 Ale niektórzy są mądrzejsi ;) Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 10, 2010 Report Share Posted April 10, 2010 Ale niektórzy są mądrzejsi ;) Skończ koleżanko bo nie wnosisz nic do tematu a takie sarkastyczne teksty mogą się skończyć...źle. BTW. Rozumiem że mozna nabić zębatkę w ten sposób, jednak że łączyłem je tj. opisałem wyżej i działało też wyśmienicie no i wystarczy ogień i zamrażarka ;) Skoro piszesz ze można to nabić, to rozumiem że kolega który zakładał temat ma taką "nabijarkę"(prasę)? No chyba że mówisz o młotku. :wink: Jest masa innych sposobów na to by przedstawić swój punkt widzenia, inne rozwiązania, owszem mogą zdać egzamin, ale nie oczekujcie że ludzie którzy pierwszy raz widzą silnik od AEGa na oczy wskoczą na prasę i sprytnym ruchem zmienią zębatkę! przypadłość tego forum "Ja mam dużego" - "A ja jeszcze większego" Odłączam się od tej licytacji i możecie się mądrzyć ile wejdzie. Albo kupić silnik z frezem do zębatek z śrubą ;) Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 Polecam http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2958 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts