t0m3k Posted April 4, 2010 Report Share Posted April 4, 2010 (edited) Witam, Mam małe pytanie - czy używając kulek PJ 0,25g na chińskiej lufie stockowej cm035 mogę sobie pozwolić na użycie tych samych kulek kilkakrotnie? Oczywiście nie mam na myśli zbierania ich na strzelance ale za domem podczas przestrzeliwania repliki przed strzelnaką lub sprawdzaniu stanu bateri? Jeśli trzeba to umycie ich czy coś ;) pozdrawiam serdecznie :) smacznego jajka! :) Edited April 4, 2010 by t0m3k Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted April 4, 2010 Report Share Posted April 4, 2010 Nie za bardzo bo kulka jak uderza w cel to mogą powstać w niej mikro pęknięcia, lekko sie odkształca itp. P.S. Rozumiem zbierać kulki Maruzena ale PJoty xD Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted April 4, 2010 Author Report Share Posted April 4, 2010 widzisz potem leżą białe kropki na trawniku obok domu to i tak trzeba pozbierać a jak już trzymam w ręce garść kulek to się nad tym zastanawiam ;) Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted April 4, 2010 Report Share Posted April 4, 2010 To do granatu je! Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 4, 2010 Report Share Posted April 4, 2010 (edited) Zrób sobie prosty kulochwyt z kartonu, wypełniony kocem. Nie będziesz musiał zbierać i teoretycznie kulki po uderzaniu w miękką powierzchnię koca powinny się nadać do ponownego użycia, ale to już na własną odpowiedzialność, P&J to na tyle tanie kulki że moim zdaniem nie warto. A co zbierzesz to w granaty jak kolega wyżej napisał, albo śmietnik. Strzelanie w byle co i zbieranie kulek z trawnika eliminuje je "z urzędu" od ponownego użycia w replice. Edited April 4, 2010 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted April 4, 2010 Report Share Posted April 4, 2010 Ostatnio zbierałem kulki (G&G) z trawnika (cel garaż, 30m) i z tego co zauważyłem: 60% ma pęknięcia, spłaszczenia lub ubytki, 10% nie było w całości. Pozostałą część wrzucałem do stockowej lufy i wiele z nich się blokowało w środku. Tak więc IMHO nie warto bawić się "recykling" kulek :-F Quote Link to post Share on other sites
Hurri111 Posted April 4, 2010 Report Share Posted April 4, 2010 Jeżeli nie strzelasz do twardych powierzchni, to w stockowej lufie możesz śmiało użyć kulek drugi raz, nie przejmując się żadnymi 'mikropęknięciami' :-F Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted April 4, 2010 Author Report Share Posted April 4, 2010 (edited) kulochwyt to był mimo wszystko stos drewna w kanciapie przy domu ;) Dziękuję wszystkim za pomoc w temacie, za naprawę zapłaciłbym więcej niż za kulki :D pozdrawiam serdecznie i życzę wesołych ;) temat do zamknięcia Edited April 4, 2010 by t0m3k Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts